VAKSIN ORAL ROTARIX DICEMARI VAKSIN BABI

DIPETIK DARI : http://kedahlanie.blogspot.com

oleh SM Mohamed Idris


Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) amat terkejut dengan sikap mendiamkan diri oleh Kementerian Kesihatan dan GlaxoSmithKline Malaysia (GSK) berhubung meluasnya pencemaran Rotarix, vaksin oral GSK yang diberikan kepada bayi berusia kurang daripada 12 bulan untuk mencegah rotavirus yang boleh menyebabkan gastroenteritis yang membawa kepada muntah, cirit birit dan demam.

Kelompok Rotarix di seluruh dunia telah tercemar dengan bahan genetik daripada porcine circovirus jenis 1 (PCV1) – virus yang biasanya ditemui dalam babi.

Rotavirus adalah genus virus RNA dalam keluarga Reoviridae.

Ia merupakan penyebab utama cirit birit yang teruk dalam kalangan bayi dan kanak-kanak dan merupakan salah satu daripada beberapa virus yang menyebabkan Rotavirus gastroenteritis, penyakit sederhana hingga ke peringkat yang teruk dengan ciri-ciri muntah, cirit birit berair, demam dan biasanya dikenali sebagai stomach flu, ia tidak mempunyai kaitan dengan selesema.

Menjelang usia lima tahun, hampir setiap kanak-kanak di dunia ini dijangkiti dengan rotavirus sekurang-kurangnya sekali.

Bagaimanapun, dengan setiap jangkitan, imuniti akan berkembang dan jangkitan seterusnya akan menjadi kurang teruk dan orang dewasa jarang terjejas.

Terdapat tujuh spesies virus ini yang dirujuk sebagai A, B, C, D, E, F dan G, kesemuanya juga menyebabkan penyakit terhadap binatang lain. Rotavirus A, yang paling biasa menyebabkan lebih daripada 90 peratus daripada jangkitan pada manusia.

 
Vaksin rotavirus seperti GSK Rotarix sepatutnya untuk melindungi kanak-kanak daripada rotavirus.

Laporan media menjelaskan Rotarix diperbuat daripada rotavirus manusia yang lemah yang dibesarkan di dalam sel hidup.

GSK menggunakan sel buah pinggang monyet untuk tujuan ini.

Menurut Dr Margaret Hamburg, Pesuruhjaya Pentadbiran Makanan dan Ubatan Amerika Syarikat (FDA), cebisan DNA PCV1 ditemui dalam bank sel Glaxo, bermakna ia hadir daripada perkembangan awal vaksin yang pada hakikatnya vaksin sepatutnya hendaklah disteril (bersih dari kuman).

Kemungkinan besar GSK tidak menyedari sesuatu yang janggal ini dalam vaksin mereka lama sebelum 2006 apabila mereka menjalankan ujian klinikal ke atas Rotarix untuk kanak-kanak.

Kami mempersoalkan kenapa GSK tidak membuat sebarang usaha untuk mengasingkan dan memusnahkan virus ganas PCV1 dalam pelbagai bahan genetik yang diperlukan untuk menghasilkan vaksin apabila ia boleh dilihat dengan jelas oleh saintis jika keselamatan diutamakan.

Amat mengejutkan sekali apabila GSK membenarkan keadaan berbahaya untuk berterusan sehingga beberapa tahun sehingga ia muncul sebagai pencemar untuk vaksin bagi kanak-kanak semuda seusia enam minggu.


Pada hakikatnya, GSK hanya melaporkan penemuannya sendiri berhubung kehadiran PCV1 dalam Rotarix kepada FDA pada 15 Mac, berdasarkan kepada kerja yang pada asalnya dilakukan oleh pasukan penyelidik akademik.

Diikuti oleh ujian susulan yang dijalankan bersama oleh GSK dan FDA mengesahkan penemuan pasukan itu dan mengesahkan komponen viral terdapat sejak peringkat awal perkembangan vaksin termasuk sewaktu ujian klinikal.

Terdapat dakwaan bahawa tiada bukti bahawa terdapat risiko kepada pesakit yang menerima vaksin ini, bagaimanapun FDA pada 22 Mac memutuskan untuk berhati-hati dan mengeluarkan amaran kepada pakar kanak-kanak di seluruh negara di Amerika Syarikat untuk menghentikan memberikan Rotarix kepada pesakit mereka sementara menunggu siasatan yang dijangkakan berakhir dalam masa enam minggu.

Pihak FDA juga mengakui sehingga kini virus babi yang khusus ini bukanlah satu-satunya yang mereka fikirkan pembuat vaksin perlu untuk memeriksa produk mereka.

Pada hari ini (27 Mac), Kementerian Kesihatan Emiriyiah Arab Bersatu (UAE) telah mengambil isyarat daripada FDA dan telah mengarahkan pergantungan segera pengimportan, pengedaran dan penjualan Rotarix dan pengharaman sementara penggunaannya untuk kanak-kanak.

Jordan melalui Pentadbiran Makanan dan Ubatan juga telah menerima pakai pendirian FDA dengan menggantung semua preskripsi Rotarix memandangkan mereka bimbangkan risiko kesan sampingan yang tidak diketahui daripada PCV1.

Lembaga Sains Kesihatan Singapura (HSA) telah meminta doktor menangguhkan vaksinasi Rotarix atau menggunakan alternatif sementara HAS bekerjasama dengan GSK untuk menentukan jika sebarang kelompok vaksin Rotarix telah tercemar.

Dalam satu kenyataan, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menggesa negara yang menggunakan Rotarix supaya “berhati-hati mempertimbangkan manfaatnya untuk terus menggunakannya dalam sebarang keputusan.

Sementara itu, Pengarah Klinikal R & D dan Hal Ehwal Perubatan GSK Malaysia dan Singapura, Dr Teoh Yee Leong, berkata pembuat ubat itu memberikan jaminan kepada HAS bahawa mereka akan “terus berkongsi maklumat dengan HAS apabila ia diperolehi”, kerjasama yang sama seperti itu dilihat tidak dihulurkan kepada pihak Kementerian Kesihatan kita.

Berdasarkan kepada sikap berdiam diri Lembaga Kawalan Ubatan (DCA) Kementerian Kesihatan berhubung perkara ini, ia dilihat GSK mempunyai alasan enggan untuk mendedahkan sebarang maklumat berhubung isu kritikal ini kepada Kementerian Kesihatan walaupun sudah 12 hari sejak perkara ini dilaporkan kepada USFDA.

Sementara amat bekerjasama dengan HSA Singapura, GSK Malaysia dilihat menyokong sepenuhnya di sebalik Kementerian Kesihatan yang secara terbuka menyarankan penggunaan Rotarix di Malaysia. Kami bimbang jika ini kesnya yang sebenar atau rakyat dibiarkan dalam keadaan tidak mengetahui apa-apa.

Dalam sebuah negara yang mempunyai rakyat beragama Islam sebagai majoriti seperti negara kita, amat difahami bahawa isu seperti ini boleh menjadi sesuatu yang sensitif, terutama sekali memandangkan vaksin itu tercemar daripada virus yang berasal daripada babi.

Sepertimana yang kita semua tahu, pengambilan babi adalah 'haram' atau dilarang kepada orang Islam. Salah satu rasional saintifik kenapa babi dikategorikan sedemikian oleh Islam memandangkan kepada kehadiran sejenis parasit seperti Taenia solium (pork tapeworm) dan Trichinella spiralis (trichina worm) dan mikroorganisma seperti procine circovirus jenis 1 yang tidak diragui lagi berbahaya kepada kesihatan manusia.

Sebab itulah Rotarix yang tercemar dengan PCV1 tidak dapat diterima oleh orang Islam tetapi Kementerian Kesihatan mempunyai tanggungjawab bukan hanya kepada orang Islam tetapi juga kepada semua rakyat yang beragama lain di negara ini untuk menjelaskan situasi serta mengambil langkah segera untuk menarik balik dan menganalisis kelompok Rotarix yang sedia ada itu tercemar dan mengumumkan amaran di seluruh negara serta menggantung vaksin itu sehingga ia terbukti selamat.

Kerajaan UAE dan Jordan di mana Islam merupakan majoriti dan agama rasmi telah menjadi contoh dalam tindak balas mereka yang proaktif dan segera terhadap ancaman pencemaran Rotarix.

Mereka telah menunjukkan keprihatinan dan tanggungjawab kepada warganegara mereka memandangkan kepada keadaan ancaman iaitu membahayakan kesihatan serta mempunyai kaitan dengan agama dan mereka telah mengumumkan keputusan mereka untuk khalayak ramai.

Sama ada GSK Malaysia telah memberikan amaran atau tidak kepada Kementerian Kesihatan, kami mempersoalkan kenapa Kementerian Kesihatan masih belum mengisytiharkan amaran ke seluruh negara dan menggantung vaksin Rotarix sekarang dan menjalankan ujian keselamatan yang ketat ke atas kelompok Rotarix yang sedia ada.

Apakah yang telah dilakukan oleh Kementerian Kesihatan untuk memberitahu dan menyakinkan rakyat terhadap keselamatan anak-anak mereka?

Apakah yang menghalang Kementerian Kesihatan daripada menjalankan tugas dan tanggungjawab kepada rakyat? Rakyat mempunyai hak untuk mengetahui jika kepercayaan agama dan kesihatan mereka mungkin dikompromikan.

CAP menggesa Kementerian Kesihatan supaya mengumumkan dengan segera kepada rakyat berhubung dengan situasi pencemaran Rotarix di negara ini dan langkah yang diambil untuk mengawal keadaan.

Penulis adalah presiden, Persatuan Pengguna Pulau Pinang dan boleh dihubungi pada no telefon: 04 8299511, faks: 04 8288109 dan emel idris_md@streamyx.com

SUJUD KEPADA SELAIN ALLAH


Baru-baru ni saya menonton satu rakaman video di youtube, dalam rakaman tersebut seorang Guru Tarekat diberi penghormatan dengan cara sujud seperti dalam solat. Timbul pertanyaan di dalam hati saya, adakah perbuatan tersebut tidak merosakkan iman para pelakunya. Amat menghairankan, seolah-olah guru tarekat tersebut bersetuju dan reda dengan perbuatan tersebut.

Untuk menonton rakaman tersebut klik kat link ni    SUJUD PADA GURU.....

Pada minit 1.00 hingga 1.07 rakaman tersebut, kelihatan murid/pengikutnya melakukan penghormatan dengan cara bersujud kepada guru yang berada di hadapan mereka.

Saya berpendapat perbuatan tersebut adalah haram dan boleh merosakkan Aqidah pelakunya.

Di dalam kitab Mustika Hadith terbitan JAKIM, pada Tajuk WAJIB BERIMAN KEPADA QADAR TAQDIR, Fasal Ketiga : Perkara-perkara Yang Menyebabkan Rosaknya Iman Dan Islam Atau Yang Menyebabkan Orang Yang Melakukannya Menjadi Murtad dinyatakan seperti berikut : 

Perkara-perkara yang menyebabkan rosaknya iman dan Islam itu terbahagi kepada tiga bahagian. ..............
..................................................
.................................................
.................................................

Bahagian yang ketiga:

 Perbuatan, iaitu:

(1) Tiap-tiap perbuatan yang dilakukan untuk menghormati dan mengagungkan mana-mana makhluk dengan cara yang ditentukan hanya untuk membesar dan mengagungkan Allah, seperti sujud kepada makhluk walau pun tidak dengan niat untuk menghormatinya sama seperti Tuhan, atau tunduk kepada mana-mana makhluk sehingga sampai had sekurang-kurangnya ruku' sembahyang dengan tujuan menghormatinya seperti menghormati Allah;                                                   kalau tidak dengan tujuan itu maka tidaklah menjadikan orang yang melakukan itu murtad, tetapi hukumnya tetap haram.  
Sila rujuk http://www.islam.gov.my/dircportal/hadith.htm

Semoga Allah SWT memberi petunjuk kepada kita semua agar berada pada jalan Aqidah yang Sahih. Amin Ya Rab................

MISI LAKSMANA HAJI MAHMUD SHAMS @ CHENG HO KE NUSANTARA BHG 1

DI PETIK DARI : http://sangtawal.blogspot.com/
Artikel Oleh Sangtawal Sakranta :


Ramai dari kita terutamanya generasi muda hari ini tidak tahu siapakah Laksemana Cheng Ho,malah masih ada yang terkejut dan seperti tidak percaya yang Laksemana Cheng Ho itu adalah seorang Cina Muslim yang beragama islam sejak kecil lagi ,yang dilahirkan dalam sebuah keluarga cina islam berbangsa Tionghoa dari puak Hui, di Wilayah Funnan.Nama islamnya iaitu Haji Mahmud Shams agak janggal bila disebut sebagai salah seorang panglima perang dan pelayar yang terbilang pada zamannya. Terutamanya di zaman Dinasti Ming.
Misi ekspedisi pelayarannya telah menjadi tanda tanya hampir berabad-abad lamanya ,namun kini misteri sejarah silam yang hebat ini telah dibongkar kembali.Catatan ekspedisi pelayarannya yang ke-7 sebelum dia meninggal dunia telah dimusnahkan oleh pihak Maharaja Cina juga mencetuskan tandatanya kepada banyak pihak.Mengapa catatan itu dimusnahkan menjadi persoalan hingga kini.Sebaik saja selepas era pelayaran Cheng Ho ,Tiongkok mula mengamalkan dasar tutup pintu di arena antarabangsa.Adakah ini juga adalah termasuk dalam perancangan illuminati-zionis,kita belum pasti.


Perkara yang amat menarik perhatian saya ialah hampir kesemua siri ekspedisi beliau adalah ke nusantara.Jumlah bilangan kapal dan anak kapal yang cukup besar dan menggerunkan sesiapa saja waktu itu di persada lautan tidak menumpukan proses penaklukan atau penjajahan keatas negara-negara yang disinggahinya malah misi ekspedisinya mempunyai agenda yang tersendiri kerana ia lebih merupakan misi diplomatik disamping menaikkan pengaruh Tiongkok atau Maharaja cina ke seluruh dunia.


Pelayaran Waktu Daerah yang dilewati

Pelayaran ke-1 1405-1407 : Champa, Jawa, Palembang, Malaka, Aru, Sumatra, Lambri, Ceylon, Kollam, Cochin, Calicut

Pelayaran ke-2 1407-1408: Champa, Jawa, Siam, Sumatra, Lambri, Calicut, Cochin, Ceylon

Pelayaran ke-3 1409-1411 : Champa, Java, Malacca, Sumatra, Ceylon, Quilon, Cochin, Calicut, Siam, Lambri, Kaya, Coimbatore, Puttanpur

Pelayaran ke-4 1413-1415 : Champa, Java, Palembang, Malacca, Sumatra, Ceylon, Cochin, Calicut, Kayal, Pahang, Kelantan, Aru, Lambri, Hormuz, Maladewa, Mogadishu, Brawa, Malindi, Aden, Muscat, Dhufar

Pelayaran ke-5 1416-1419 : Champa, Pahang, Java, Malacca, Sumatra, Lambri, Ceylon, Sharwayn, Cochin, Calicut, Hormuz, Maldives, Mogadishu, Brawa, Malindi, Aden

Pelayaran ke-6 1421-1422: Hormuz, Afrika Timur, negara-negara di Jazirah Arab

Pelayaran ke-7 1430-1433 : Champa, Java, Palembang, Malacca, Sumatra, Ceylon, Calicut, Hormuz... (17 politics in total)Jika diteliti negara-negara yang dilawatinya itu,pada siri pelayaran pertamanya pada tahun 1405 ialah Champa,Jawa,Melaka,Sumatera dan Palembang adalah destinasi yang paling diminati beliau iaitu sekurang-kurangnya 5 kali beliau berulang alik kesana.Seperti yang kita ketahui pada waktu itu tempat-tempat itu terkenal dengan kerajaan Sriwijaya,Majapahit,Aceh dan Langkasuka. Yang paling menarik ialah pada ekspedisi pelayaran ke-4nya, beliau telah sampai ke Kelantan dan Pahang dalam tahun 1413 dan 1415.


Perlu diingat,ketika barat dan orientalis sibuk memperkatakan kejayaan Christopher Columbus menemukan benua Amerika pada tahun 1492 dengan hanya 3 buah kapal dan 88 orang anak kapal atau awak-awak ,Laksemana Cheng Ho 87 tahun sebelum itu telahpun melakukan petualangan antara benua selama 7 kali berturut-turut dalam jarak masa hanya 28 tahun sahaja (1405-1433) dengan menggunakan armada yang terdiri dari 27,000 anak kapal atau awak-awak dan 307 (armada) kapal laut. Armadanya yang terdiri dari kapal besar( hampir 5 kali ganda kapal Columbus) dan kecil, dari kapal bertiang layar tiga hingga bertiang layar sembilan buah. Kapal terbesar mempunyai panjang sekitar 400 kaki atau 120 meter dan lebar 160 kaki atau 50 meter. Tak kurang dari 30 negara di Asia, Timur Tengah, dan Afrika pernah disinggahinya. Vasco da Gama yang berlayar dari Portugis ke India tahun 1497 pun tidak dapat menandingi kehebatan Laksemana Cheng Ho malah Ferdinand Magellan yang merintis pelayaran mengelilingi bumi pun tertinggal 114 tahun di belakang ekspedisi Cheng Ho.
Kisah hidupnya yang bermula dari seorang rakyat biasa.Ketika tentera dari Dinasti Ming yang mengalahkan tentera dari Dinasti Yuan yang menguasai Yunnan,Cheng Ho juga tidak terkecuali telah ditangkap bersama pemuda lain lalu diserahkan kepada pihak istana untuk dijadikan hamba abdi kepada Maharaja Zhu Di .Namun semasa menjadi tawanan itu bakat dan ketokohannya terserlah setelah dia berjaya mendapat kepercayaan dari Raja Zhu Di untuk memimpin pasukan tentera mengalahkan dan menghapuskan pemberontakan Kaisar Zhu Yunwen dari Dinasti Ming.Kerana ketokohannya juga Raja Zhu Di berjaya naik takhta Kaisar Dinasti Ming.Catatan siri ekspedisi yang hebat itu akhirnya berjaya menghasilkan satu panduan pelayaran yang dikenali sebagai buku Zheng He's Navigation Map yang mampu mengubah peta navigasi dunia sampai abad ke-15. Dalam buku ini terdapat 24 peta navigasi mengenai arah pelayaran, jarak di lautan, dan berbagai pelabuhan. Jalur perdagangan Cina pun berubah, tidak sekadar bertumpu pada 'Jalur Sutera' antara Beijing-Bukhara sahaja malah nama Tiongkok semakin dikenali di mata dunia hasil pengembaraan Cheng Ho tersebut.


Nama Laksemana Cheng Ho terkenal di alam Nusantara terutamanya di Melaka pada abad ke-15 apabila dikaitkan dengan misi penghantaran Pueri Hang Li Po yang cantik jelita sebagai hadiah dari Maharaja cina untuk dikahwinkan dengan Sultan Mansur Shah ketika itu.


Laksemana Cheng Ho telah meninggal dunia pada bulan April 1433 di Calcutta, India, jenazahnya dikuburkan di suatu tempat di tengah perjalanan pulang ke Tiongkok (ada sesetengah pendapat yang menyatakan beliau di kuburkan di Semarang) . Cuma rambut dan pakaiannya saja yang dibawa kembali ke Tiongkok pada bulan Julai 1433. Yang menjadi persoalan misteri ialah mengapa setelah kematian Cheng Ho, pihak istana telah membakar seluruh catatan yang dibuat Cheng Ho sebagai laporan perjalanannya. Sehingga catatan mengenai ekspedisi ke-7 Cheng Ho sangat sedikit ditemui.Namun yang pasti ada catatan mengenainya.


Persoalan yang ingin saya kemukakan disini untuk renungan kita bersama ialah adakah laksemana Cheng Ho benar benar mati sewaktu umurnya 64 tahun dalam perjalanan beliau itu?.Peristiwa bagaimana Laksemana Hang Tuah yang dikatakan telah dibunuh oleh Datuk Bendahara lalu dipersembahkan pakaian yang berdarah kepada raja sebagai bukti pembunuhannya masih segar dalam lipatan sejarah kita.Jika dikatakan Laksemana Cheng Ho atau Haji mahmud Shams ini telah meninggal dan dikuburkan di Semarang,maka dimanakah sebenarnya kubur beliau itu??? tak mungkin mayat beliau dicampakkan ke laut memandangkan ramai anak-anak kapalnya yang beragama islam malah ada yang dilantik sebagai imam untuk mengimamkan solat diatas kapal dan menguruskan jenazah jika berlaku sebarang kematian dalam pelayaran mereka.


Kini orang cina di negeri cina sendiri juga barangkali terkejut bila terpaksa mengakui kebenaran bahawa seni bela diri yang didakwa menjadi hak milik mutlak mereka iaitu Kung Fu itu adalah berasal dari Calcutta,India yang berasal dari Kallary Payatt dibawa dan dikembangkan oleh Laksemana Cheng Ho dan orang-orang beliau ke tanah besar cina..


Jika kita meneliti urutan sejarah dan pergolakan perebutan kenaikan takhta kaisar dinasti Ming di Cina,barangkali kita boleh membuat sedikit andaian mengapa penyudah kepada kehebatan seorang panglima perang dan laksemana bagi Armada laut raksasa yang terbilang berakhir dengan penuh misteri.Urutan sejarahnya begini…


Selepas kematian Kaisar Ming Cheng Zhu pada tahun 1424, Kaisar Ming Ren Zhong telah naik tahta, lalu mengeluarkan larangan berlayar bagi semua pelaut Tiongkok. Inilah yang menyebabkan mengapa jarak antara ekspedisi ke-6 dan ke-7 Cheng Ho berselang begitu lama.

Setahun kemudian Kaisar Ming Ren Zhong mewariskan tahta kepada Kaisar Ming Xuan Zhong. Tahun 1430, Kaisar Ming Ren Zhong mati dan Kaisar Ming Xuan Zhong kembali memperbolehkan Cheng Ho belayar (ekspedisi ke-7 dalam tahun 1431~1433).

Namun setelah berakhirnya ekspedisi ke-7, Kaisar Ming Xuan Zhong mula mengamalkan dasar tutup pintu menyebabkan terputusnya hubungan budaya dan kemajuan luar negeri. Oleh itu dengan sendirinya kejayaan dan kegemilangan maritim Tiongkok yang begitu hebat dan terkenal itu semakin suram.
Kemunduran teknologi maritim dan selok belok pelayaran juga adalah menjadi faktor utama jatuhnya Dinasti Qing setelah angkatan laut Tiongkok mengalami kekalahan yang memalukan kepada imperialis Barat dalam Perang Candu.


RIJALUL GHAIB, KHADAM AYAT, ..............

Di dalam sesetengah ilmu persilatan dan perubatan melayu, kadang-kadang kita akan terjumpa beberapa istilah seperti Rijalul Ghaib, Khadam Ayat, dan macam-macam istilah lagi.

Apakah sebenarnya Rijalul Ghaib dan Khadam Ayat ini...? Adakah ia melibatkan persoalan Aqidah...?

Saya ingin berkongsi artikel berkenaan perkara ini yang saya ambil dari laman sahabat blogger saya, saudara Alexanderwathern di http://ikhtiarmuslim.blogspot.com. Mari kita renungkan bersama......

Rijalul Ghaib Menurut 'Warisan Perubatan Melayu'

Posted by Alexanderwathern | 10:59 AM |

Beberapa tahun lalu saya ada membaca sebuah buku bertajuk ‘Warisan Perubatan Melayu’ terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka yang diselenggarakan oleh A. Samad Ahmad. Baru-baru ini saya terjumpa balik buku ini lalu membacanya semula.
Buku ini sebenarnya diterjemahkan dari manuskrip asalnya yang bertulisan jawi. Penulis manuskrip itu bernama Muhammad Salleh ibni Ahmad Penambang. Tulisan jawinya sangat kemas dan cantik, menunjukkan penulisnya memang seorang pakar tulisan jawi. Ia disiapkan pada tahun 1288 Hijrah.
Menurut Muhammad Salleh, dalam usaha untuk menjadi seorang perawat atau tabib, kita hendaklah meminta tolong pada ‘RIJALULGHAIB’ empat bersahabat. Pada akhir tulisan ini nanti kita akan melihat siapakah ‘rijalulghiab’ yang dimaksudkan oleh buku Warisan Perubatan Melayu ini.
Untuk mendapatkan rijalulghaib ini kita mulakan dengan solat hajat. Pada rakaat pertama dibacakan ayat Kursi manakala pada rakaat kedua dibacakan surah al-Ikhlas tiga kali, surah al-Falaq dan surah an-Naas. Kemudian kita hendaklah melihat jadual ‘langkah rijalulghaib’. Dipercayai rijalulghaib berada di tempat dan arah tertentu mengikut kalendar bulan sebagaimana kalendar Islam. Jadualnya tidaklah saya salin. Selepas mengetahui kedudukan rijalulghaib, satu bacaan mentera hendaklah diamalkan.
Menteranya berbunyi:
“XXXXXXXXX perbakeulu. XXXXXXXX sangkakeulu. Ada apa-apa si pertapa. Aku XXXX Betara Guru. Kupinta padamu, aku ambil akan saudaraku, aku ambil akan sahabatku. Barang kusuruh segera jadi, barang kucita segera datang.”
Sengaja saya sembunyikan beberapa perkataan kerana khuatir ada pembaca yang nakal yang boleh jadi akan menyalahgunakannya. : )
Mentera di atas dibaca 1000 kali bersesuaian dengan 1000 butir batu sebesar kelingking yang dikumpulkan sebelum itu. Dibaca satu sekali mentera untuk sebiji batu, tiga kali sehari selama tiga hari. Maksudnya 3000 mentera sehari, 9000 mentera dalam tiga hari.
Teringat saya pada mereka yang terperangkap dalam kegiatan ‘tarik duit’. Solat berjemaah ke surau pun tidak, berzikir banyak pun tidak. Tiba-tiba dengan senang hati pergi duduk berzikir berseorangan di tempat-tempat sunyi atas permintaan ‘naqib usrah’ mereka. Di tepi lombong, kaki bukit, pinggir hutan dan lain-lain jadi lokasi berzikir KERANA DUIT, bukan kerana Allah. Apabila ditegur, mereka menjawab, “Alaah, ustaz sekian-sekian ulama sekian-sekian pun buat jaga. Takkan salah!” Lantaklah! Tapi sampai hari ini sudah berbelas berpuluh ribu habis, yang dapatnya cuma beberapa puluh ringgit. Itu pun masih ada hati hendak buat lagi. Malangnya bangsaku.
Sambung semula. Amalan ‘3 hari’ itu hendaklah pula diulangi dengan satu lagi zikir yang berbunyi:
“Sidang FaXXX, Sidang PeXXXXX, Sidang ArXXXXX, Sidang UrXXX. Adam bapamu, Hawa ibumu.”
Jadilah kesemuanya enam hari. Dalam filem ‘Pendekar Bujang Lapok’, ‘rijalulghaib’ silat dipanggil sebagai Mambang Kuning, Mambang Biru dan lain-lain.
Upacara seterusnya selepas tamat semua yang di atas tadi ialah ialah upacara menyeru. Pasang sebatang lilin, tabur dengan bertih lalu diseru nama keempat-empat ‘mambang’. Sekalipun mereka bersetuju untuk datang berdamping tetapi kita tidak dapat melihat mereka. Kehadiran mereka boleh diketahui dengan melihat reaksi api lilin. Jika apinya hitam, yang datang ialah Sidang FaXXX, putih untuk Sidang PeXXXXX dan Hijau untuk Sidang UrXXX. Petunjuk kehadiran Sidang ArXXXXX tidak pula disertakan.
Setelah mendapat petunjuk itu, batu-batu yang dibuat amalan itu hendaklah dibuang ke laut.
Perkara yang cuba saya bawa di sini ialah identiti ‘rijalulghaib’ yang dimaksudkan oleh ‘Warisan Perubatan Melayu’. Berdasarkan kalimah ‘Adam bapamu, Hawa ibumu’, saya menyangkakan mereka ialah manusia. Mungkin wali Allah, roh-roh suci ataupun lain-lain. Namun dengan jelas disebut oleh pengarang asal kemudiannya:
“Inilah nama-nama JIN (4 Sidang tadi) yang dicita (yang kita ingini) dan yang diamalkan akan jadi sahabat (pendamping kita) itu.”
Kesimpulannya, MENURUT TUAN KITAB ‘Warisan Perubatan Melayu’, ‘rijalulghaib’ yang dicarinya tidak lain ialah dari bangsa jin.
Wallahualam.

Abu Zulfiqar ' Alexanderwathern' Yang ni pulak ulasan oleh Dr Amran Kasimin dalam Utusan Malaysia :

Tidak ada bukti jin diutuskan untuk bantu manusia

SOALAN: Bapa saudara saya seorang guru agama yang juga mengubat orang secara tradisional dan mengaku bersahabat dengan jin Islam. Beliau menuntut ilmu ini dari seorang guru di utara semenanjung dengan amalan; berpuasa mutih, pati geni dan berkhalwat, lalu akhirnya dia bersahabat dengan jin tadi.
Beliau selalu menekankan apa yang dilakukan adalah untuk membantu orang lain. Di sini saya menjadi keliru, tidak mungkin apa yang dilakukan olehnya salah, kerana beliau seorang guru agama dan tahu hukum. Apa salahnya bersahabat dengan jin Islam, sama kita bersahabat dengan manusia, malah dalam keadaan tertentu saya perhatikan, manusia berkelakuan lebih jahat daripada jin-jin, merogol, membunuh dan membakar mangsa. Bapa saya tidak meminta apa-apa bayaran daripada pertolongan yang dilakukannya.
- MOHD. KHALIL SAHUDIN, Kuala Lumpur.


JAWAPAN: Memang benar manusia ada kalanya lebih jahat daripada jin-jin seperti yang saudara katakan, dan itulah di antara peristiwa yang berlaku di kalangan manusia. Mereka inilah yang dikatakan sebagai manusia yang berkelakuan seperti jin ataupun syaitan, malah mereka ini lebih bahaya daripada jin-jin, terutamanya di kalangan mereka yang mempunyai kuasa, kekuatan, kekayaan dan sebagainya. Kejahatan jin-jin boleh diatasi apabila seseorang itu kuat imannya, mempunyai roh yang kuat dan dia memohon perlindungan daripada Allah.
Perlu difahami, bahawa orang yang mempunyai latar belakang agama tidak semestinya tahu hal yang berkaitan dengan jin-jin, makhluk halus dan sebagainya. Mempelajari ilmu fikah, ilmu tauhid, tafsir, tasauf, nahu, sifir dan sebagainya tidak ada kaitan dengan hakikat kehidupan makhluk-makhluk halus. Dalam Islam, mempelajari ilmu sihir itu adalah ditegah, sihir itu boleh menyebabkan syirik, iaitu menyekutukan Allah, tetapi apa yang dikatakan sebagai sihir itu tidak diajar di sekolah-sekolah, tidak menjadi sebahagian daripada kurikulum pembelajaran sama ada di sekolah menengah, universiti, di Malaysia, atau di mana-mana universiti. Dengan itu, ungkapan untuk menyatakan bahawa seorang guru agama yang tahu hukum hakam, dan mengajar agama itu memahami hal-hal yang berkaitan dengan ilmu ghaib ataupun ilmu kebatinan adalah satu anggapan yang meleset.
Penerangan tentang ilmu kebatinan atau hal-hal yang berkaitan dengan alam ghaib terdapat dalam buku-buku sampingan, bercampur aduk dengan penerangan yang karut-marut. Mereka yang terlibat dengan amalan kebatinan sebahagian daripadanya adalah orang yang expert, kerana mereka adalah orang yang mengamalkannya secara praktikal, namun demikian, oleh kerana ilmu tersebut sesuatu yang tersembunyi, rahsia, ia tidak mudah dicungkil atau diberitahu kepada orang ramai, biarpun untuk mengungkapkan atau mengkajinya bukan sesuatu yang mustahil.
Berdasarkan hujah saudara, memang tidak salah bersahabat dengan jin Islam. Dalam pemikiran saudara mungkin tercanang, bahawa bersahabat dengan jin itu lebih baik daripada bersahabat dengan manusia yang menghisap dadah, menjadi bapa ayam, penjual video lucah, perogol, pembunuh yang diakhiri dengan amalan membunuh dan sebagainya. Kenapa saudara bandingkan jin tadi dengan manusia yang jahat, yang tidak beriman kepada Allah, dan kenapa saudara tidak membandingkan jin tadi yang dipercayai sebagai Islam itu dengan manusia yang baik-baik.
Di Malaysia ini terdapat lebih daripada 20 juta manusia, dan apabila terdapat sebanyak 10 atau 15 kes yang melibatkan kejahatan manusia, kenapa saudara borong seolah-olah manusia ini semuanya sudah menjadi jahat, lalu saudara merajuk tidak mahu bersahabat dengan manusia, lalu akhirnya berkiblat, mahu bersahabat dengan jin-jin.
Saudara perlu kembali kepada sejarah di mana Allah pernah murka, melaknat, dan menghalau iblis daripada syurga dalam keadaan hina hingga hari kiamat, dan akan dimasukkan ke dalam neraka kerana keengganannya sujud kepada Adam, sebagai menghormati kejadian Allah.
Apabila ini terjadi, iblis bersumpah yang dia akan menipu dan mengganggu manusia, membolehkan mereka dibawa ke dalam neraka bersama. Allah menjawab, menyatakan bahawa iblis dan syaitan juga konco-konconya tidak berupaya atau tidak mempunyai kekuatan terhadap manusia kecuali di kalangan mereka yang mengikuti jejak langkah iblis dan syaitan, yang terdiri daripada mereka yang sesat.
Dalam al-Quran dijelaskan bagaimana iblis menipu Adam dan Hawa sehingga mereka terkeluar dari syurga, menipu Qabil dan Habil menyebabkan mereka bunuh-membunuh, menyakiti Nabi Allah Ayyub, menyakiti tubuhnya, juga memusnahkan harta benda, begitu juga ketika berlaku ribut taufan Nabi Noh, peristiwa sihir di zaman Nabi Allah Musa, sehingga ke zaman Nabi s.a.w. iaitu sebelum berlaku peristiwa Hijrah, peristiwa sihir yang berlaku ke atas Nabi s.a.w. dan sebagainya.

Tunduk

Iblis menipu manusia menyebabkan manusia tunduk kepada nafsu, merogol, membunuh, rasuah, menipu, menyalahgunakan kuasa, pecah amanah dan sebagainya, yang kesemuanya melibatkan dosa-dosa; dosa kecil atau dosa besar, untuk jangka masa pendek atau panjang.
Satu trend yang paling memberi kesan, yang tidak mudah disedari oleh manusia ialah menjadikan Islam, atau unsur-unsur Islam itu sebagai jalan untuk menipu manusia, menyebabkan manusia menganggap jin-jin yang didampingi, yang dipohon pertolongannya itu sebagai jin-jin Islam, yang dituntut, dipelajari dengan cara Islam, yang melibatkan amalan yang mempunyai ciri-ciri Islam, lalu ia didatangi oleh makhluk yang dianggap sebagai jin Islam, seperti yang terjadi ke atas bapa saudara yang saudara sebutkan.
Di antara kaedah untuk bersahabat dengan jin, yang dianggap sebagai jin Islam ialah dengan berkhalwat, di satu tempat yang dianggap bersih, dalam keadaan berwuduk, bersih tubuh dan pakaian. Puasa beberapa hari tertentu, yang dimulai pada hari-hari tertentu menurut ajaran guru.
Kemudian membaca surah Al-Ikhlas seribu kali, surah Yasin, surah Ad-Dukkhan, surah As-Sajdah dan Tabaraka, sekali setiap surah. Pada hari terakhir, pada kebiasaan setelah seminggu beramal demikian, ia hendaklah menjauhkan diri daripada manusia, beramal yang dimulakan pada tengah malam, iaitu selepas pukul 12 malam, ataupun selepas pukul 3 pagi. Pada malam terakhirnya ini ia tidak boleh tidur. Inilah malam yang penting, menentukan sama ada ilmu yang dituntut itu berjaya atau gagal.
Ia akan didatangi oleh makhluk, iaitu dalam keadaan sedar, berjubah hijau atau putih, menghulur tangan, bertanya apa yang diperlukan oleh manusia. Ia hendaklah memberitahu apa yang dihajati olehnya, iaitu untuk bersahabat dengan jin berkenaan.
Dalam masyarakat Melayu, terlalu banyak kaedah yang berbeza yang dilakukan dalam usaha bersahabat dengan jin-jin, yang ada kalanya diisytiharkan sebagai ``jin Islam'', ``rijalul ghaib'', ``roh-roh'', ``khadam ayat'' dan sebagainya. Makhluk yang diseru datang, berdampingan dengan manusia inilah yang dikatakan boleh membantu manusia untuk melakukan rawatan, menjaga rumah ketika tuannya berpergian, menjaga harta benda, melindungi diri dan sebagainya.
Perlu dijelaskan bahawa manusia tidak boleh memohon perlindungan atau pertolongan selain daripada Allah, kerana ini boleh menyebabkan syirik. Satu dosa yang tidak diampuni oleh Allah.
Adalah di luar kemampuan manusia untuk menentukan jin yang datang itu Islam atau kafir. Memang tuntutan yang dilakukan untuk bersahabat dengan makhluk ini mengandungi unsur-unsur Islam, termasuk ayat-ayat yang dibaca, berwuduk, puasa dan sebagainya, tetapi, makhluk yang datang itu bukan semestinya Islam. Sesungguhnya tipu daya iblis dan syaitan itu terlalu tinggi, di luar kemampuan manusia mengatasinya kecuali dengan ihsan Allah jua.
Dijelaskan (An-Nisa':38), bahawa barang siapa menjadikan syaitan itu teman, maka makhluk ini adalah seburuk-buruk teman. Allah melarang menyeru atau menyembah makhluk yang tidak memberi manfaat atau mudarat. Sekiranya manusia berbuat demikian, mereka termasuk dalam golongan orang yang zalim (Yunus: 106). Memang ada manusia yang memohon perlindungan jin-jin. Jin-jin itu akan menambah lagi mereka dosa dan kesalahan (Al-Jinn: 6).
Berbanding dengan jin-jin, manusia adalah khalifah di muka bumi ini. Kerana kemuliaannya, Allah mengutus nabi dan rasul dari golongan manusia, bukan dari golongan jin. Jin berguru kepada Nabi s.a.w. Guru lebih berilmu, mempunyai keistimewaan berbanding dengan murid. Kerana itu manusia tidak perlu bersahabat atau berguru dengan jin untuk memperoleh pertolongan.
Adalah di luar kemampuan manusia untuk memastikan agama yang dianuti oleh jin-jin. Terlalu banyak helah dan tipu daya boleh dilakukan terutamanya oleh jin-jin dalam usaha memesongkan iktikad manusia, termasuklah menggunakan ayat-ayat al-Quran, dalam tuntutan seperti yang dijelaskan.
Dalam Islam tidak ada puasa mutih, Islam mempunyai puasa Ramadan, puasa Nabi Daud, puasa Khamis dan puasa nazar, tetapi dalam amalan kebatinan Melayu, memang ada puasa dalam beberapa hari ganjil, yang hanya boleh memakan nasi tanpa lauk, atau lauk yang terdiri daripada benda tidak bernyawa. Dalam Islam setiap yang halal boleh dimakan oleh mereka yang berbuka puasa, begitu juga dengan pati geni.
Dalam Islam tidak ada ibadah puasa dalam hari tertentu, selama seminggu, lima atau tiga hari, yang diakhiri pada malam terakhirnya dengan berjaga sepanjang malam, tidak boleh tidur sehingga fajar menyingsing.
Rasulullah s.a.w. pernah berkhalwat di Gua Hira', tetapi baginda berbuat demikian bukan mengikut ajaran guru, di mana baginda akan didatangi oleh makhluk jin, atau mana-mana makhluk tertentu, secara sengaja, seperti yang banyak terjadi di kalangan mereka yang mempelajari ilmu kebatinan, yang dipercayai sebagai roh-roh, rijalul ghaib, khadam ayat, wali Allah dan sebagainya, yang sebenarnya makhluk ini adalah daripada jin-jin, yang akhirnya dikatakan boleh membantu untuk melakukan rawatan, dalam keadaan menurun, untuk menjaga harta benda, rumah, kebun, anak isteri dan sebagainya ketika orang yang mempunyai ilmu ini berpemergian.
Tidak terdapat bukti daripada mana-mana sumber, sama ada daripada al-Quran, hadis, amalan sunah, para sahabat dan sebagainya memperlihatkan bahawa Allah mengutus jin-jin itu untuk membantu manusia, tidak kira sama ada jin Islam ataupun bukan Islam. Walaupun demikian, terdapat banyak amaran Allah agar manusia menjauhkan diri daripada iblis dan syaitan, jangan bersahabat dengan syaitan, biar dalam keadaan apa sekalipun, kerana syaitan itu adalah musuh yang nyata.
Seperti yang dijelaskan bahawa iblis pernah memohon agar dipanjangkan nyawanya sehinggalah hari kiamat, untuk menyesat dan menipu manusia, dan permintaan ini diperkenankan oleh Allah. Di antara jalan, atau tipu helah iblis dan syaitan terhadap manusia, yang tidak mudah disedari oleh manusia ialah dengan menonjolkan unsur Islam menyebabkan seseorang itu menganggap makhluk yang mendampinginya itu adalah terdiri daripada jin Islam, yang datang membantu manusia, pada hal hakikat sebenarnya hanya diketahui Allah.
Sesungguhnya syaitan itu pernah bersumpah di hadapan Allah, yang menyebut, ``Demi kemuliaan-Mu, sesungguhnya aku tidak akan berpisah daripada anak Adam, sehinggalah roh anak Adam itu berpisah daripada jasadnya''. Bermaksud bahawa makhluk ini sentiasa berusaha menyesatkan manusia, daripada awal kelahirannya, sehingga mati. Ketika itu makhluk ini akan pergi, meninggalkan manusia, sama ada mati dalam keadaan beriman ataupun dalam keadaan kufur.

Pembaca yang ada kemusykilan alamatkanlah soalan kepada:
Dr. Amran Kasimin
Mingguan Malaysia
46M, Jalan Chan Sow Lin
55200 Kuala Lumpur.
Faks: 03-92213752
E-mel: mingguan@utusan.com.my

SYEKHUL AZHAR MENINGGAL DUNIA

DIPETIK DARI : www.malaysiakini.com

Syeikh Al-Azhar, Syeikh Mohamed Sayed Tantawi meninggal dunia semasa melakukan lawatan ke Arab Saudi hari ini.
Tantawi, 82, meninggal dunia di Riyadh - ibu negara Arab Saudi - selepas mengalami serangan sakit jantung, lapor agensi berita Al-Jazeera.
Tantawi banyak memberi sumbangan kepada dunia intelektual Islam dengan menghasilkan buku-buku agama, termasuk 15 jilid kitab tafsir al-Quran.
Tantawi dilahirkan pada tahun 1928. Beliau dilantik menjadi Sheikh Al-Azhar sejak 1996 di Universiti Al-Azhar - pusat pengajian sunah yang tersohor di dunia Islam.

Kematian ulama yang disegani itu sudah pasti meninggalkan kesan yang cukup mendalam kepada masyarakat Islam dan antarabangsa.

Sementara itu, agensi berita AFP melaporkan, anaknya, Amr Tantawi, berkata kematian bapanya merupakan satu kejutan yang tidak dapat digambarkan.
"Ahli keluarga allahyarham sudah membuat keputusan, Allah sudah memilihnya meninggal dunia di tanah Saudi, maka beliau akan dikebumikan di tanah perkuburan Al-Baqie, di Madinah, tanah suci kedua umat Islam," katanya.

AMANAH KEPIMPINAN

Hadis Ibnu Umar r.a : Diriwayatkan daripada Nabi s.a.w katanya :

Baginda telah bersabda: Kamu semua adalah pemimpin dan kamu semua akan bertanggungjawab terhadap apa yang kamu pimpin. Seorang pemerintah adalah pemimpin manusia dan dia akan bertanggungjawab terhadap rakyatnya. Seorang suami adalah pemimpin bagi ahli keluarganya dan dia akan bertanggungjawab terhadap mereka. Manakala seorang isteri adalah pemimpin rumah tangga, dan anak-anaknya, dia akan bertanggungjawab terhadap mereka. Seorang hamba adalah penjaga harta tuannya dan dia juga akan bertanggungjawab terhadap jagaannya. Ingatlah, kamu semua adalah pemimpin dan akan bertanggungjawab terhadap apa yang kamu pimpin.

Hadith riwayat Bukhari, Muslim, At-Tirmidhi, Abu Dawud dan Ahmad


K
epimpinan adalah satu amanah yang amat berat. Ia merupakan satu tanggungjawab, dan bukanlah satu keistimewaan. Di dalam hadith di atas Nabi S.A.W menegaskan kepada seluruh umatnya, betapa setiap kita memikul amanah dan tanggungjawab kepimpinan tanpa mengira status. Suami pemimpin bagi ahli keluarga, isteri pula memikul amanah menjaga rumahtangga. Jika seorang hamba pun turut memikul beban amanah iaitu menjaga harta tuannya, apalagi seorang pemerintah, sudah tentu beban yang dipikul semakin besar iaitu memikul amanah tangggungjawab terhadap mereka yang dipimpin.Zaman ini, sebilangan kita seolah-olah berlumba-lumba untuk mendapatkan jawatan ketua atau pemimpin, tidak kiralah pemimpin di peringkat persatuan, organisasi, kampung, negeri, dan negara tanpa memikirkan kemampuan diri dan beratnya amanah yang akan dipikul.

Al-Habib Abdullah bin Alawi Al-Haddad Rahimahullah, di dalam kitab an-Nasaihu ad-Diniyah wal Wasaya al-Imaniyah menegaskan bahawa memikul tanggungjawab kepimpinan padanya ada bahaya, dan merupakan di antara perkara yang amat berat. Beliau turut membahagikan tugas kepimpinan kepada beberapa tahap mengikut berat dan besarnya amanah ;

1. Pemerintah
2. Qadhi / Hakim
3. Penjaga harta anak yatim atau harta waqaf

Contoh pemimpin yang paling hebat ialah Baginda Rasulullah S.A.W. Baginda merupakan pemimpin umat yang tiada bandingannya hingga ke hari ini. Bagindalah pemimpin umat Islam dalam Aqidah, Syariah, dan Akhlak, baginda juga Ketua Negara, Ketua Dakwah, Ketua Perang, dan Ketua Keluarga. Di dalam memimpin baginda telah menunjukkan kepada kita tauladan sebagai seorang pemimpin. Sebagai pemimpin, baginda tidak dilimpahi kemewahan atau apa-apa keistimewaan duniawi yang membezakan baginda dengan para Sahabat. Baginda hidup dalam keadaan zuhud. Para Sahabat sangat menyintai baginda dan akur pada setiap perintah.

Seorang penulis barat, Michael H. Hart di dalam bukunya yang bertajuk The 100 : A Ranking of The Most Influential Persons In History, Revised and Updated For The Nineties, meletakkan Baginda Rasulullah S.A.W. sebagai tokoh pemimpin pada 'ranking' yang pertama mengatasi tokoh-tokoh dunia yang lain. Ini kerana beliau kagum pada pengarauh hebat Baginda dan ketaatan pengikut Baginda yang tidak berbelah bahagi terhadap segala perintah. Bagi para intelek barat, kepimpinan ditakrifkan sebagai seni atau usaha mempengaruhi orang lain ke arah mencapai matlamat. Sebagai contoh, Harold Koontz & Heinz Weihrich mendifinisikan kepimpinan sebagai pengaruh, seni, atau proses mempengaruhi orang supaya mereka akan berjuang dengan rela hati dan penuh semangat ke arah pencapaian matlamat kumpulan.

Di dalam Islam kepimpinan merupakan taklif (amanah) dan bukannya suatu tasyrif (kemuliaan/keistimewaan). Begitu banyak peringatan dari Allah dan Rasulnya terhadap para pemimpin/pemerintah : di antaranya :


Firman Allah S.W.T :

1

"Sesungguhnya Allah itu memerintahkan keadilan, berbuat baik dan memberikan bantuan kepada kaum kerabat," sampai habisnya ayat.

(an-Nahl: 90)


2

"Dan berlaku-adillah engkau semua, sesungguhnya Allah itu mencintai orang-orang yang berlaku adil."
(al-Hujurat: 9)


3

"Dan rendahkanlah sayapmu - yakni bersikap merendahkan dirilah - kepada orang yang mengikutimu dari golongan kaum mu'minin.”
(as-Syu'ara': 215)


4

"Sesungguhnya Allah menyuruh dengan keadilan, berbuat baik dan memberi sedekah kepada kaum kerabat serta melarang per-buatan keji, kemungkaran dan kederhakaan. Allah menasihatkan kepadamu semua, supaya engkau semua dapat memperoleh peringatan."

(an-Nahl: 90)Hadith Nabi S.A.W. :
1

Dari Aisyah radhiallahu 'anha, katanya: "Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda dalam rumahku demikian:

"Ya Allah, barangsiapa yang menguasai sesuatu dari urusan pemerintahan ummatku, kemudian ia membuat kesengsaraan pada mereka, maka berilah kesengsaraan kepada orang itu sendiri, sedang barangsiapa yang menguasai sesuatu dari urusan pemerintahan ummatku, kemudian ia menunjukkan kasih-sayang kepada mereka, baik ucapan ataupun perbuatannya, maka kasihilah orang itu."

(Riwayat Muslim)


2

Dari Abu Maryam al-Azdi r.a. bahawasanya ia berkata kepada Mu'awiyah r.a. :

"Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda:

"Barangsiapa yang diserahi oleh Allah akan sesuatu kekuasaan dari beberapa urusan pemerintahan kaum Muslimin, kemudian orang itu menutup diri - tidak memperhatikan perihal hajat, kepentingan atau kefakiran orang-orang yang di bawah kekuasannya, maka Allah juga akan menutup diri - yakni tidak memperhatikan - perihal hajat, kepentingan atau kefakirannya sendiri pada hari kiamat."

Sejak saat itu Mu'awiyah lalu mengangkat seseorang untuk mengurus segala macam
keperluan orang banyak."

(Diriwayatkan oleh Imam Abu Dawud dan Tirmidzi)


3

Dari Abu Hurairah r.a. dari Nabi s.a.w., sabdanya:

"Ada tujuh macam orang yang akan diberi naungan oleh Allah dalam naungannya pada hari tiada naungan melainkan naungan Allah itu sendiri, iaitu: imam - pemimpin atau kepala - yang adil, pemuda yang tumbuh - sejak kecil - dalam beribadat kepada Allah 'Azzawajalla, seseorang yang hatinya tergantung - sangat memperhatikan - kepada masjid-masjid, dua orang yang saling cinta mencintai kerana Allah, keduanya berkumpul atas keadaan yang sedemikian serta berpisah pun atas keadaan yang sedemikian, seseorang lelaki yang diajak oleh wanita yang mempunyai kedudukan serta kecantikan wajah, lalu ia berkata: "Sesungguhnya saya ini takut kepada Allah," - ataupun sebaliknya yakni yang diajak itu ialah wanita oleh seorang lelaki, seseorang yang bersedekah dengan suatu sedekah lalu menyembunyikan amalannya itu - tidak menampak-nampakkannya, sehingga dapat dikatakan bahawa tangan kirinya tidak mengetahui apa-apa yang dilakukan oleh tangan kanannya dan seseorang yang ingat kepada Allah di dalam keadaan sepi lalu melelehlah airmata dari kedua matanya."

(Muttafaq 'alaih)


4

Dari Abdullah bin 'Amr bin al-'Ash radhiallahu 'anhuma, katanya:

"Rasulullah s.a.w. bersabda:

"Sesungguhnya orang yang berlaku adil itu di sisi Allah akan menempati beberapa mimbar dari cahaya. Mereka itu ialah orang-orang yang adil dalam meneterapkan hukum, juga terhadap keluarga dan perihal apapun yang mereka diberi kekuasaan untuk mengaturnya."

(Riwayat Muslim)

5

Dari 'Auf bin Malik, katanya: "Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda:

"Pemimpin-pemimpin pilihan di antara engkau semua ialah orang-orang yang engkau semua mencintai mereka dan mereka pun mencintaimu semua, juga yang engkau semua mendoakan kebaikan untuk mereka dan mereka pun mendoakan kebaikan untukmu semua. Adapun pemimpin-pemimpin yang jahat di antara engkau semua ialah orang-orang yang engkau semua membenci mereka dan mereka pun membenci padamu semua, juga yang engkau semua melaknat mereka dan mereka pun melaknat padamu semua." 'Auf berkata : "Kita para sahabat lalu berkata: "Ya Rasulullah,apakah kita tidak boleh menentang kepada pemimpin-pemimpin yang sedemikian itu? Beliau s.a.w. bersabda: "Jangan menentang mereka, selama mereka masih tetap mendirikan solat di kalanganmu semua."

(Riwayat Muslim)MINDCONTROL


Protocols of The Elders of Mindcontrol

Pengenalan kepada Mindcontrol (Kawalan Minda)
( sumber dari MistisFiles Organization )

Mindcontrol dalam bahasa Melayu bermaksud kawalan ke atas minda. Subjek ini merupakan salah satu dari elemen penting dalam teori konspirasi dunia atau dari sisi lain salah satu dari elemen New World Order. Orang-orang Barat telah lama tertarik untuk mengkaji fungsi dan keupayaan minda sejak dunia sebelah Timur telah lama mengetahui rahsia-rahsia minda. Salah satu keupayaan superpower minda yang terkenal ialah menyembuhkan penyakit. Namun ada lagi keupayaan minda yang lama kelamaan melampaui hukum-hukum fizik semasa. Salah satu contoh yang menarik; minda mampu mengherotkan ruangmasa.

Di sana terdapat dua aliran dalam mengungkap rahsia minda. Kita boleh katakan terdapat dua cara untuk mencapai keajaiban minda. Satu cara ialah melalui latihan rohani yang konsisten. Seperti amalan bertapa, bertafakur, mengucapkan satu kata-kata berulang-ulang (self suggestion), berdoa dan harapan, yoga dan sebagainya. Satu cara lain ialah melalui pendekatan saintifik di mana mereka telah mencapai tahap apa-apa yang terlintas di minda dapat direkodkan di dalam komputer dan ditafsirkan. Memori didalam minda juga tak ubah seperti memori di dalam komputer. Ada yang berterabur dan ada yang tersusun di dalam folder-folder tertentu dan dapat dipanggil balik ingatan tersebut. Minda juga dapat dikosongkan, diformat kembali dan diisi dengan memori lain.

Untuk mendapatkan gambaran menyeluruh tentang subjek ini, di bawah ini adalah kandungan di dalam buku karangan Fritz Springmeir's yang membicarakan tentang Pengaturcaraan Kawalan Minda (Mindcontrol Programming). Baca dan ambil iktibar darinya.

-Mistis Organization[Book in chapters]
INTRODUCTION AND WARNING
Dedication
WARNING
Introduction by Fritz
Paranoid Schizophrenics
False Memory Syndrome campaign
Glossary of How Basic Terms are Used In This Book
Beta
Councils (llluminati)
Delta
Deliverance ministry
Illuminati
Monarch Programming
System
New World Order
Satanic Ritual Abuse (SRA)
Switching

CHAPTER 1: Science No. 1. The Selection and Preparation of The Victim
A. Genetics & dissociative abilities
B. Availability
C. Physical & Mental requirements
Mind-controlled slaves are created for different purposes, hierarchy or non-hierarchy purposes
Sharon Tate In review John Gittinger PAS (Personality Assessment System
D. List of organizations carrying out programming
E. 4 foundational steps for programming
F. Step 1. Spiritual requirements Moon Child ceremonies Aleister Crowley
Traumatization in vitro
G. Step 2. Trauma by premature birth
H. Step 3. Love bombing/love bonding
I. Step 4. Severing the "core" of the mind
The Initial Splits
J. Further considerations: The Illuminati have their own criteria as to who they select.

CHAPTER 2: Science # 2 The Traumatization and Torture of The Victim
A. A site for torture of children, NOTS China Lake , CA .
How Children Are Transported To A Major Programming Site
More About The Secret China Lake Base
Charles Manson Joseph Mengele
B. What trauma does, the creation of PTSD & DID (MPD)
PTSD (post-traumatic stress disorder) "Hidden Observer" "the core"
C. How the torture is carried out, types of trauma Baron Guy de Rothschild
ritual aspect of trauma
D. What Occurs When The Mind Splits: How MPD works
E. The Core
F. How Programming is Anchored
How The Olfactory Nerves Are Traumatized
When Moonchild Traumas Miscarry
Ritual Torture Device
Review

CHAPTER 3: Science No. 3 The Use of Drugs
A. A list of drugs used
Herbs
B. brief history of use
C. Applications for drugs to control a slave
Some of the cautions that the programmers are alert to include
Summary

CHAPTER 4. Science No 4 - Hypnosis Understanding the Basics About Hypnosis
A. Dissociation, trance, & its historical use
The History of Hypnosis for Programming Hypnotic cues
B. How to program with hypnosis George Estabrooks Royal Institute of International Affairs Rhodes Scholarship
C. How to boost creativity of victim with hypnosis
The Vital Role of Movies for Hypnotizing Small Children
Spinning Tops
The Hypnotic Voice of the Programmer
D. Keeping the mind dissociative
E. Keeping the mind in a programming (Alpha) state
F. Hypnotic triggers & cues
Monarch Mind Control Codes Contents (A-T)
G. Hypnosis in programs & other uses
Alice In Wonderland Programming as it Pertains to an Alter Going Down in Trance for Internal
Hypnotically Building in Structures

CHAPTER 5 Science No. 5: The Skill of Lying, The Art of Deceit
A. Overview
B. The use of fiction
Judy Garland Charlie Manson Theosophical Society Adolf Hitler Mahatma Gandhi H.P. Blavatsky Alice Bailey Henry Steel Olcott Elvis Presley Manly P. Hall Frank Baum
PARALLELS BETWEEN:
A. THE WIZARD OF OZ BOOK & OCCULTISM
B. THE WIZARD OF OZ MOVIE & ILLUMINATI RITUALS Dorris Duke
C. THE WIZARD OF OZ SERIES OF BOOKS AND MONARCH PROGRAMMING Yellow Brick Road
Book 3. Ozma of Oz
Alice In Wonderland Alice Through the Looking Glass
The Tall Book of Make-Believe
Alien Programming Scripts
Island of the Blue Dolphins
The Lord of the Rings
The Most Important Programming Script--The Lesser Key
C. The use of lies externally, incl. covers and fronts
External Deceptions
Covers For Individual Slaves Agent Provocateurs
The Use of Religious Fronts Billy Graham

THE DECEPTION OF BILLY GRAHAM, A MIND-CONTROL FRONT
The List Of Known And Credible Witnesses
Clarifying What Is Looked For In Proof
The Motivation of the Co-Authors
Clarifying What is Acceptable Testimony
The Policies of Deception By The Billy Graham Crusade Staff
Billy Graham's Active Role In Satanic Ritual Abuse Hearst Jeanne Dixon Kissinger Nugen Hand Bank
How Billy Graham Plays a Key Role in Reprogramming Monarch Slaves Near Death Trauma Centers
References
The Actual Heritage and Name of Billy Graham
How Billy Graham is a 33° Mason
FLEECING THE SHEEP
Inadequate Reactions
Summary
The Top Secret Amish Front (And Hutterites)
How It Is Done
Hiding A Major Programming Center
External & Internal Deceptions Deflection, Blinds, Slides, Hegelian, Deniability.
Esoteric language
D. Internal Deceptions, incl. the art of hiding things in a system Gatekeeper alters
The Use of Esoteric Language
Saturn
SECRET HIGH LEVEL TEACHINGS
THE EXTERNALIZATION OF THE HIERARCHY
In Summary

CHAPTER 6 Science No. 6 The Use of Electronics and Electricity
Microwaves for Programming
Prozac and Slaves and Microwave Towers
The Use of Waves and Electricity to Implant Thoughts
Tracking/ID Implants
Monitoring Implants
Communication Implants
The ALEX system intersects with the Monarch Mind Control Programming.
Accessories
In Summary

CHAPTER 7 The Science of Structuring
A. Structuring of MPD worlds
B. The creation of roles
How the Self of a Man Alter Consists of Shattered Shadow Alters, A Script, Mirrors and Assigned Demons
The Presideo S-P-I-N = Segmented Polycentric Integrated Networks
Standard Roles Within An Illuminati Monarch Slave
Angry Alters Animal Alters Christian Front Alters Clones
Deltas How The Deltas Are Created How The Deltas Are Activated
Foreign Language Alters Gatekeeper Alters Hierarchy And Deeper Cult Alters
Egyptian Armies Flooding Alters Gems Looking Glass People Mirror Images
Programmer Alters Reporting Alters Scrambling Alters Sexual Alters
Names
Boxes And Self-Abuse
C. Building in layered defenses
Systems
Imagery
Defenses In Death
Overview Of The Princess Programming
D. Backup Programming
"Labyrinth", A View of a Monarch's Internal World
The Structuring Done in Monarch Star Trek and Star Wars Programming

CHAPTER 8 The Science of Body Manipulation and Programming
A. Scarring the brain stem
B. Split brain work
C. Medical technologies
D. Histamines I.G. Farben, DuPont, and Dow Chemical
E. The use of body programs
Pathways Virtual Reality
Programming Damage to the Body
Physical Aspects of the Human Brain
Genetic Engineering to Create Programmed Assassins Amphibious Man

CHAPTER 9 The Science of Mind Manipulation by Psychological Programming
A. Observing a satanic family conditioning their children
Other Items That Parents Do To Their Monarch Children
An Overview
Some of the elements which the Monarch program shares with other typical types of cult mind control are:
Handwriting
B. Behavior modification, obedience training
C. Isolation
D. Repetition
E. Psychological motivators, md. pride/needs/wants
F. Neuro-linguistic programming
Anchors
Future Pacing
Pacing For Hypnosis Milton Erickson
Reframing With Metaphors
The Right Brain And The Unconscious
Power Words, Reversals And Puns
The Mind's Natural Alarm Clock
G. The inversion of pain & pleasure

CHAPTER 10: The 10th Science - Using Spiritual Things To Control A Person
A. Using spiritual principles against a person
B. How the Monarch program miniaturizes what is done on a larger scale
C. Dehumanization
Porcelain Face Programming
Hearts Of Stone
Hypnotic Surgery
D. Fear
E. The use of guilt, shame & ridicule & anger
Anger
F. Teaching that the master is God
G. Portals, focal points golem baptism of the child victim to Satan
H. Vows & Oaths
I. The use of demon possession, layering etc. sabbat ceremony
HOW THE PROGRAMMERS UNDERSTAND DEMONOLOGY Voodoo
India
How The Anti-Christ Spirit Contributes To Controlling The Slave
J. The use of angel alters
K. The use of Scriptures In Programming
L. Theta programming
Some of the groups who did research for the Monarch̢۪s Theta Programming
How Out-Of-Body Experiences (Astral Projection) Are Done
Telepathy
Killing From A Distance
In Quick Review
The Philosopher's Stone
Further Spiritual Bondage Snares

CHAPTER 11 Science No. 11--Internal Controls
A. Teaching Occult Philosophies
Teaching The Ideologies Of War
Various Delta Forces
Delta Assassination Teams
Delta Force First Earth Battalion Green Berets Bo Gritz
B. Internal Computers--Perfect Delegation; Internal Computers Which Auto-Control A Slave
Internal Computers Which Auto-Control A Slave
Power Sources
Color Codes And Ribbons
How Monarch Slaves Are Designed To Interface With The Unix System Of The Beast Computers
Components Of The Controls Some of the T.V. shows & movies, which served as Monarch programming scripts
Jokers
C. Internal Hierarchies

CHAPTER 12 The Science Of External Controls Monitoring (Asset Control)
A. Monitoring (Asset control)
9 subconscious desires ("weaknesses") Marilyn Monroe Draconian enforcers
Planning A Typical Intelligence Operation, Or The Standard Textbook Techniques Of A Modern Intelligence Agency
B. The art of blackmail
C. Bribes
D. The Control of the Milieu Mazda eagle Groton The Beta Theta Pi Quest Program Madonna gypsies USO Camp Shows, Inc. International Brotherhood of Magicians Intrepid Park Elvis Presley
Star Trek, The Next Generation
Videodrome
Trancer II
Krull
The Little Princess
Miss Universe Contest
The Manchurian Candidate Frank Sinatra Dean Martin William Joseph Bryan, Jr
The Simpson Cartoons
E. Bonding & twinning
F. Peer pressure
Appendix One The Programmers
Some of THE Illuminati's Companies
A. Introductory remarks Vril Society
B. Understanding the programmers Dr. Mengele Dr. Cameron Jerry Lee Lewis and Michael Aquino
C. Monarch Mind Control Programmers Country Music Industry The Temple of Set.
D. Dr. Green
E. Dr. White
F. The AntiChrist as a Master Programmer
Footnotes
Appendix Two: The Programming Sites

Protocols of The Elders of Mindcontrol

Subjek kawalan minda (mind control) merupakan salah satu fail utama dalam koleksi fail-fail sulit di MistisFiles. Di sini subjek kawalan minda di letakkan di dalam satu fail yang dinamakan Protocols of The Elders of Mindcontrol.

Di antara kandungan fail ini ialah:

Projek-projek rahsia kerajaan Amerika yang melibatkan kawalan minda seperti-

*Project Monarch

*MK-Ultra

*Operation Paperclip

*Montauk Boys

*Project Superman


Kegiatan kerohanian atau dikenali sebagai 'occult' -

*Satanic Ritual Abuse (SRA)

*Illuminati occult

*New Age occult

*Yoga and Chakras

*Secret Doctrin

*Necronomicon


Istilah-istilah berkaitan mind control-

*Multiple Personality Disorder (MPD)

*Alters

*Kundalini

*Chakra

*consciousness

*illumination

*Central Nervous System

*Mindcontrol slave

*Master Programmer

*Subliminal message
*trigger word


Organisasi/individu berkaitan Mindcontrol-

*Illuminati

*Central Intelligent Agency (CIA)

*Joseph Mengele

*Cisco Wheeler

*Dr. GreenMindcontrol adalah salah satu senjata Dajal akhir zaman untuk memusnahkan umat manusia khususnya umat Islam yang amat dimusuhinya. Mereka sanggup melakukan pelbagai eksperimen ke atas anak-anak kecil untuk mengkaji keupayaan mengawal minda seseorang. Mereka menyeksa, membunuh, merogol dan pelbagai lagi perbuatan diluar kemanusiaan malah di luar tahap kebinatangan untuk menghasilkan trauma yang dijadikan modal untuk membangunkan personaliti yang dapat dikawal di dalam minda seseorang itu.

Filem, televisyen, iklan, muzik dan sebagainya digunakan oleh pihak-pihak tertentu untuk memancarkan makna tersembunyi (subliminal message) ke dalam minda orang ramai.

Berwaspadalah dengan dunia di sekeliling anda. Awasi anak-anak anda kerana anak-anak kecillah yang paling senang dijadikan subjek kawalan minda dengan menghasilkan trauma kepada mereka.

Mistis Organization sedang menggali rahsia kawalan minda ini. Protocols of The Elders of Mindcontrol akan dibongkar satu demi satu!

Portal Masa,Kuasa Minda, Dajal, Aleister Crowley...

Peranan Dajal dan sekutunya dalam Eksperimen Philadelphia telah mula terbongkar apabila beberapa saksi yang pada mulanya cuba dipadamkan ingatan oleh pakar-pakar kawalan minda kerajaan Dajal Amerika telah mula mengingati apa yang sebenarnya terjadi. Sesungguhnya kerakusan nafsu Amerika dalam membangunkan sistem peperangan yang hebat disambut baik oleh Dajal dan tentera-tentera syaitannya dengan menawarkan bantuan dari segi teori dan teknikal. Ini tidak menghairankan kerana para jin dan syaitan hidup lebih lama dari manusia dan tidak mustahil ilmu mereka dalam memahami ilmu fizik dan alam semesta lebih tinggi dalam beberapa aspek. Semua ini dikesan dengan penglibatan Aleister Crowley, ahli sihir yang terkenal di Barat di mana dia telah menubuhkan satu kumpulan kultus pemujaan syaitan yang besar di sebelah Barat yang menjadi asas kepada ajaran Church of Satan oleh Anton Szandor Lavey. Melalui ahli sihir inilah para saintis projek Montauk mendapat informasi dari makhluk-makhluk halus yang berhubung dengan Crowley dalam membangunkan teknologi canggih dalam projek-projek rahsia Amerika.

Ini telah disebut dalam Al-Qur'an bahawa para jin dan syaitan dahulunya kerap mencuri berita-berita dari langit. 'Berita-berita' ini mungkin saja maklumat-maklumat tentang hakikat benda dan konsep alam semesta, rahsia masa dan jarak. Malah si Dajal laknatullah itu juga pernah diajar oleh malaikat tentang rahsia alam dan umurnya yang panjang itu memungkinkan dia belajar banyak perkara tentang dunia ini.

Informasi di bawah adalah petikan dari buku seorang yang berminat mengkaji subjek ini setelah diceritakan oleh salah seorang saksi yang terlibat dalam projek-projek rahsia Amerika.

-MistisOrganizationAsal-usul Projek Montauk berbalik kepada tarikh 1943 di mana halimunan terhadap radar telah menjadi bahan kajian di atas kapal USS Eldridge. Sebagaimana Eldridge yang berlabuh di Pelabuhan Tentera Laut Philadelphia, maka segala kejadian yang berlaku berkaitan dengan kapal tersebut dirujuk sebagai, 'Eksperimen Philadelphia'.

Objektif ujikaji ini adalah untuk menjadikan kapal tersebut tidak dapat dikesan oleh radar dan ketika perkara ini dicapai, di sana telah terjadi sesuatu yang tidak dapat dijangka dan membawa kesan sampingan secara drastik. Kapal tersebut menjadi bukan sahaja tidak dapat dikesan oleh radar malah ghaib dari pandangan mata kasar dan terkeluar dari ruang masa yang kita ketahui!Walaupun ini adalah pencapaian yang hebat dari segi teknologi, namun ia membawa bencana kepada sesiapa yang terlibat.

Para kelasi telah berpindah keluar dari dimensi yang biasa dan kembali semula dalam keadaan mental yang tidak stabil dan tidak ketahuan punca. Ada di antara mereka yang tertanam/terlekat pada badan kapal itu sendiri. Sesiapa yang terselamat pula berada dalam keadaan mental yang kurang normal dan menyebabkan kehilangan kepercayaan orangramai terhadap mereka mengakibatkan apa yang terjadi tidak dapat diceritakan atau terkubur begitu sahaja. Selepas perang, kajian disambung semula di bawah selian Dr. John Von Neumann yang bertanggungjawab terhadap aspek-aspek teknikal Eksperimen Philadelphia.

Tugasannya yang baru itu adalah untuk mencari apa yang menyebabkan minda seseorang itu terganggu dan mengapa manusia tidak berjaya dalam hal fenomena antaradimensi (bergerak dari satu dimensi ke dimensi yang lain) tanpa mendapat kebinasaan. Kajian besar-besaran ke atas manusia telah bermula di Brookhaven National Laboratories di Long Island, New York. Ia dikenali sebagai Projek Phoenix.

Von Neumann bukan sahaja perintis kepada komputer moden dan menjadi seorang yang genius dalam matematik; dia mampu untuk mengendalikan sumber-sumber yang besar dari kompleks industri ketenteraan yang mana termasuk pangkalan data yang luas mengenai kajian psikologi Nazi yang mana diperlukan oleh Pihak Berikat selepas Perang Dunia Kedua.

Ia berlawanan dengan latarbelakang ini yang mana Von Neumann mencuba untuk menggabungkan teknologi komputer dengan peralatan radio yang canggih di dalam usaha untuk menghubungkan minda manusia dengan mesin. Setelah masa berlalu, segala usahanya berjaya. Selepas bertahun-tahun membuat ujikaji, pemikiran manusia dapat diterima melalui penerima radio kristal esoterik dan disiarkan ke dalam komputer yang mana menyimpan pemikiran tadi dalam bentuk bit-bit maklumat.

Bentuk-bentuk pemikiran ini dapat ditayangkan kembali di paparan skrin komputer dan dapat pula dicetak di atas sehelai kertas!Cara ini telah dibangunkan dan teknik-teknik ini dikembangkan sehingga sebuah mesin pembaca minda maya dibina. Pada masa yang sama, teknologi telah dibangunkan di mana seorang ahli psikik dapat membaca apa jua pemikiran manusia yang keluar dari komputer dan berpotensi mempengaruhi minda manusia yang lain. Sesungguhnya Projek Phoenix terkandung pemahaman yang amat besar tentang bagaimana fungsi minda dan mencapai potensi yang menakutkan terhadap kawalan minda. Satu laporan penuh telah diajukan kepada Kongres yang mana mengarahkan projek ini dibubarkan, sekurang-kurangnya pada sebahagiannya berdasarkan kebimbangan dalam memiliki potensi kawalan minda sendiri.

Organisasi swasta yang menolong membangunkan projek ini tidak mengikut arahan Kongres lalu mencari jalan untuk memujuk atau menggoda pihak tentera dengan mengajukan idea bahawa teknologi ini dapat digunakan di masa perang untuk mengawal minda musuh. Satu organisasi rahsia dengan sumber-sumber kewangan yang besar dan ada kaitan dengan pihak tentera memutuskan mereka harus membangunkan satu kemudahan kajian yang baru di Camp Hero, satu stesen tentera udara yang ditinggalkan di Montauk Point, New York.

Lokasi ini dipilih kerana ia menempatkan antena radar Saga yang besar yang memancarkan satu frekuensi lebih kurang 400-425 Megahertz kebetulan julat yang sama digunakan untuk memasuki tahap kesedaran minda manusia. Pada lewat tahun 60'an, pengaktifan semula Camp Hero bermula meskipun tanpa pembiayaan dari pihak tentera. Pada tahun 1972, Projek Montauk telah sepenuhnya berjalan lancar dengan ujikaji-ujikaji kawalan minda yang melibatkan manusia, haiwan dan bentuk-bentuk kesedaran lain yang dianggap wujud.

Sejak bertahun-tahun, para pengkaji Montauk telah menyempurnakan teknik-teknik kawalan minda dan disambung kepada penyelidikan yang lebih jauh kepada mencapai potensi manusia. Melalui pembangunan keupayaan psikik oleh individu yang berbeza, ia pada akhirnya tiba kepada tujuannya di mana pemikiran seorang ahli psikik dapat diperkuatkan dengan menggunakan mesin dan ilusi dapat diwujudkan kedua-duanya secara objektif dan subjektif!Ini adalah termasuk penciptaan maya ke atas benda-benda. Semua ini tidak muncul dalam penceritaan sejarah yang biasa yang kita panggil "pengalaman manusia yang umum" tetapi sesiapa yang terlibat dalam menjayakan Projek Montauk tidak berhenti dalam perkara ini.

Mereka harus telah mencapai lebih jauh kepada keadaan yang luar biasa. Apabila ia telah dijumpai bahawa seorang ahli psikik dapat mewujudkan benda-benda, ia telah diperhatikan yang semua itu muncul dalam masa-masa yang berbeza, bergantung kepada apa yang ahli psikik tadi fikirkan. Jadi, apa yang berlaku jika seorang ahli psikik memikirkan sebuah buku tetapi buku yang muncul semalam?Ia adalah satu garisan pemikiran dan ujikaji yang mana memimpin kepada idea yang seseorang dapat mengherot masa itu sendiri. Jadi, di sinilah bermulanya kajian terhadap pengembaraan merentas masa. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, portal masa telah dibuka secara besar-besaran dengan ujikaji-ujikaji besar telah dilaksanakan. Projek Montauk akhirnya, menjadi satu klimaks yang mengerikan dengan pusaran masa (time vortex) dibuka kembali pada tahun 1943 dan Eksperimen Philadelphia yang asal.

Tiada daripada maklumat ini yang jelas kecuali kepada Preston B. Nichols, seorang genius dalam bidang elektronik di mana pada suatu hari dia mendapati dia menjadi mangsa secara tidak sengaja di dalam eksperimen itu. Bekerja dengan satu kontraktor dalam bidang pertahanan di Long Island, Preston mengkaji aspek telepati dalam bidang psikik dan menjumpai bahawa gelombang radio secara terus-menerus telah dipancarkan yang mana mengkakukan orang-orang yang bersama-sama bekerja dengannya. Sebagai seorang yang pakar dalam radio dan elektronik, Preston telah mengesan isyarat radio terus kepada Stesen Pertahanan Udara Montauk dan bermulalah satu kajian yang menyukarkan di mana ia berpanjangan lebih sedekad.

Dia memerlukan lebih daripada peralatan yang digunakan semasa Projek Montauk dan menemui sesuatu yang mencemaskan dirinya di mana banyak orang yang mengingati penglibatannya dalam projek itu. Ia menjadi satu kemuncak di mana suami sepupunya menuntut penglibatannya di Montauk. Dua lelaki hampir-hampir menyerang pendirian Preston yang berkeras tidak terlibat dalam Projek Montauk. Tidak lama selepas perdebatan ini, Preston mula menghadapi saat-saat sukar dalam hidupnya di mana dia tidak pernah menyangka akan terjadi begitu. Selepas menemui dan berbual dengan banyak saintis dan jurutera yang mempunyai kaitan dengan Projek Montauk, Preston telah dapat melihat apa yang sebenarnya berlaku. Adakalanya dia hidup dalam dua garis masa yang berbeza. Pada satu masa, dia berkerja di Montauk; pada suatu masa dia berkerja di tempat lain.

Penemuan Preston telah disahkan oleh seorang lelaki yang aneh dengan menggelarkan dirinya Duncan Cameron telah muncul di muka pintunya pada tahun 1985. Duncan mempunyai sikap dan perawakan yang cerdik untuk kajian psikik dan akhirnya mendakwa telah dilatih dalam bidang tersebut oleh NSA (National Security Agency). Tanpa menyebut penderitaannya akibat Projek Montauk, Preston membawa Duncan ke Montauk dan terkejut dengan kemampuan Duncan mengingati keseluruhan kawasan itu dan mengingati bahawa dia pernah berkerja di situ. Duncan telah dipertimbangkan menjadi ahli psikik utama di dalam ujikaji merentas masa dan juga ingat telah berada di atas kapal perang USS Eldrige ketika Eksperimen Philadelphia yang asal dan juga adiknya (dikenali sebagai Al Bielek).

Menurut kenyataan kedua-duanya (Preston dan Duncan), Projek Montauk mencapai puncaknya pada 12 Ogos 1983. Satu portal masa telah berfungsi sepenuhnya, tetapi segalanya telah di luar kawalan dan Duncan telah memanggil sekumpulan orang dan berkeputusan untuk memusnahkan projek itu. Ketika duduk di Montauk Chair (satu peralatan yang disambung kepada penerima radio esoterik, di pangku dengan kristal-kristal yang dapat menghantar pemikiran keluar dari pemancar yang besar, Duncan melepaskan seekor raksasa besar dari minda bawah sedarnya yang mana memusnahkan segala peralatan dan apa saja berkaitan projek tersebut. Semua orang yang berkerja di dalam projek itu tiba-tiba meninggalkan tempat tersebut. Saluran udara dan pintu masuk utama ke dalam fasiliti bawah tanah pangkalan akhirnya dipenuhkan dengan simen. Apa yang terjadi sepenuhnya di sebalik semua ini tinggal sebagai misteri sehingga ke hari ini.

Walaupun satu video yang tidak berkebenaran telah diterbitkan secara meluas berdasarkan cerita ini dan beberapa ceramah telah diberikan di atas apa yang berlaku di Montauk, tiada buku pun yang ditulis khas untuk subjek ini. Penulis-penulis yang berbeza telah mencuba untuk menggalas tugas ini tetapi tidak berupaya dari segi ilmu yang berkaitan subjek ini atau takut untuk mendedahkan kebenaran. Seorang wartawan sains untuk New York Times telah memulakan projek ini tetapi menghentikannya apabila menemui dengan rasa terkejut bahawa projek ini benar-benar wujud.

Saya berjumpa dengan Preston ketika kajian sistem bunyi yang rumit yang dia menciptanya dan kemudiannya telah mendengar satu cerita yang mengkagumkan di mana sekurang-kurangnya lebih baik dari sains fiksyen yang pernah saya dengar. Selepas beberapa bulan, saya mengambil keputusan untuk mengambil tugas menulis buku The Montauk Projek: Experiment in Time. Buku ini ditulis tanpa berunding mengenainya selain dari Preston ( yang mahu melindungi sumber-sumbernya). Dengan penyiasatan yang memakan kos dan masa, strategi saya adalah adalah untuk mendapatkan maklumat secepat yang mungkin dan menggunakan buku ini untuk mendapatkan klu yang lain yang harus menguatkan dan pada akhirnya membuktikan kewujudan cerita yang menakjubkan ini.

Sebagaimana buku 'Projek Montauk' yang menimbulkan kajian yang lebih mendalam dan diteruskan dengan sesungguhnya mengesahkan di sana terdapat satu senario yang sebenar di sebalik semua informasi ini yang Preston katakan. Ini adalah rentetan kejadian dalam buku 'Montauk Revisited'. Tetapi bukti-bukti yang paling menggemparkan yang ditemui bahawa Projek Montauk secara kuatnya berkait dengan ahli sihir dan ahli kultus yang terkenal: Aleister Crowley, selalu di sebut "the wickedest man in the world"

Menurut laporan, Crowley dengan sendirinya menggunakan latihan praktik di dalam sihir seks di dalam usaha untuk memanipulasikan masa itu sendiri, berkomunikasi dengan makhluk halus dan mengembara antaradimensi. Di sana ada teori yang mengatakan keadaan antaradimensi di dalam Eksperimen Philadelphia harus terjadi dari ekspresi dari operasi sihir Crowler.

bersambung...

AMARAN!!
Artikel-artikel di dalam MistisFiles kebanyakannya berkisarkan perkara-perkara yang berselindung di balik senario dunia hari ini. Ia ibarat program virus yang berjalan senyap-senyap dalam sesuatu aplikasi komputer. Sebahagiannya memperihalkan secara terperinci kegiatan Al-Masih Ad-Dajal secara teknikal, di ulang; secara teknikal. Kita diberitahu secara gambaran kasar tentang kemunculan Dajal di mana setiap nabi dan rasul yang pernah wujud di muka bumi diperingatkan tentang bahaya fitnah Dajal(atau dikenali sebagai AntiChrist oleh orang Kristian). Persoalannya siapakah Dajal?Apakah bentuk fitnah yang dibawanya?Apakah taktik dan strategi Dajal?Dajal pernah berkata dia ingin menguasai dunia ini. Dia ingin menjadi Tuhan. Tetapi bagaimana?MistisFiles akan membawa anda jauh ke dalam pusaran konspirasi Sang Dajal. Kami akan membawa anda mengembara jauh kepada sejarah, kepercayaan, pegangan, ideologi, pembohongan, aktiviti, strategi dan plan besar si Dajal Laknatullah ini ke atas bumi. Dajal telah menggunakan pelbagai kepercayaan pagan seperti penyembahan bintang sirius, orion dan juga matahari untuk memperdayakan manusia moden hari ini. Pelbagai konspirasi seperti para makhluk jin dan syaitan yang digambarkan seperti alien dan 'makhluk pintar luar angkasa', master race, tamadun yang hilang dan pelbagai lagi drama yang dimainkan oleh Dajal. Mangsanya, adalah kita termasuk rakyat Amerika yang malang, menjadi bahan eksperimen, bahan mentah, 'patsies' , kambing hitam, hamba suruhan dan pelbagai lagi konotasi yang kadang-kadang akal yang sihat tidak dapat menerimanya kenapa satu bangsa yang dikatakan cerdik pandai di Amerika boleh terjerumus ke dalam perangkap Dajal. Setiap tahun beribu-ribu kanak-kanak di Amerika hilang tanpa sebab. Anda harus menerima kenyataan ini. Apa yang dikatakan di dalam Al-Quran adalah amat-amat benar sekali. Ingat!Kami tidak menghidangkan semata-mata kepada anda istilah-istilah keagamaan; jika anda terlalu sekular dan prejudis terhadap kemurnian agama. Tetapi kami akan membentangkan anda secara teknikal, bukan sekadar teori ataupun khutbah agama, secara sains dan teknologi, bukan sekadar hadis-hadis, firman dan sabda (jika anda seorang sekularis tulen dan pekat; yang pesimis terhadap agama khasnya Islam) ini adalah hadiah untuk anda. Berfikirlah sebentar, renung-renungkan. Selamat Datang ke Dunia Pemikiran Baru...

James Cameron, Freemason, Mindcontrol... BHG 1
Ini adalah satu penjelasan secara dramatik perkaitan antara kerajaan rahsia Amerika-Dajal dengan kejadian-kejadian pelik yang berlaku di dunia hari ini. Ia akan membawa anda kepada persoalan:

*Kisah kerjaya James Cameron (pengarah terkenal, menghasilkan filem-filem blockbuster seperti Titanic, Terminator, dan The Abyss) yang berkait dengan konspirasi plan Dajal dalam bidang mindcontrol.

*Projek-projek rahsia Amerika seperti MK-ULTRA, Philadelphia Experiment, Mindcontrol, Phoenix Project, HAARP dan lain-lain.

*Penglibatan organisasi rahsia (secret society) seperti Freemason dalam memandu puak-puak elit Amerika yang dijadikan kambing hitam atau hamba suruhan Dajal Laknatullah dalam merealisasikan impian Dajal menjadi Raja atau Tuhan Palsu di Bumi.

*Sejarah Freemason dan Illuminati, strukturnya dan puak-puak yang terdapat di dalamnya.

*Dan banyak lagi...

Rencana ini dipersembahkan dalam bentuk penceritaan bebas, dimana pengolahannya bercabang-cabang dan padat dengan informasi. Bacalah dengan teliti, dengan minda yang paling terbuka. Ini adalah rentetan kepada artikel-artikel yang pernah tersiar di dalam MistisFiles. Anda tidak perlu terkejut dengan artikel sebegini jika anda seorang pembaca Al-Quran dan Hadis Nabi. Ini adalah 'paperwork' Dajal dalam menjalankan pelbagai fitnah di Bumi.

-MO


Filem TITANIC keluaran James Cameron telah diterima oleh ramai manusia yang menyaksikannya sebagai salah satu filem yang berjaya di dunia ini. Ia telah berjaya memaparkan kesan-kesan yang telah membelenggu manusia dari aspek penggambarannya dan juga dari segi emosinya. Walaupun ada manusiayang telah mengesan kelemahan dalam sudut teknikal pembikinan filem itu, aspek pemaparan emosinya adalah lengkap sekali. Apakah sengaja dirancang begitu? Ada pihak yang berpendapat penggambaran kesan emosi dalam Titanic sengaja telah dimanipulasi untuk memaparkan kesan kegembiraan, kesugulan, kekeliruan, terperanjat dan marah di kalangan mereka yang menontonnya.

Kesan memanipulasi ini adalah satu aspek yang menarik daripada kesan kerja Encik Cameron. Bagaimana cara pun yang telah dilakukannya, kesan kerjanya itu elah menghasilakan ssesuatu yang menakjubkan dan mengikut Cameron ia merupakan satu kesan biografi hidupnya. Cameron lahir di Kapuskasing, Ontario Canadi pada 1954. james Cameron membsar di Niagara Falls. Dia memang cekal untuk melakukan yang terbaik sekali. Tidak kiralah apakah kerjanya itu kerja kelasnya ataupun permainan yang disertai bersama teman-temannya. Seperti yang tercatat dalam biografi rasminya: zaman kanak-kanaknya telah mencetuskan satu keazaman untuk melangkahi halangan hidup yang perlu dihadapinya yang akhirnya membantunya di zaman ramajanya.

Di waktu yang sama dalam lipatan sejarah, seorang insan lain yang berkongsi nama Cameron sedang berusaha mengkaji perilaku manipulasi kemanusiaan untuk kajian saintifik yang tertentu. Insan ini bernama Dr. Donald Ewen Cameron. Dr. Cameron memulakan kerjayanya dalam bidang psikologi sebagai seorang pembantu di Pejabat Perkhidmatan Khas (Office of Special Services - OSS), menyoal siasat para banduan Perang Dunia Kedua. Antara beberapa pesakit terkemukanya ialah Rudolf Hess, yang telah memandu pesawat udara German untk memasukki ruang udara Britain bagi tujuan menghasilakan kedamaian di antara Germani dan Pasukan Bersekutu. Hess telah ditawan, dipenjarakan dan kemudiannya disoal-siasat oleh beberapa pakar psikologi, termasuklah Dr. Cameron. Kebanyakan kajian Dr. Cameron tertumpu kepada teknik yang mampu mengubah dan mengawal polar perilaku manusia. Kajian beliau itu telah juga dihasilkan daripada beberapa kajian penyelidikan yang terlaksana ke atas banduan di pusat tahanan perang Nazi Jarman yang dibawa ke Amerika Syarikat setelah tamatnya Perang Dunia Kedua itu. Kerja-kerja itu telah dilaksanakan oleh OSS di bawah satu operasi yang diberi nama 'Operation Paper Clip'.

Dalam tahun 1950-an kejayaan Dr. Cameron telah meloncatkan namanya untuk dilantik sebagai Ketua American Psychological Association (APA), Canadian Psychological Association (CPA) dan The World Psychological Association (WPA). Pada masa itu, OSS sudah bertukar nama atas arahan President Harry Truman dan dikenal pula dengan nama Central Intelligence Agency (CIA). Sememanngnya pada 1947 Dr. Cameron telah diberikan kontrak oleh CIA untuk terus melakukan kajian dalam manipulasi perangai/kelakuan di bawah satu nama projek berjodol 'Bluebird' dan 'Artichoke'. Projek ini akhirnya dikenali dengan nama MK-ULTRA pada tahun 1953.

MK-Ultra mempunyai bebrapa program sampingan, yang berjumlah 149 semuanya. Program ini merangkumi kajian biologi, dadah, aktiviti seksual, teknologi, fizik, psikologfi dan perfileman. Adalah bukannya satu kebetulan bahawa filem yang dikeluarkan pada era 1950-an telah diolah begitu rupa untuk menakutkan penonton akan bahaya serangan Komunis, dan pemutaran fikiran makhluk asing (dunia luar). Dunia perfileman Hollywood menjadi satu alat berkesan bagi MK-ULTRA.

Dalam dunia psikiatri, Dr. Cameron adlah seorang insan yang keras hati, ganas dan amat taksub dengan keinginan untuk mengetahui bagaimana mengawal perilaku manusia dan mahu mengawasinya. Eksperimennya yang paling berkesan ialah penggunaan dadah, penyekataan pancaindera, pembebanan pancaindera, dan juga penyelidikan psikologi di mana suaranya yang direkodkan dalam sessi yang lalu itu dimainkan semula secara berulang-ulang kepada para pesakitnya. Dr. Cameron pernah juga melakukan operasi mengganggu-daya-fikir dan kajian dalam bidang electro-convulsive shock treatments (kejutan letrik yang menyebabkan mangsa bertukar perangai - penterjemah).

Mengikut piagam CIA, kerja yang dihasilkan oleh Dr. Cameron terutama sekali dalam penyediaan calon "Manchurian Candidates" telah menyalahi peraturan yang menyekat operasi tempatan CIA dalam wilayah Amerika Syarikat. Dengan bantuan pihak kerajaan Canada dan pengarah CIA Allen Dulles yang pernah menjadi teman kerja Cameron di OSS dulu, Dr. Caemron telah mengalihkan pusat kajiannya ke Allen Memorial Psychiatric Institute di Montreal Canada pada 1957 dan menetap di sana sehingga 1963.

Sebagai catatan, Allen Dulles telah mengarahkan Cia sehingga berlakunya fiasko di Bay of Pigs (Kepulauan Cuba - penterjemah). Ketika itu beliau dan juga General Charles Cabell (adik kepada Earl Cabell, Datukbandar Dallas ketika itu telah dipecat oleh Presdien John F. Kennedy pada 1961. Seleps berlakunya tragedi pembunuhan John F Kennedy pada November 22, 1963 di Dallas, Dulles telah dilantik oleh Suruhanjaya Warren (sempena nama ketua Hakim Earl Warren) untuk membantu penyiasatan dalam pembunuhan itu dan menyelidik latar belakang tertuduh yang bernama Lee Harvey Oswald. Allen Institute itu akhirnya menjadi satu institusi tekenal kerana tindakan merobek otak para mangsanya seperti yang dikendalikan oleh Dr. Cameron. Ramai pesakit yang telah dikenakan pelbagai jenis deraan yang berlebihan sehingga membabitkan penggunaan dadah yang membuat mangsa menjadi koma untuk berbulan lamanya. Penderaan otak, penggunaan pancaran cahaya lampu yang berkuasa tinggi, alat bunyi penderaan daya pendengaran, tayangan gambaran yang bergerak dan deraan dengan menggunakan tekanan kejutan letrik yang berlebihan telah membunuh banyak mangsanya. Kedai sembelihan Dr. Cameron itu telah juga menggunakan pelbagai kaedah dadah yang menghayalkan, terutama sekali dadah jenis LSD.

Dr. Cemeron telah bersara dari tugasnya dan meninggalkan Montreal untuk melakukan kerja persendirian di Amerika Syarikat dan beliau telah menghilangkan dirinya daripada pengetahuan umum. Tetapi hasil kerja beliau berterusan sehinggalah MK-ULTRA ditutup secara rasminya oleh Pengarah CIA Richard Helms pada tahun 1973.

Helams telah mengusahakan agar beberapa dokumen MK-ULTRA dimusnahkan. Helms telah juga bertanggungajawab memberikan informasi yang diperlukan kepada E.Howard Hunt untuk menceroboh masuk Hotel Watergate pada tahun 1972. Tujuannya ialah untuk membantu Presiden Richard Nixon memusnahkan keperibadian Daniel Ellsberg. Ellsberg merupakan seorang pegawai di Pentagon yang telah membocorkan rahsia penglibatan Nixon meransang peperangan Vietnam. Kesan skandal Waergata itu akhirnya menjebak Nixon dan memaksanya meletakkan jawatan pada 1974. Dunia operasi risikan menjadi kelam apabila nama berubah untuk melindungi kerahsian sesuatu. MK-ULTRA betukar nama kepada MK-SEARCH dan terus menyambung operasinya dalam tahun 1984.

Di akhir 70-an, ketika MK-SEARCH (dulunya MK-ULTRA) bergerak di bahagian hadapan operasi risikan, seorang pemandu trak yang tidak dikenali di California yang bernama James Cameron telah mengambil tindakan untuk berhenti kerja dan menceburi bidang pembikinan filem. Mengikut catatan sejarah yang rasmi, James Cameron telah berpindah ke Brea, California pada 1971. Dia telah menyudahakan kajian sekolah menengah dan mampu menyudahkan hanya lima semester di Fulerton College di Orange County. Setelah gagal di maktab itu, beliau telah berjaya meyakinkan satu konsortium doktor gigi daripada Tustin, California yang sedang mencari perlindungan percukaian untuk membiayai pembikinan satu filem 35mm yang diberinya jodol 'Xenogenesis'. Perkataan "consortium" itu memang menarik sekali. Dalam kamus, perkataan itu memberi erti 'satu hubungan niaga bertaraf antarabangsa'. Oleh kerana doktor gigi itu datang daripada kawasan tempatan kenapakah mereka diberikan gambaran seperti yang digunakan dalam syarikat itu? Kalau perkataan 'niaga' itu disisihkan bererti persyarikatan itu sudah merangkumi satu organisasi bertaraf dunia. Penggunaan perkataan "Xenogenesis" sebagai jodol filem pertama Cameron itu adalah menarik juga kerana ia membawa makna "kelahiran makhluk asing". Yang sebenranya para doktor gigi itu adalah para doktor sakit jiwa dan mereka yang terlibat dalam operasi CIA di bawah program MK-ULTRA bersama Dr.Donald Ewen Cameron. James Cameron dan para doktor sakit jiwa itu memang kenal lama. Persaudaraan berahsia yang membiayai pembikinan filem pertama Cameron itu akan terus membantu kerjayanya. Dia telah menceburiorganisasi ini ketika berusia dua puluh satu tahun, beberapa tahun yang lampau. Majoriti insan yang menjadi masyarakat risikan termasuk Dr. Cameron sendiri adalah ahli satu organisasi yang sama yang lebih mudah dikenali dengan nama FREEMASONS.

Freemasons adalah satu organisasi persaudaran bertaraf global yang telah wujud untuk membantu sesiapa sahaja yang memilih menjadi anggota persatuan itu. Mengikut sumber yang dipercayai, pertubuhan Freemason ataupun Fremasonri telah dicipta pada tahun 1700-an di Eropah. Tetapi kalau kita menyelongkarlebih mendalam lagi akan asal usul sebenarnya kita akan sampai kepada satu kisah kewujudan satu tamadun yang lebih maju daripada tamadun sekarang. Tamadun itu diberi nama 'Atlantis'. Kebanyakan teknologi tinggi, pemikiran jauh dan pencernaan cetusan daya fikir berfalsafah telah diserahkan secara rahsia kepada beberapa generasi yang berlapi secara berahsia sebelum berlakunya satu 'Banjir Besar' yang menghancurkan Atlantis. Teknologi ini akan didedahkan kepada umum sekali lagi dalam satu waktu yang akan ditentukan. Adalah bukan sesuatu yang kebetulan betapa kewujudan abad ke dua puluh dulu melahirkan beberapa kejayaan teknologi dalam sejarah tamaddun kita. Abad ini telah menyerlahkan kejayaan manusia mengawal minda seperti yang telah dilaksanakan oleh CIA melalui eksperimen Dr. Cameron dan teknologi MK-ULTRA. Inilah sebabnya pihak konsortium telah memujuk Dr. Cameron untuk peluang menggunakan balik gambaran bawah sadar dan manipulasi emosi ke atas jumlah manusia yang besar dan menyediakan mereka bagi tujuan kejuruteraan masa depan.

James Cameron telah meneruskan kerjayanya dengan memasukki dunia Roger Corman. Studio perfileman Roger Corman bernama "New World Pictures" telah disingkatkan dengan nama 'New World'. Sengkatan ini adalah bertepatan dengan 'New World Order' satu frasa yang menghayati idealisma Fremasonri, satu kerajaan yang global. Frasa ini akhirnya disebut oleh Presiden George Bush (Bekas pengarah CIA dan 33rd Degree Mason) pada tahun 1991.

Cameron telah melakukan tugas pembikin barang kecilan (miniature builder), menjadi seorang pengarah Fotografi dan seorang pengecat dalam filem yang berjodol 'Battle Beyond the Stars'. Jodol filem itu adalah satu simbol kepercayaan di kalangan masyarakat UFO (Barang Terbang Yang Tidak Dicam) dan juga Freemasonri betgapa satu peperangan telah berlansung dalam sistem solar bebrapa ribu tahun yang lalu. Tujuan filem itu ialah menggunakan teknologi MK-ULTRA untu k memudahkan kefahaman masyarakat dunia kepada mempercayai kewujudan dunia lain bagi tujuan ketaksuban kepada 'New World Order' (Kefahaman Dunia Baru). Banyak lagi teknologi ini akan digunakan dalam kerjaya pembikinan filem Cameron itu.

Cameron semaki bersemangat untuk mengarahkan filem. Dia telah mengusahakan satu filem berbentuk fiksyen yang diberi nama simbolik 'Galaxy of Terror;. Dalam filem itu Cameron menjadi Pengarah Unit Penggambaran Kedua. Pada 1982, di awal pentadbiran Presiden Ronald Reagan (Ahli 33rd Degree Mason), Cameron telah menulis skrip "The Terminator' bersama dengan isteri keduanya bernama Gale Anne Hurd. Gale adalah ahli peraturan 'Order of the Easters Star' satu oraganisasi Fremason bahagian wanita pula.

Asas persiapan 'The Terminator' membabitkan seorang lelaki yang dihantar balik melalui terowong masa untuk menghalang seorang 'cyborg' yang cuba membunuh seorang wanita daripada melahirkan seorang bayi yang akhirnya akan menyelamatkan manusia daripada diperintah oleh jentera di dunia ini. Kiasan cerita ini telah diciplak daripada Kitab Injil di mana keadaan wanita yang hamil itu adalah bersamaan dengan keadaan Mariam yang akan melahirkan anak lelaki yakni Isa Al-Masihi.

Kiasan yang diterampilkan oleh Freemasonri dalam filem Terminator memang amat berkesan sekali. Salah satu simbol pertama ialah penggunaaan cahaya biru uang digunakan dalam suasana kegelapan. Ini akhirnya menjadi satu stail arahan Cameron. Cahaya biru itu melambangkan peningkatan Cameron daripada tiga 'degree' ataupun tahap martabat Freemasonri yang lebih dikenal sebagai tahap kebiruan yang memungkinkan kenaikan seseorang ke tahap yang lebih tinggi yang dikenali sebagai 'York Rite'.

Salah satu watak dalam The Terminator telah menggambarkan peralatan jentera sebagai satu order kebijaksanaan yang baru ( the new order of intelligence), Dari sinilah munculnya frasa "Order baru Dunia". Simbol yang paling menyerlah ialah nama pengedar filem tersebut. Walaupun Cameron berkerjasama dengan Hemdale dan HBO untuk membikin filem tersebut, pengedaran filem itu telah dilakukan oleh Orion Pictures. Orion adalah simbol Osiris, satu dewa Mesir kuno yang melambangkan kecerian dan kesuburan. Rakan setara Osiris adalah Isis, satu dewi Mesir kuno yang melambangkan Dunia. Kedua-dua lambang dewata ini adalah simbol pemujaan Freemasonri yang dilakarkan dengan lambang sesiku dan kompas - square and compass). Inilah lambang Freemasonri. Sesiku itu melambangkan 'Isis' dan kompas melambangkan 'Osiris'. Sebiji bintang yang diberi nama Sirius adalah juga simbol Isis. Kerana itu ahli Fremasonri amat mempercayai betapa mereka adalah warisan yang dilahirkan daripada keturunan Sirius.

Tujuan membenarkan Orion mengedarkan 'The Terminator'; ialah untuk menggunakan segala hasil kerjaya Dr. Cameron dalam pembikinan filem James Cameron. Filem itu dibikin untuk menonjolkan mesej terselindung untuk menyediakan pemikiran rakyat secara pukauan dan helah agar menerima kedatangan teknologi tinggi yang akan menjajah dunia di masa hadapan. Sesiapa yang menolak mesej ini akan dihapuskan. Ketika Cameron secara tidak sedar menerima bantuan kewangan daripad konsortium untuk pembikinan filem 'The Terminator' dia telah menyediakan dua skrip filem lagi.: 'Rambo: First Blood Part II' dan 'Aliens'. Jodol 'First Blood part II' daripada filem Rambo itu adalh satu simbol betapa Cameron telah naik setingkat lagi martabatnya dalam mencapai tahap 'York Rite'. Pembikinan 'The Aliens' pula merupakan satu usaha menyediakan penonton agar menerima kaedah manipulasi minda mengikut teknologi MK-ULTRA.

Setelah berjaya dengan 'The Terminators' Cameron telah mengarahkan 'The Aliens' dengan memulakan produksi di England pada tahun 1985. Penggambaran di England di itu dilaksanakan untuk membolehkan Cameron menerima penganugerahan York Rite di bandar York ketika penggambaran dihentikan untuk sementara.

Filem 'Aliens' adalah sambungan daripada 'Alien' sebuah filem bikinan tahun 1979 yang menceritakan kisah perantau daripada bumi mencari planet lain untuk tujuan mencari hasil bumi. Ketika tiba di sana mereka telah diserang oleh penghuni yang mempunyai darah yang mengandungi asid. Mereka bertembung dengan serangga dan parasit yang menyerupai ular ketika kecil yang menggunakan manusia sebagai hos dan kemudiannya memusnahkan manusia itu dengan cara tersembul keluar daripada dada manusia yang diseranginya. 'aliens' telah diedarkan untuk tayangan dalam tahun 1986. Filem ini telah mengaut keuntungan yang tinggi bagi filem yang ditakrifkan 'R'. Ia telah memenangi hadiah oscar bagi Kesan Visual yang Baik dan Kesan Bunyi Yang Baik. Amat menyerlah sekali, kemenangan yang dicapai oleh filem ini adalah hasil kajian manipulasi minda. Inilah kesannya usaha memberikan ingatan kepada manusia agar sanggup bersatu ketika menghadapi serangan daripada dunia luar dengan cara memaksa mereka bersatu padu.

Sebaik sahaja Cameron selesai membikin filem itu dia telah menerima York Rite daripada Fremasonri dan akhirnya melangkah ke tahap Scottish Rite pula. Eloklah dicatatkan di sini bagaimana dalam waktu yang sama di antara 1985 hingga 1987 Presiden Ronald Reagan yang menerima taraf 33rd Degee mason, telah membuat beberapa kenyataan umum secara kiasan akan bencana ancaman luar yang memerlukan dunia ini bersatu padu.

Sebelum Ronald Regan menjadi Gobenor California, dia dan isterinya telah menyaksikan satu UFO (piring terbang) yang meluncur di sebuah lebuhraya di Hollywood ketika mereka dalam perjalanan untuk makan malam dengan beberapa teman mereka. Regan dan isterinya telah terlewat tiba selama satu jam. Mereka telah menunjukkan perasaan yang terganggu sambil menceritakan pengalaman yang mereka lalui. Inilah yang merobah pandangan Regan terhadap masadepan dunia ini dan mempengaruhi aksi mereka dan cara mereka mengeluarkan kenyataan.

Kenyataan Regan terhadap ancaman daripada dunia luar telah menjadi sebahagian ucapannya pada 4 Disember 1985 di Fallston High School di Maryland.. Regan telah menceritakan pengalamanya berbincang secara persendirian selama lima jam dengan Perdana Menteri Soviet, Gorbachev. Regan telah menceritakan betapa dia mempengaruhi Gorbachev agar memikitkan akan bencana serangan daripada makhluk asing daripada planet yang lain.

Pada 21 Septrember, 1987; Regan telah berucap kepada Congress seperti berikut: "Dalam
ketaksuban kita terhadap antagonisma masakini, kita mudah terlupa akan cara menyatupadukan masyarakat dunia sejagat. Mungkin kita memerlukan satu bentuk ancaman daripada dunia luar untuk menyedari kepincangan kita ini. Saya kerap memikirkan betapa mudahnya perbalahan kita itu lesap kalau kita menghadapi ancaman daripada dunia luar."

Memang ada sesuatu yang begerak ketika itu. Bukan sahaja dalam filem bikinan Cameron malahan juga di kalangan kerajaan dunia seluruhnya. Terdapat projek filem yang lain bikinan Cameron yang berjodol 'The Abyss'. Filem ini mengisahkan satu kumpulan penggerudi minyak yang berjaya mengesan satu kapalselam berjanakuasa nuklear yang tenggelam. Sewaktu mereka cuba menyelamatkan kapalselam itu gelagat mereka telah diperhatikan oleh makluk pintar daripada dunia luar. Mesej filem itu mahukan makhluk bumi ini bersatu ataupun mereka dihapuskan. Dalam pernggambaran filem itu Cameron telah diasuh oleh pihak konsortium dalam segala teknik yang menyerupai kaedah penderaan yang meransang para pekerja dan pelakon untuk bekerja bersungguh-sungguh ke tahap yang paling maksima. Mengikut satu laporan yang diterbitkan, Mary Elizabeth Mastrantonio telah didera sehinggakan kini beliau cuba mengelak usaha Cameron untuk mendapatkan khidmatnya lagi. Ed Harris pula enggan bercakap mengenai pengalamannya berlakon di bawah arahan Cameron. Filem 'The Abyss' merupakan satu filem yang mula-mula sekali menggunakan teknik 'morphing' (daripada perkataan morphine bererti candu) di mana komputer digunakan untuk proses animasi yang mampu memukau penontonnya. Filem ini berjaya memenangi oscar bagi Kesan Visual yang tebaik . Sekali lagi ini membuktikan penggunaan teknologi MK-ULTRA yang telah diperbaiki dengan penggunaan teknologi komputer. Filem ini telah diedarkan pada 1989. Inilah tahunnya Presiden Bush mengangkat sumpah yang diikuti oleh episod pemansuhan Tembok Berlin di Jerman. Kedua-dua perisitwa itu telah dikendalikan oleh Fremasonri sebagai satu persiapan agar dunia bersedia untuk proses globalisasi. Jodol "ABYSS" itu adalah satu lambang bagaimana Cameron menjadi semakin bergelumang dengan beberapa maklumat yang sungguh rahsia yang hanya diketahui oleh pergerakan Freemasons.

Pada tahun 1990 Cameron telah sama menulis 'Point Break' (Titik Perpecahan) bersama isterinya yang ketiga yang merupakan ahli Order of the Eastern Star, Kathryn Bigelow yang juga menjadi pengarah filem itu. Dia hanya menjadi penerbit eksekutif filem tersebut. "Point Break" telah diedarkan pada 1991 dan berjaya memungut US$100 juta dan mengungguli carta filem video sewaan (video rental charts). Filem itu adalah mengenai satu kumpulan pencuri yang merompak bank. Terdapat banyak gambaran bawah sadar yang digunakan dalam pembikinan filem itu yang menyebabkan ia menjadi popular.

Satu syarikat baru telah ditubuhkan oleh Cameron dan diberi nama 'Lightstorm Entertainment'. Syarikat ini menerima bantuan kewangan daripada konsortium yang sama. Perkataan 'Lightstorm' adalah simbol yang menggambarkan kemunculan Terminator dalam filem 'Terminator'. Sebenarnya ia memberi gambaran betapa Cameron telah menerima maklumat yang lebih menyerlahkan mindanya daripada Kumpulan Freemasons. Filem pertama yang dikeluarkan oleh syarikat terbaru ini adalah "Terminator 2. Judgement Day." Inilah sambungan kepada filem 'The Terminator". Jodol filem terbaru ini adalah satu simbol akan peperangan yang mungkin berlansung di masa hadapan disebabkan kecanggihan teknologi. Ia berusaha menyediakan pemikiran manusia kepada kemungkinana munculnya kuasa pemusnah yang di luar keupayaan manusia mengawalnya. Filem ii telah menggunakan teknologi komputer mengikut kaedah 'morphing' yang membuatkan para penonton merasa seram dan menggigil. Ciri-ciri cahaya lampu industri dan silapmata telah ditonjolkan. "Lampu dan Silapmata" adalah simbol kepada rahsia yang terdapat dalam pergerakan Freemasonri.

Banyak lagi insiden pelayaran psikik telah berlaku. Salah satu peristiwa itu telah membabitkan Edward Furlong yang melakonkan peranan John Connor dalam filem itu. Dia telah dipujuk oleh sealah seorang anggota 'consortium' agar menggunakan satu minyak gosok ke atas bibirnya. Cameron telah mengarahkan satu aksi yang dilakonan oleh Furlong dan mengucapkan tahniah kepada Furlong kerana aksinya itu. Tetapi, secara tiba-tiba dia ternampakkan minyak gosok di bibir Furlong itu dan menjerit kepadanya kerana mencemarkan penggambaran. Akhirnya, Furlong telah membuat perakuan dalam satu temubual oleh sebuah majalah betapa beliau kebingungan untuk beberapa ketika dalam sebahagian akhir penggambaran itu. Ramai manusia yang tidak menganggotai keahlian 'consortium' itu sedar betapa teknik pengawalan minda telah semakin terserlah dan perlu dipengapkan. Skrip filem Cameron itu telah diubahsuai untuk menyorokkan teknologi bikinan MK-ULTRA. Salah satu contohnya ialah cara Sarah Connor diberikan rawatan kejutan elektrik ketika berada di dalam insititusi pesakit jiwa yang menggunakan teknik 'Elektro-convulsive- therapy'.

James Cameron, Freemason, Mindcontrol...BHG ll
James Cameron adalah pengarah filem blockbuster yang dikatakan terhebat dalam sejarah, Titanic. Beliau adalah seorang pengikut Freemason berpangkat 33rd Degree, satu pangkat yang tinggi dalam kedudukan elit pertubuhan syaitan tersebut. Artikel ini meneruskan siri konspirasi Dajal dalam hasilkarya James Cameron:

*kepercayaan terdapat makhluk pintar yang membina peradaban di Marikh
*UFO di Roswell
*Dua puak dalam pergerakan syaitan Freemason
*Lagi anekdot tentang mindcontrol
*dan banyak lagi...

-MOTeori konspirasi James Cameron telah membuktikan betapa James Cameron, yang mengarahkan filem siri Terminator, Aliens, the Abyss, True Lies dan Titanic adalah seorang yang berpangkat 33rd Degree Freemason. Sudah menjadi amalan tradisi Fremasonri seseorang yang berpangkat 33rd Degree Masons diberikan keistimewaan kepada maklumat mengenai peristiwa dunia dan segala pengetahuan yang ada tetapi terlindung daripada pengetahuan umum.

Penganugerahan pangkat 33rd Degree Masons itu telah berlangsung dalam satu upacara ringkas sebelum berlansungnya Upacara Penganugerahan Academy pada Mac 23, 1998 di Shrine Auditorium, Los Angeles. Cameron telah menghabiskan masanya dengan persediaan upacara penganugerahan itu dan sekaligus mengetahu beberapa rahsia fraterniti tersebut setelah diberi bantuan oleh para pemegang 33rd Degree yang lain. Beberapa peristiwa yang baru berlaku telah membuktikan perkara ini.

Pada Khamis 5 November, di Houston, Texas telah dilangsungkan satu majlis memperkenalkan teknologi 'TheatreVision' di Pawagam Loews Cineplex Spectrum. Teknologi TheatreVision membolehkan seorang yang buta mendengar penceritaan terhadap sesuatu peristiwa yang berlaku di layar perak yang dibuat di antara pertuturan dialog dan ketika kesinambungan aksi filem dilakukan. Majlis ini telah ditaja oleh RP Internationa, sebuah kumpulan kebajikan amal yang membantu golongan buta. Tiga di antara filem yang ditayangkan adalah 'Titanic', 'Quest for Camelot' dan 'Mulan'. Titanic mula ditayangkan tepat jam 3:33 petang.

Di antara mereka yang menghadiri majlis ini termasuklah pengasas RP International, Helen Harris. Pertubuhannya menumpukan aktiviti terhadap memerangi Retinitis Pigmentosa, satu penyakit mata. Bersamanya hadir juga James Cameron (pengarah filem) dan Presiden George Bush. Majlis ini adalah sebahagian daripada majlis 'Theatre of Light' tajaan TheatreVision yang memperkenalkan teknologi itu kepada semua pawagam di Amerika. Majlis amal itu disusuli dengan satu jamuan 'banquet' di Houston Country Club untuk Cameron dan Bush.

Apakah pentingnya kehadiran George Bush itu? Memang diketahui umum bahawa George Bush pernah menjadi pengarah CIA pada tahun 70-an. Dia menjadi timbalan presiden kepada Ronald Regan pada tahun 80-an dan memegang kerusi Presiden Amerika Syarikat daripada 1988 hingga 1992. George Bush adalah seorang yang bertaraf 33rd Degree Freemasons dan menjadi ahli majlis Perhubungan Luar dan juga Jawatankuasa Trilateral, selain menjadi seorang ahli Harvard Fraternities, yang lebih dikenali sebagai 'Skull and Bones' dan 'Scroll and Key'. Dalam Teori Konspirasi James Cameron itu ada satu bukti yang menyerlah di mana teknologi pengawalan minda yang dicipta oleh MK-ULTRA dan dimajukan oleh CIA pada tahun 50-an telah diselitkan dalam semua filem Cameron sejak dia mulakan kerjayanya sehinggalah masakini.

MK-ULTRA telah dipupuskan pada akhir 1973 atas arahan pengarah CIA yang bernama Richard Helms. Apabila Helms berhenti di CIA, George Bush telah dilantik menjadi pengarah pertubuhan itu ketika Gerald Ford menjadi presiden Amerika pada tahun 1974. Mengikut sumber Freedom of Information Act, Geroge Bush telah bertindak mengumpulkan fail bersangkutan dengan MK-ULTRA, di mana catatan mengenai teknologi pengawalan minda dimusnahkan ataupun disorok dalam satu projek baru yang diberi nama MK-SEARCH.

Apabila Cameron memulakan kerjayanya dalam dunia perfileman beliau berusia 30 tahun di akhir 70-an. Dia sudah pun menjadi ahli Freemason sejak berumur 21 tahun, mungkin disebabkan desakan bapanya Phillip Cameron. Oleh kerana pembiayaan filem Cameron itu dilakukan oleh satu kumpulan Freemasons, adalah logik untuk memasukkan maklumat mengenai teknlogi MK-ULTRA itu. Apatah lagi pada ketika itu Pengarah CIA yang bertaraf 33rd Degree Masons adalah seorang insan yang bernama George Bush.

Perkara ini membawa imbauan fikiran kita kembali ke Houston Texas pada 5 November, 1998 di mana filem 'Titanic' ditayangkan bertepatan 3;33 petang. Waktu tayangan itu menyerlahkan simbol 33rd. Degree Masons. Mengikut Helen harris, 'Titanic' merupakan filem pertama yang ditayangkan di Theatre Vision di mana pengarah filem membuat ulasan akan usahanya itu. Di dalam Teori Konspirasi Cameron dulu ada tercatat maklumat bagaimana Dr. Donald Ewen Cameron, pengasas MK-ULTRA telah merekodkan suaranya dan memainkan rakaman suara itu sebagai satu cara mengawal minda. Apakah disebabkan itu makanya dalam filem 'Titanic' suara latar telah digunakan untuk mengawal minda juga?

Pawagam kepunyaan Theatre Vision telah menyediakan kemudahan penggunaan 'headphones' istimewa untuk penonton yang buta sebagai kemudahan untuk mereka mendengar suara latar yang memberikan penceritaan ke atas filem itu. Harris telah mencatatkan bagaimana orang yang tidak buta telah menggunakan alat pendengar yang khas itu tanpa mahu menanggalkannya. Mungkin, inilah satu klu betapa kuasa suara 'subliminal voice patterns' telah diperkenalkan dalam teknologi ini. Apakah kerana ini makanya George Bush menghadirkan dirinya dalam majlis itu? Apakah kerana beliau berminat menilai kesan pengawalan minda siri baru ke atas orang awam yang tidak menyedarinya?

Seterusnya, memang dalam perencanaan Theatre Vision untuk menggunakan teknik yang sama pada semua filem di pawagam dan video. Harris telah menggambarkan betapa pengenalan teknologi ini sebagai satu pengalaman yang menyeronokkan. Kerana itu Harris telah dinaikkan pangkat menjadi ahli 'Order of the Eastern Star' yakni satu penghormatan dalam pertubuhan wanita kumpulan itu. Adaptasi cara niaga perfileman yang memenuhi kehendak golongan yang buta dalam menikmati keseronokannya adalah satu usaha yang baik. Tetapi cara teknologi itu diputarbelit oleh 33rd Degree Masons seperti George Bush sebagai satu cara menyediakan fikiran dunia kepada kemunculan 'New World Order' adalah sesuatu yang tidak mudah diterima. Freemasonri adalah dianggotai oleh dua kumpulan besar. Satu dikenal dengan nama 'The Law of One' (Hukum Yang Satu) dan yang satu lagi dikenal dengan nama 'The Sons of Belial' (Anak-pinak Belial). Usaha menguasai masa hadapan dunia memang menjadi satu pertarungan antara dua kumpulan ini. James Cameron adalah ahli kumpulan Law of One (LOU). Di dalam teori konspirasi itu terdapat bagaimana di tahap awal kerjaya perfilemannya dia telah dipengaruhi oleh kumpulan Sons of Belial (SOB). Ketika dia menyediakan skrip filem 'Strange Days', penyelidikan yang dilakukannya telah menyerlahkan usaha manipulasi SOB sehingga membuatkan beliau berpatah balik untuk meyakini pergerakan LOU. Tindakan George Bush telah meyakinkan pihak mana yang perlu disokongnya. Beliau telah membantu memusnahkan rekod dan mengubahsuai fakta mengenai pengwalan minda oleh MK-ULTRA di tahun 70-an ketika beliau menjadi pengarah CIA. Bush memang pernah dianggap telah melibatkan dirinya dalam penyeludupan dadah daripada Amerika Tengah ke Amerika Syarikat. Usaha itu dilakukan ketika tercetusnya skandal Iran/Contra pada 80-an dulu. Beliau juga pernah melafazkan perkataan 'New World Order' di hadapan seantero dunia. Memang sah beliau adalah ahli kumpulan SOB.

Salah satu maklumat penting alam Teori Konspirasi Cameron itu ialah penggunaan teknologi MK-ULTRA dalam pembikinan filem untuk mencerna minda manusia kepada kemunculan makhluk asing dari dunia luar. Ketika itu ramai manusia yang terlalu taksub akan cerita piring terbang selepas berlakunya peristiwa sebuah piring terbang daripada dunia luar yagn terhempas di Roswell, New Mexico pada tahun 1947. Secara kebetulan pula ketika itu, Joseph McCarthy terlalu taksub dengan teori pengaruh ideologi komunis. Sedangkan pada waktu yang sama MK-ULTRA sedang membuat penyelidikan ke atas pengawalan minda ke atas manusia yang dijadikan bahan eksperimen di makmal CIA di Canada. Mereka sedang mencerna satu teknik pengawalan minda untuk mempersiapkan menusia kepada kedatangan makhluk asing yang akan menjajah dunia dengan satu order baru seperti yang dikhayalkan oleh kumpulan SOB dalam pertubuhan Fremasonri itu.

Pada March 1997, satu kapal angkasa daripada dunia luar muncul di angkasa Phoenix Arizona. Fenomena ini lebih dikenal dengan nama 'Pheonix Lights'. James Cameron yang telah dianugerahkan taraf 32nd Degree Freemasons di Fremasonic Lodge di Phoenix di waktu itu telah diberi pengajaran akan munculnya peristiwa tersebut yang akan menggoncang Phoenix dan juga dunia. Cahaya lampu yang muncul itu telah diperlekehkan oleh kumpulan SOB sebagai 'military flares' (tembakan cahaya api tentera). Memang menjadi satu taktik menyorokkan kedatangan makluk luar sebagai eksperimen ketenteraan, seperti yang pernah dimulakan ketika terhempasnya kapal angkasa di Roswell pada tahun 1947 dulu.

Peristiwa di Phoenix itu telah didedahkan kepada pertubuhan Fremasons sebagai kedatangan makhluk asing yang akan kemusnahkan bandar Phoenix dan menyebabkan perubahan persekitaran ke seluruh dunia. Sebagai ahli yang bertaraf 32nd Degree, James Cameron memang tidak berhak mengetahui maklumat ini. Kerana itu beliau telah dinaikkah pangkat kepada 33rd Degree dalam satu majlis yang tidak formal. Penganugerahan pangkat itu dilakukan dalam satu bilik yang kecil sedangkan para selebriti dan artis sedang memenuhi dewan besar untuk majlis pengumuman hadiah akademi. Cameron dijangkan menjadi ahli 33rd Degree secara formal di majlis The Supreme Council 33 di Temple, Washington DC pada harijadinya. Cameron telah mengucapkan satu kiasan akan apa yang baru diketahuinya ketika menerima Oscar kemenangan Filem Terbaik bagi filemnya 'Titanic'. Dalam ucapan penerimannya itu beliau telah menyebut betapa 'Masa depan yang samar dan Tidak Keruan yang menyebabkan kehidupan menjadi lebih berharga.'

Kemunculan kapal-angkasa dunia luar telah dikesan oleh SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence) Institute yang dapat mengesan signal dari hala sebuah bintang yang diberi nama EQ Pegasi. Pengesanan yang berlaku pada 1998 ini dilakukan terhadap bintang itu yang berada dalam gugusan Pegasus. Pada awalnya SETI Institute itu telah tidak memperdulikan signal tersebut sehinggalah seorang astronomer radio amatur yang bernama Paul Dore (di England) dapat mengesan signal yang sama. Beberapa peristiwa yang pelik-pelik telah menyusul. Satu sidang akhbar yang telah diatur oleh SETI Institute telah dibatalkan secara tidak semena-mena, satu kenyataan daripada SETI telah menafikan signal itu dan diikuti pula dengan satu kenyataan menyokong teori akan wjudnya signal itu. Kemudian, Mr.Dore telah diganggu oleh NSA dan satu maklumat songsang telah diedarkan kepada pihak media telah dapat dipintas dengan menggunakan teknik Simbol Fremasonri oleh Richard C Hoagland daripada Enterprise Mission. Episod ini dikenali dengan nama EQ Pegasus Saga.

Hoagland telah membuat andaian betapa nama pegasus adalah bersamaan dengan simbol kematian dan dilambangkan dengan lakaran 'seekor kuda berkepak'. Hoagland telah menerangkan betapa beberapa lakaran simbol ini telah digunakan sebagai sebahagian logo perniagaan termasuklah yang digunakan oleh Mobil Oil.Teori Konspirasi James Cameron (TKJC) telah mencatatkan betapa jodol filem 'Terminator 2: Judgement Day' adalah satu simbol satu bencana yang akan muncul tanpa ada penghalangnya. Filem iu telah diedarkan di Amerika Syarikat oleh Tri-Star Picures. Bayangkan apakah logo syarikat filem itu? Seekor kuda putih yang berkepak. Secara simboliknya ia bererti 'Pegasus' ataupun kematian.

Hoagland telah meramalkan dalam satu majlis di luar bandar Phoenix, Arizona pada 7.12.1998. Lokasi yang tepat ialah di pertengahan Arizona tiga puluh batu sebelah barat Peson di puncak gunung Turret yang terletak di sebelah timur lebuharaya State Route 17. Mengikut kajian Hoagland, makhluk asing ini adalah kumpulan yang sama yang membina Kompleks di Cydonia di Marikh dan juga apa yang dikenal sebagai 'The Face of Mars'. Mereka mendarat di bumi untuk melawat satu bandar kuno Phoenix yang terletak di dasar bumi di bawah kotaraya Phoenix yang sedia ada.

Seperti yang tercatat di muka surat Ketiga TLJC itu, makhluk asing ini adalah kumpulan yang terselamat ketika berlakunya letupan kepada sebuah planet yang terletak di antara Mars dan Jupiter. Planet ini dikenal dengan nama 'FENEX" yang seakan nama asal 'Phoenix'. Makhluk inilah yang mengasaskan satu tamaddun kuno yang dikenal dengan panggilan 'MU' di bahagian barat-laut Amerika.

Usaha risikan Fremason di NASA dan dalam pentadbiran kerajaan Amerika, membolehkan Hoagland memberikan gambaran kedatangan makhluk asing ini sebagai kemunculan makhluk asing yang akan melancarkan hari kemerdekaan Phoenix Arizona. Lantas, seluruh dunia akan terjaga kepada satu fenomena yang menojolkan kuasa SOB di kalangan pertubuhan Fremasonri yang memang berusaha untuk membawa satu order baru dunia yang akur kepada penaklukan mereka.

Seluruh dunia telah dipersiapkan untuk menerima fenomena ini sejak bertahun lamanya dengan cara penyediaan satu Kompleks yang membabitkan penyertan pihak militari-perindustrian-hollywood (Military/Industrial/Hollywood Complex). Perkara ini telah dibuktikan dengan adanya tiga simbol pergerakan Freemasonri itu. Contohnya adalah: Terdapat dua filem terbaru: 'Apt Pupil' dan 'Urban Legend' yang diterbitkan bersama oleh dua syarikat filem, Tri-Star (Pegasus) Pictures dan Pheonix Pictures. Kedua-dua syarikat ini adalah kepunyaan Sony/Columbia Pictures. Pegasus dan Phoenix memang ada kaitan seperti yang kita tulis terdahulu. Rangkaian pawagam besar menggunakan Sony Dynamic Digital Sound (SDDS) System bagi menayangan filem mereka. Simbol dalam logo SDDS adalah 'tetrahedral pyramid'. Piramid tetrahedral ini adalah tempat yang biasa di antara keruntuhan di Mars di bahagian Cydonia. Apabila sebuah tetrahedral piramid dilakar dalam satu sfera (sphere) di mana satu penunjuk mengarah ke kutub selatan. Tiga penunjuk lain dilakar pada 19.5 degree latitude (garis lintang) di arah bertentangan (Utara). Mengikut Hoagland, bentuk tetrahedral ini telah dijadikan simbol beberapa agensi pertubuhan kerajaan Amerika, sebuah petubuhan kuno Mesir dan juga salah satu simbol Freemasonri.

Sistem Sony Dynamic Digital telah digunakan dalam rangkaian pawagam kepunyaan Leows Cineplex Chain of Theatres. Penggunaaan teknologi MK- ULTRA dalam pembikinan filem telah disaksikan oleh George Bush dan James Cameron yang merupakan 33rd Degree Masons di Leows Cineplex 9 Theatre di Houston, Texas. Teknologi itu merupakan satu cabang yang dicipta daripada segmen Military/Industril/Hollywood Complex yang menggunakan sistem SDDS itu. Malahan perkataan Hollywood itu sendiri adalah sungguh simbolik.

Perkataan 'Hollywood' merujuk kepada satu 'wood' ataupun kayu daripada pokok yang suci (holly tree) yang dijadikan sebagi satu tongkat sakti dalam ritual mistik. Apakah satu kebetulan apabila sebuah syarikat kesan-khas perfileman yang terbesar di hollywood diberi nama 'Light & Magic'? Ini menunjukkan adanya persekongkolan antara Kerajaan Amerika dengan industri perfileman yang sungguh kompleks membabitkan pergerakan Fremasonri yang mempunyai kedudukan yang paling tinggi sekali.

Dengan terdedahnya geometri Tetrahedral ini yang bermula dengan penglibatan makhluk asing di Mars dan Kompleks Cydonia, apakah menjadi satu tekateki lagi apabila James Cameron mahu memulakan satu siri television melakui FOX Network mengenai Mars? Hoagland pernah berkata: "Terlalu banyak peristiwa yang secara kebetulan dan secara kebetulannya..." Bilakah agaknya secara kebetulan itu dihentikan dan dianggap sebagai satu kenyataan dalam anjakan paradigma? Dengan lain perkaaan, persekongkolan yang kompleks itu telah melonjakkan nama James Cameron menjadi ahli bertaraf 33rd Degree Freemason dan akan digunakan untuk membawa satu suasana order baru dunia ataupun Pax Humana.
James Cameron adalah pengarah filem blockbuster yang dikatakan terhebat dalam sejarah, Titanic. Beliau adalah seorang pengikut Freemason berpangkat 33rd Degree, satu pangkat yang tinggi dalam kedudukan elit pertubuhan syaitan tersebut. Artikel ini meneruskan siri konspirasi Dajal dalam hasilkarya James Cameron:

*kepercayaan terdapat makhluk pintar yang membina peradaban di Marikh
*UFO di Roswell
*Dua puak dalam pergerakan syaitan Freemason
*Lagi anekdot tentang mindcontrol
*dan banyak lagi...

-MOTeori konspirasi James Cameron telah membuktikan betapa James Cameron, yang mengarahkan filem siri Terminator, Aliens, the Abyss, True Lies dan Titanic adalah seorang yang berpangkat 33rd Degree Freemason. Sudah menjadi amalan tradisi Fremasonri seseorang yang berpangkat 33rd Degree Masons diberikan keistimewaan kepada maklumat mengenai peristiwa dunia dan segala pengetahuan yang ada tetapi terlindung daripada pengetahuan umum.

Penganugerahan pangkat 33rd Degree Masons itu telah berlangsung dalam satu upacara ringkas sebelum berlansungnya Upacara Penganugerahan Academy pada Mac 23, 1998 di Shrine Auditorium, Los Angeles. Cameron telah menghabiskan masanya dengan persediaan upacara penganugerahan itu dan sekaligus mengetahu beberapa rahsia fraterniti tersebut setelah diberi bantuan oleh para pemegang 33rd Degree yang lain. Beberapa peristiwa yang baru berlaku telah membuktikan perkara ini.

Pada Khamis 5 November, di Houston, Texas telah dilangsungkan satu majlis memperkenalkan teknologi 'TheatreVision' di Pawagam Loews Cineplex Spectrum. Teknologi TheatreVision membolehkan seorang yang buta mendengar penceritaan terhadap sesuatu peristiwa yang berlaku di layar perak yang dibuat di antara pertuturan dialog dan ketika kesinambungan aksi filem dilakukan. Majlis ini telah ditaja oleh RP Internationa, sebuah kumpulan kebajikan amal yang membantu golongan buta. Tiga di antara filem yang ditayangkan adalah 'Titanic', 'Quest for Camelot' dan 'Mulan'. Titanic mula ditayangkan tepat jam 3:33 petang.

Di antara mereka yang menghadiri majlis ini termasuklah pengasas RP International, Helen Harris. Pertubuhannya menumpukan aktiviti terhadap memerangi Retinitis Pigmentosa, satu penyakit mata. Bersamanya hadir juga James Cameron (pengarah filem) dan Presiden George Bush. Majlis ini adalah sebahagian daripada majlis 'Theatre of Light' tajaan TheatreVision yang memperkenalkan teknologi itu kepada semua pawagam di Amerika. Majlis amal itu disusuli dengan satu jamuan 'banquet' di Houston Country Club untuk Cameron dan Bush.

Apakah pentingnya kehadiran George Bush itu? Memang diketahui umum bahawa George Bush pernah menjadi pengarah CIA pada tahun 70-an. Dia menjadi timbalan presiden kepada Ronald Regan pada tahun 80-an dan memegang kerusi Presiden Amerika Syarikat daripada 1988 hingga 1992. George Bush adalah seorang yang bertaraf 33rd Degree Freemasons dan menjadi ahli majlis Perhubungan Luar dan juga Jawatankuasa Trilateral, selain menjadi seorang ahli Harvard Fraternities, yang lebih dikenali sebagai 'Skull and Bones' dan 'Scroll and Key'. Dalam Teori Konspirasi James Cameron itu ada satu bukti yang menyerlah di mana teknologi pengawalan minda yang dicipta oleh MK-ULTRA dan dimajukan oleh CIA pada tahun 50-an telah diselitkan dalam semua filem Cameron sejak dia mulakan kerjayanya sehinggalah masakini.

MK-ULTRA telah dipupuskan pada akhir 1973 atas arahan pengarah CIA yang bernama Richard Helms. Apabila Helms berhenti di CIA, George Bush telah dilantik menjadi pengarah pertubuhan itu ketika Gerald Ford menjadi presiden Amerika pada tahun 1974. Mengikut sumber Freedom of Information Act, Geroge Bush telah bertindak mengumpulkan fail bersangkutan dengan MK-ULTRA, di mana catatan mengenai teknologi pengawalan minda dimusnahkan ataupun disorok dalam satu projek baru yang diberi nama MK-SEARCH.

Apabila Cameron memulakan kerjayanya dalam dunia perfileman beliau berusia 30 tahun di akhir 70-an. Dia sudah pun menjadi ahli Freemason sejak berumur 21 tahun, mungkin disebabkan desakan bapanya Phillip Cameron. Oleh kerana pembiayaan filem Cameron itu dilakukan oleh satu kumpulan Freemasons, adalah logik untuk memasukkan maklumat mengenai teknlogi MK-ULTRA itu. Apatah lagi pada ketika itu Pengarah CIA yang bertaraf 33rd Degree Masons adalah seorang insan yang bernama George Bush.

Perkara ini membawa imbauan fikiran kita kembali ke Houston Texas pada 5 November, 1998 di mana filem 'Titanic' ditayangkan bertepatan 3;33 petang. Waktu tayangan itu menyerlahkan simbol 33rd. Degree Masons. Mengikut Helen harris, 'Titanic' merupakan filem pertama yang ditayangkan di Theatre Vision di mana pengarah filem membuat ulasan akan usahanya itu. Di dalam Teori Konspirasi Cameron dulu ada tercatat maklumat bagaimana Dr. Donald Ewen Cameron, pengasas MK-ULTRA telah merekodkan suaranya dan memainkan rakaman suara itu sebagai satu cara mengawal minda. Apakah disebabkan itu makanya dalam filem 'Titanic' suara latar telah digunakan untuk mengawal minda juga?

Pawagam kepunyaan Theatre Vision telah menyediakan kemudahan penggunaan 'headphones' istimewa untuk penonton yang buta sebagai kemudahan untuk mereka mendengar suara latar yang memberikan penceritaan ke atas filem itu. Harris telah mencatatkan bagaimana orang yang tidak buta telah menggunakan alat pendengar yang khas itu tanpa mahu menanggalkannya. Mungkin, inilah satu klu betapa kuasa suara 'subliminal voice patterns' telah diperkenalkan dalam teknologi ini. Apakah kerana ini makanya George Bush menghadirkan dirinya dalam majlis itu? Apakah kerana beliau berminat menilai kesan pengawalan minda siri baru ke atas orang awam yang tidak menyedarinya?

Seterusnya, memang dalam perencanaan Theatre Vision untuk menggunakan teknik yang sama pada semua filem di pawagam dan video. Harris telah menggambarkan betapa pengenalan teknologi ini sebagai satu pengalaman yang menyeronokkan. Kerana itu Harris telah dinaikkan pangkat menjadi ahli 'Order of the Eastern Star' yakni satu penghormatan dalam pertubuhan wanita kumpulan itu. Adaptasi cara niaga perfileman yang memenuhi kehendak golongan yang buta dalam menikmati keseronokannya adalah satu usaha yang baik. Tetapi cara teknologi itu diputarbelit oleh 33rd Degree Masons seperti George Bush sebagai satu cara menyediakan fikiran dunia kepada kemunculan 'New World Order' adalah sesuatu yang tidak mudah diterima. Freemasonri adalah dianggotai oleh dua kumpulan besar. Satu dikenal dengan nama 'The Law of One' (Hukum Yang Satu) dan yang satu lagi dikenal dengan nama 'The Sons of Belial' (Anak-pinak Belial). Usaha menguasai masa hadapan dunia memang menjadi satu pertarungan antara dua kumpulan ini. James Cameron adalah ahli kumpulan Law of One (LOU). Di dalam teori konspirasi itu terdapat bagaimana di tahap awal kerjaya perfilemannya dia telah dipengaruhi oleh kumpulan Sons of Belial (SOB). Ketika dia menyediakan skrip filem 'Strange Days', penyelidikan yang dilakukannya telah menyerlahkan usaha manipulasi SOB sehingga membuatkan beliau berpatah balik untuk meyakini pergerakan LOU. Tindakan George Bush telah meyakinkan pihak mana yang perlu disokongnya. Beliau telah membantu memusnahkan rekod dan mengubahsuai fakta mengenai pengwalan minda oleh MK-ULTRA di tahun 70-an ketika beliau menjadi pengarah CIA. Bush memang pernah dianggap telah melibatkan dirinya dalam penyeludupan dadah daripada Amerika Tengah ke Amerika Syarikat. Usaha itu dilakukan ketika tercetusnya skandal Iran/Contra pada 80-an dulu. Beliau juga pernah melafazkan perkataan 'New World Order' di hadapan seantero dunia. Memang sah beliau adalah ahli kumpulan SOB.

Salah satu maklumat penting alam Teori Konspirasi Cameron itu ialah penggunaan teknologi MK-ULTRA dalam pembikinan filem untuk mencerna minda manusia kepada kemunculan makhluk asing dari dunia luar. Ketika itu ramai manusia yang terlalu taksub akan cerita piring terbang selepas berlakunya peristiwa sebuah piring terbang daripada dunia luar yagn terhempas di Roswell, New Mexico pada tahun 1947. Secara kebetulan pula ketika itu, Joseph McCarthy terlalu taksub dengan teori pengaruh ideologi komunis. Sedangkan pada waktu yang sama MK-ULTRA sedang membuat penyelidikan ke atas pengawalan minda ke atas manusia yang dijadikan bahan eksperimen di makmal CIA di Canada. Mereka sedang mencerna satu teknik pengawalan minda untuk mempersiapkan menusia kepada kedatangan makhluk asing yang akan menjajah dunia dengan satu order baru seperti yang dikhayalkan oleh kumpulan SOB dalam pertubuhan Fremasonri itu.

Pada March 1997, satu kapal angkasa daripada dunia luar muncul di angkasa Phoenix Arizona. Fenomena ini lebih dikenal dengan nama 'Pheonix Lights'. James Cameron yang telah dianugerahkan taraf 32nd Degree Freemasons di Fremasonic Lodge di Phoenix di waktu itu telah diberi pengajaran akan munculnya peristiwa tersebut yang akan menggoncang Phoenix dan juga dunia. Cahaya lampu yang muncul itu telah diperlekehkan oleh kumpulan SOB sebagai 'military flares' (tembakan cahaya api tentera). Memang menjadi satu taktik menyorokkan kedatangan makluk luar sebagai eksperimen ketenteraan, seperti yang pernah dimulakan ketika terhempasnya kapal angkasa di Roswell pada tahun 1947 dulu.

Peristiwa di Phoenix itu telah didedahkan kepada pertubuhan Fremasons sebagai kedatangan makhluk asing yang akan kemusnahkan bandar Phoenix dan menyebabkan perubahan persekitaran ke seluruh dunia. Sebagai ahli yang bertaraf 32nd Degree, James Cameron memang tidak berhak mengetahui maklumat ini. Kerana itu beliau telah dinaikkah pangkat kepada 33rd Degree dalam satu majlis yang tidak formal. Penganugerahan pangkat itu dilakukan dalam satu bilik yang kecil sedangkan para selebriti dan artis sedang memenuhi dewan besar untuk majlis pengumuman hadiah akademi. Cameron dijangkan menjadi ahli 33rd Degree secara formal di majlis The Supreme Council 33 di Temple, Washington DC pada harijadinya. Cameron telah mengucapkan satu kiasan akan apa yang baru diketahuinya ketika menerima Oscar kemenangan Filem Terbaik bagi filemnya 'Titanic'. Dalam ucapan penerimannya itu beliau telah menyebut betapa 'Masa depan yang samar dan Tidak Keruan yang menyebabkan kehidupan menjadi lebih berharga.'

Kemunculan kapal-angkasa dunia luar telah dikesan oleh SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence) Institute yang dapat mengesan signal dari hala sebuah bintang yang diberi nama EQ Pegasi. Pengesanan yang berlaku pada 1998 ini dilakukan terhadap bintang itu yang berada dalam gugusan Pegasus. Pada awalnya SETI Institute itu telah tidak memperdulikan signal tersebut sehinggalah seorang astronomer radio amatur yang bernama Paul Dore (di England) dapat mengesan signal yang sama. Beberapa peristiwa yang pelik-pelik telah menyusul. Satu sidang akhbar yang telah diatur oleh SETI Institute telah dibatalkan secara tidak semena-mena, satu kenyataan daripada SETI telah menafikan signal itu dan diikuti pula dengan satu kenyataan menyokong teori akan wjudnya signal itu. Kemudian, Mr.Dore telah diganggu oleh NSA dan satu maklumat songsang telah diedarkan kepada pihak media telah dapat dipintas dengan menggunakan teknik Simbol Fremasonri oleh Richard C Hoagland daripada Enterprise Mission. Episod ini dikenali dengan nama EQ Pegasus Saga.

Hoagland telah membuat andaian betapa nama pegasus adalah bersamaan dengan simbol kematian dan dilambangkan dengan lakaran 'seekor kuda berkepak'. Hoagland telah menerangkan betapa beberapa lakaran simbol ini telah digunakan sebagai sebahagian logo perniagaan termasuklah yang digunakan oleh Mobil Oil.Teori Konspirasi James Cameron (TKJC) telah mencatatkan betapa jodol filem 'Terminator 2: Judgement Day' adalah satu simbol satu bencana yang akan muncul tanpa ada penghalangnya. Filem iu telah diedarkan di Amerika Syarikat oleh Tri-Star Picures. Bayangkan apakah logo syarikat filem itu? Seekor kuda putih yang berkepak. Secara simboliknya ia bererti 'Pegasus' ataupun kematian.

Hoagland telah meramalkan dalam satu majlis di luar bandar Phoenix, Arizona pada 7.12.1998. Lokasi yang tepat ialah di pertengahan Arizona tiga puluh batu sebelah barat Peson di puncak gunung Turret yang terletak di sebelah timur lebuharaya State Route 17. Mengikut kajian Hoagland, makhluk asing ini adalah kumpulan yang sama yang membina Kompleks di Cydonia di Marikh dan juga apa yang dikenal sebagai 'The Face of Mars'. Mereka mendarat di bumi untuk melawat satu bandar kuno Phoenix yang terletak di dasar bumi di bawah kotaraya Phoenix yang sedia ada.

Seperti yang tercatat di muka surat Ketiga TLJC itu, makhluk asing ini adalah kumpulan yang terselamat ketika berlakunya letupan kepada sebuah planet yang terletak di antara Mars dan Jupiter. Planet ini dikenal dengan nama 'FENEX" yang seakan nama asal 'Phoenix'. Makhluk inilah yang mengasaskan satu tamaddun kuno yang dikenal dengan panggilan 'MU' di bahagian barat-laut Amerika.

Usaha risikan Fremason di NASA dan dalam pentadbiran kerajaan Amerika, membolehkan Hoagland memberikan gambaran kedatangan makhluk asing ini sebagai kemunculan makhluk asing yang akan melancarkan hari kemerdekaan Phoenix Arizona. Lantas, seluruh dunia akan terjaga kepada satu fenomena yang menojolkan kuasa SOB di kalangan pertubuhan Fremasonri yang memang berusaha untuk membawa satu order baru dunia yang akur kepada penaklukan mereka.

Seluruh dunia telah dipersiapkan untuk menerima fenomena ini sejak bertahun lamanya dengan cara penyediaan satu Kompleks yang membabitkan penyertan pihak militari-perindustrian-hollywood (Military/Industrial/Hollywood Complex). Perkara ini telah dibuktikan dengan adanya tiga simbol pergerakan Freemasonri itu. Contohnya adalah: Terdapat dua filem terbaru: 'Apt Pupil' dan 'Urban Legend' yang diterbitkan bersama oleh dua syarikat filem, Tri-Star (Pegasus) Pictures dan Pheonix Pictures. Kedua-dua syarikat ini adalah kepunyaan Sony/Columbia Pictures. Pegasus dan Phoenix memang ada kaitan seperti yang kita tulis terdahulu. Rangkaian pawagam besar menggunakan Sony Dynamic Digital Sound (SDDS) System bagi menayangan filem mereka. Simbol dalam logo SDDS adalah 'tetrahedral pyramid'. Piramid tetrahedral ini adalah tempat yang biasa di antara keruntuhan di Mars di bahagian Cydonia. Apabila sebuah tetrahedral piramid dilakar dalam satu sfera (sphere) di mana satu penunjuk mengarah ke kutub selatan. Tiga penunjuk lain dilakar pada 19.5 degree latitude (garis lintang) di arah bertentangan (Utara). Mengikut Hoagland, bentuk tetrahedral ini telah dijadikan simbol beberapa agensi pertubuhan kerajaan Amerika, sebuah petubuhan kuno Mesir dan juga salah satu simbol Freemasonri.

Sistem Sony Dynamic Digital telah digunakan dalam rangkaian pawagam kepunyaan Leows Cineplex Chain of Theatres. Penggunaaan teknologi MK- ULTRA dalam pembikinan filem telah disaksikan oleh George Bush dan James Cameron yang merupakan 33rd Degree Masons di Leows Cineplex 9 Theatre di Houston, Texas. Teknologi itu merupakan satu cabang yang dicipta daripada segmen Military/Industril/Hollywood Complex yang menggunakan sistem SDDS itu. Malahan perkataan Hollywood itu sendiri adalah sungguh simbolik.

Perkataan 'Hollywood' merujuk kepada satu 'wood' ataupun kayu daripada pokok yang suci (holly tree) yang dijadikan sebagi satu tongkat sakti dalam ritual mistik. Apakah satu kebetulan apabila sebuah syarikat kesan-khas perfileman yang terbesar di hollywood diberi nama 'Light & Magic'? Ini menunjukkan adanya persekongkolan antara Kerajaan Amerika dengan industri perfileman yang sungguh kompleks membabitkan pergerakan Fremasonri yang mempunyai kedudukan yang paling tinggi sekali.

Dengan terdedahnya geometri Tetrahedral ini yang bermula dengan penglibatan makhluk asing di Mars dan Kompleks Cydonia, apakah menjadi satu tekateki lagi apabila James Cameron mahu memulakan satu siri television melakui FOX Network mengenai Mars? Hoagland pernah berkata: "Terlalu banyak peristiwa yang secara kebetulan dan secara kebetulannya..." Bilakah agaknya secara kebetulan itu dihentikan dan dianggap sebagai satu kenyataan dalam anjakan paradigma? Dengan lain perkaaan, persekongkolan yang kompleks itu telah melonjakkan nama James Cameron menjadi ahli bertaraf 33rd Degree Freemason dan akan digunakan untuk membawa satu suasana order baru dunia ataupun Pax Humana.

James Cameron, Freemason, Mindcontrol BHG lll
Sudah menjadi perkara umum kepada saintis dan pengkaji sejarah berkenaan keghairahan Amerika untuk menguasai misteri kawalan ke atas cuaca sehingga menjadi tema filem dan permainan komputer (sila rujuk Red Alert 2). Amerika ingin mengambil alih kuasa Tuhan dalam menurunkan hujan dan mengalihkan angin ribut dari satu kawasan ke kawasan yang lain. Ini adalah impian Dajal Laknatullah dalam usaha dirinya untuk menjadi tuhan palsu di bumi. Jadi betullah dalam hadis-hadis nabi yang mengatakan pada akhir zaman nanti Dajal boleh menurunkan hujan di satu tempat dan di tempat yang lain pula kering kontang sehingga segala tanaman tidak menjadi. Melalui projek kawalan cuaca seperti HAARP (High Altitude Auroral Research Project), Dajal mula memahami rahsia alam dan mula melengkapkan dirinya dengan pelbagai ilmu sains untuk memperdayakan manusia menjelang hari kiamat nanti.

-MO
Peristiwa 7 Disember
Pada 6 Disember, satu ribut salji telah muncul di bahagian selatan California dan bergerak melanda Nevada dan Arizona. Ribut salji ini telah membawa himpunan salji yang tebal ke atas San Diego, Las Vegas dan Phoenix sehingga mencetuskan suasana kelam-kabut yang tidak pernah dialami pada waktu semacam itu. Memang mengerikan walaupun dibandingkan dengan fenomena 'La Nina".

Pada 7 Disember, Richard Hoagland daripada Enterprise Mission dan Michael Bara telah dapat mengesan sedikit maklumat mengenai pendaratan kapal angkasa dunia luar di Gunung Turret (Turret Mountain). Gambaran radar yang diterima menunjukkan ribut salji yang berbentuk bulat yang telah menyelubungi keseluruhan gunung itu pada 6 dan 7 Disember. Terdapat pula bacaan degupan ELF (Extremely Low Frequency) pada jam 2:27 pagi waktu pergunungan Amerika ) Mountain Time bersamaan 4:27 pagi Eastern Time yang muncul daripada persekitaran pergunungan itu. Malahan, pada 6 Disember itu ribut salji sudah pun menyebabkan keadaan sesak di lebuh raya sehingga terjadinya hambatan lalulintas sepanjang empat batu di 'Interstate 17'.

Saya (Daniel Peerez) telah terbaca maklumat yang tersiar di Homepage Lunaranomalies.com yang ditulis oleh Hoagland dan Bara. Lantas saya mengsyaki bahawa kemunculan ribut salji itu adalah gara-gara buatan HAARP (High Altitude Auroral Research Project). Mengikut satu tulisan Nic Begich dalam bukunya berjodol 'Angels Don't Play this HAARP', salah satu fungsi pancaran antenna yang tersusun di Alaska adalah bertujuan untuk memutarkan keadan cuaca. Mengikut maklumat rasmi yang tertulis di website itu ada pengakuan betapa HAARP digunakan untuk mengkaji lapisan ionosphere. Secara tabiinya adalah tidak mungkin ribut salji boleh berada pada satu tahap yang statik menyelubungi sebuah gunung untuk beberapa lama. Tetapi, perkara ini boleh dicetuskan dengan penggunaan satu teknologi yang diberi nama Teknologi Tesla.

Di antara akhir abad ke-19 dan di awal abad ke-20 seorang genius (bijaksana) bernama Nikola Tesla telah mereka-cipta beberapa peralatan yang menjadi pemangkin kepada penciptaan peralatan lain dalam teknologi pengedaran aliran elektrik. Ini termasuklan konsep arus peraliran elektrik yang berselang-seli (alternating current). Arus karan bersalang-seli merupakan bahan mudah yang kini digunakan dalam menjana television dan 'microwave' anda. Tesla juga telah melakukan beberapa eksperimen yang berkaitan dengan gelombang 'low frequency longitudal' untuk memanipulasi polar cuaca dalam hasratnya untuk mengusai keadaan sesuatu cuaca itu.

Tesla memang membuat kajian ini untuk kebaikan kemanusiaan tetapi usahanya itu telah disauk oleh seorang jutawan yang juga ahli SOB yang bernama J.P. Morgan. Inilah orangnya yang menyebabkan tenggelamnya kapal Titanic. Beliau jugalah orang yang menolak tawaran untuk membiayai kajian Tesla dalam gerak geri gelombang itu. Namun, Kajian Tesla dalam bidang memanipulasi cuaca itu telah menarik minat kerajaan Amerika Syarikat. Apabila Tesla mati pada 1942, kajiannya telah dirampas oleh kerajaan dan diberikan status 'Rahsia besar'. Segelintir kajian itu telah digunakan dalam 'Philadelphia Experiment' pada tahun 1943. Kajian ini ada sangkutannya dengan usaha membuatkan radar kapal menjadi samar dan merupakan satu usaha pertama ke arah pencapaian teknologi pembikinan 'stealth'. Akhirnya program ketenteraan pun telah mengambil iktibar daripada kajian Telsa ini. Salah satu projek Kajian dan Pembangunan Ketenteraan Amerika itu ialah Projek HAARP.

Ketika memantau laman-web HAARP, Daniel Peerez telah terserampak dengan beberapa Ionographs yang menunjukkan beberapa bacaan degupan besar yang dicetuskan oleh HAARP ketika ribut salji sedang melanda. Degupan itu semakin menggunung rentaknya ketika berlakunya pendaratan kapal angkasa mahluk asing itu. Ketika itu berlaku beberapa putarbalik bacaan degupan itu seolah-olah ada usaha untuk melindungi bacaan yang sebenar sedangkan projek itu adalah dibiayai oleh cukai pendapatan rakyat jelata.

Episod yang berlaku ke atas EQ Pagasi telah mencetuskan perbalahan antara NASA dan Richard Hoagland yang dituduh memalsukan data Ionographs walaupun bacaan itu muncul di laman web HAARP. Di sinilah timbulnya beberapa tekateki. Kalau HAARP dikelolakan oleh pasukan Tentera Laut Amerika, kenapakah NASA menjerit terhadap maklumat songsang itu sedangkan mereka tidak punyai kaitan dalam projek tersebut? Reaksi mereka itu mencetuskan syak betapa mereka juga terbabit di sebalik tabir dalam projek itu. Malahan kalau anda melawat laman web HAARP, semua bacaan degupan Ionographs di antara 17:15 Universal Time pada 4 Disember dan 11:29 Universal Time pada 10 Disember telah pun dipadamkan. Apakah pemansuhan data itu dilaksanakan oleh orang dalam?

Hoagland terus membuat siasatannya dan mendapati betapa 'Projek Samson' adalah satu projek yang berusaha mewujudkan satu sistem tampanan agar beberapa tapak militari yang tertentu dapat menangkis serangan daripada angkasa lepas. Kajian yang berterusan telah mendedahkan betapa corak gambaran radar yang didapati untuk beberapa hari itu menunjukkan adanya sangkut-paut antara corak itu dengan lokasi pangkalan tentera di Amerika Syarikat.

Projek Samson mempunyai satu rakan-kongsi dalam kerja-kerja pembalikan kata-kata mengikut teknik yang dipelopori oleh Freemasonri dalam hal yang ada hubungkaitnya dengan perkataan dan angka. Secara aneh pula muncul Projek Samson yang dikembarkan dengan satu projek lain bernama Samson Project. Inilah projek yang mengkaji sistem ransangan roket berpandu yang diusahakan di Los Alamos Nuclear Laboratories di New Mexico. Samson Project ini bermatlamat untuk mengganyang Iraq. Tajuk yang digunakan di jendela program itu ialah 'God's Eye View' (Pengamatan Tuhan). Sekaligus ia dikaitkan kepada Arkitek Terunggul Dunia ini mengikut fahaman Freemasonri.

Pada 16 Disember 1998, Presiden Clinton telah mengarahkan penggunaan roket berpandu dan pesawat pengebom untuk mengganyang Iraq dalam satu peperangan Teluk terbaru untuk menumpaskan Saddam Hussein. Ada yang menuduh Clinton sengaja mencetuskan sinario 'Wag The Dog' untuk mengelakkan undi tidak percaya ke atanya di Congress. Tetapi, apa yang dikesan oleh Hoagland yang ada kaitan dengan Menteri Pertahanan, William Cohen telah memberikan jawapannya.

Pembalikan ucapan Cohen sejak April yang menyebut 'Disember 7', dan 'Project Samson' telah dilakukan secara bersistem mengikut carta kemunculan makhluk asing dari dunia luar. Dengan lain perkataan, krisis Iraq telah digunakan oleh Kumpulan SOB untuk melindungi ketibaan makhluk asing yang bersekutu dengan mereka daripada bintang Sirius bagi tujuan pengistiharan 'Hari kemerdekaan' ataupun suasana 'Armageddon' untuk membawa masuk fahaman Order Baru Dunia.

Semua perkembangan ini memuncak apabila peristiwa pendaratan EQ Pegasi di puncak gunung Turret Peak berlaku pada 7 Disember dan tersiarnya dokumen baru mengenai Majestic-12 yang membabitkan pihak kerajaan yang memang mengetahui akan fenomena itu. Perkara ini disiarkan dalam satu tayangan TV di Art Bell Show. Apabila diketahui bahawa asal usul SOB datangnya daripada Sirius yang disamakan dengan 'The Dog Star' ; filem 'Wag The Dog' sepatutnya dikaitkan pula dengan tajuk 'Wag The Serius' dan akhirnya menjadi 'Wag The Isis'. Adalah amat ketara sekali kumpulan SOB cuma membohongi semua orang termasuk kaum ibu mereka. Perkataan 'ISIS' adalah simbolik 'ibu' dalam mitos Mesir kuno. Rencana mereka ini pasti akan gagal juga bertepatan dengan peribahasa yang berbunyi: "Anda boleh membohongi semua orang melainkan ibu sendiri."

Apabila kita mengimbau kembali Teori Konspirasi james Cameron (TKJC), kita dapati filem 'Terminator 2:Judgement Day' telah dilaksanakan ketika berlakunya peperangan pertama di Iraq pada tahun 1991. Tajuk filem itu melambangkan kematian dan kehancuran. Pengedarnya Tri-Star, menggunakan lambang seekor kuda putih sebagai logo. Inilah lambang Pegasus ataupun kematian. Sebaik sahaja Presiden Clinton mengarahkan dilancarkan satu serangan terbaru ke atas Iraq, James Cameron membuat keputusan untuk membikin filem Terminator 3 pada 15 Disember, 1998.

Peristiwa ini berlaku hanya sembilan hari selepas ribut salji direka-cipta melalui program HAARP di Phoenix, Arizona pada 6 Disember. Pengeboman ke atas Iraq berlaku sembilan hari selepas tibanya sesuatu daripada EQ Pegasi yang terletak di gugusan Pegasus pada 7 Disember. Sekali lagi berlakunya satu perlambangan Pegaus/kematian dan angka sembilan dalam 'sembilan hari' yang terjadi itu adalah satu simbol 'selesai' dalam ilmu numerologi.

Hubungkait yang simbolik ini telah dikesan di antara keputusan Cameron memulakan penggambaran Teerminataor 3 dengan keputusan Clinton untuk menyerang Iraq. Pengeboman di Iraq itu diberi nama 'Operasi Desert Fox'. Ada pihak yang mengaitkan 'Desert Fox' kepada seorang Jeneral Nazi yang bernama Erwin Rommel yang mempunyai nama timangan "Desert Fox". Dalam TKJC, ada kenyataaan yang mengaitkan pembabitan SOB dalam menaikkan nama Adolf Hitler dan pembentukan Nazi Germani. Jadi, 'Desert Fox' dikaitkan kepada kumpulan yang bertanggungjawab merancang serangan ke atas Iraq. Mereka adalah kumpulan SOB. Laporan akhbar menyatakan, Terminator 3 akan dibiayai oleh Twentieth Century Fox di mana perkataan "Fox" itu memang mudah dirujukkan.

'Fox' ataupun serigala adalah seekor haiwan yang sama spesinya dengan anjing. Dalam penceritaan kita di tahap awal dulu ada disebut 'Bintang Anjing' di antara gugusan bintang di gugusan Canis Major yang bersamaan dengan nama Sirius. Ini juga mempunyai hubung kait dengan kumpulan SOB. Kalaulah Operasi Perang 'Desert Fox' melibatkan Ketenteraan dan Industri Amerika, kalaulah Twentieth Century Fox melibatkan Hollywood, ia menunjukkan betapa pintarnya manipulasi Kumpulan SOB dalam pergerakan Freemasonri. Mereka berada di tahap teratas dalam struktur tetrahedral yang melibatkan Kompleks "Military/Industrial/Hollywood" itu.

Tetapi, apakah Cameron membuat keputusan membikin Terminator 3 itu secara persendirian? Ataupun apakah ada pengaruh SOB yang mahukan Cameron meninggalkan kumpulan 'Law of One' (Hukum Yang Satu) dan cuba agar beliau memihak kepada mereka?

James Cameron, Mindcontrol, Freemason BHG IVKemunculan Order Baru Dunia

Pada tahun 1991 Peperangan Teluk Parsi telah menonjolkan nama Presiden George Bush. Beliaulah orangnya yang mengisytiharkan perkataan Order Baru Dunia setelah Iraq ditumpaskan dan Kuwait dibebaskannya. Beberpa bulan kemudiannya, filem Terminator 2 telah edarkan. Tayangan perdana dilangsungkan pada penghujung minggu Julai 4 (Hari Kemerdekaan Amerika). Keseluruhan kutipan daripada penayangan filem ini termasuk video, TV dan barangan yang menggunakan jenamanya telah mancapai hampir satu bilion Dollar Amerika. Ketika tahun itu menghampiri penghujungnya proses merapatkan dunia semakin ketara apabila persekutuan Soviet Union bercerai-berai.

Sejak itu orang ramai mula sedar akan penonjolan kelengkapan ketenteraan yang menggunakan logo Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB). Peralatan perang ini yang termasuk kereta kebal, kenderaan pengangkutan tentera, trak dan jip telah diangkut dengan gerabak keretapi untuk dihantar ke beberapa pusat ketenteraan di merata Amerika Syarikat. Ternyata ada sesuatu yang sedang dirancang dan rakyat Amerika sengaja tidak diberitahu akan rencana itu. Aktiviti MK-SEARCH(MK-ULTRA) masih diteruskan pada tahun 1992 walaupun James Cameron sedang bercuti selepas pembikinan filemnya.

Aktiviti MK-ULTRA yang ditamatkan pada 1984 telah membolehkan teknologi yang diselidikkinya itu diambil-alih oleh Jabatan Penyelidikan Tentera Laut Amerika yang terkenal dengan nama U.S Navy's Research and Development. Penyelidikan yang berterusan telah membolehkan pihak Tentera Laut Amerika mereka-cipta satu cara baru mengawal minda dengan penggunaan isyarat microwave yang diatur melalui 300-3000 MHz (Megahertz). Penggunaan teknologi ini secara meluas memerlukan satu antenna gergasi yang mampu memantulkan isyarat itu ke bahagian atas atmosfera dan dari sana isyarat itu dilantunkan balik ke satu lokasi yang tepat di muka bumi. Dengan kerjasama Tentera Laut Amerika, MK-SEARCH telah berjaya melancarkan program baru ini yang dikenali sebagai 'High Altitude Auroral Research Project' atau dikenali dengan singkatan HAARP.

Pada mulanya HAARP telah digunakan untuk mengawal minda sekumpulan manusia di Los Angeles pada empat bulan pertama tahun 1992. Tujuannya ialah untuk menyebabkan tekanan 'stress' ke atas penduduk di situ dan mencetuskan keadaan fikiran yang kacau-bilau. Ketegangan ini memerlukan sebilah mancis untuk digesekkan bagi tujuan memetikkan api. 'Mancis' yang dimaksudkan itu telah menjelma dalam bentuk Kes Penderaan Rodney King (Beliau telah dipukul bertubi-tubi oleh pihak polis:catatan penterjemah). Pada 29 April 1992, empat orang pegawai polis yang telah dirakam melalui video sedang memukul Rodney King setahun sebelum itu telah dibebaskan tanpa didapati bersalah. Teknik HAARP telah digunakan dengan mengulang-tayang rakaman penderaan Rodney King itu di television selama satu tahun sehinggakan keadaan tegang itu memuncak ke tahap pergeseran perkauman. Pergeseran ini merupakan api yang digores oleh mancis itu dan keupayaan HAARP mengawal minda penduduk Selatan Los Angeles adalah minyak pembakarnya. Akhirnya berlakulah pegaduhan ras yang mengakibatkan hilangnya 60 nyawa. Keadaan ini semakin tegang hingga mendesak Presiden George Bush menghantar pasukan tentera dan mengisytiharkan undang-undang tentera di situ. Kalaulah keadaan semakin meruncing, Presiden Bush terpaksa menggunakan kuasa eksekutif 11490 (Executive Order) pula.

E.O. 11490 telah dirangka oleh Presiden Richard Nixon (33rd Degre mason) untuk tujuan memberikan kuasa kepadanya membubarkan Kongress, menggantung perlembagaan negara, mengisytiharkan undang-undang tentera dan meletakkan tugas pemerintah kerajaan Amerika tertakluk kepada 'Federal Emergency Management Agency' ( Majlis Pengurusan Tergempar Persekutuan). Nixon pernah bercadang menggunakan kuasa EO 11490 ketika perang Vietnam untuk mengawal penunjuk perasaan anti-perang di Amerika, dulu. Mujurlah kepada rakyat Amerika, rusuhan pada akhir 60-an dan juga rusuhan di Los Angeles pada tahun 1992 itu telah berjaya dileraikan. Namun, kuasa yang ada pada EO 11490 merupakan satu opsyen kepada setiap presiden yang berkuasa selepas Nixon. HAARP telah membuktikan kejituannya sebagai satu alat untuk mengawal minda.

Teknologi HAARP itu telah dibikin untuk masa hadapan. Ronald Regan pernah mengeluarkan kata-kata kiasan dengan ucapannya yang mengatakan: "ancaman daripada luar". Semakin ramai pula rakyat yang perihatin yang sedar akan rencana kerajaan itu dengan terjumpanya 'Kem Tahanan' yang dibina di merata Amerika Syarikat. Tujuan pembinaan kem tahanan itu adalah untuk mengurung sesiapa sahaja yang mahu menentang usaha pengawalan minda itu. Penggunaan teknologi HAARP dalam pengawalan minda akan dilaksanakan seiring dengan satu 'peristiwa' untuk menentukan penduduk di bumi ini memperakuinya. Sesiapa yang sanggup menentang rencana ini akan diangkut dalam trak pengangkut lembu dan dikurung di kem tahanan yang disediakan untuk mereka. Sekaligus mereka menerima ucapan 'Selamat Datang' kepada Order Baru Dunia.

Pada tahun 1992, setelah menonton filem "A Night To Remember", Cameron memulakan penyelidikan bagi pembikinan projek terbaru yang dinamakannya "TITANIC". Dia mahu projek itu berupaya dianyam dengan corak pengawalan minda dan juga keunggulan Freemsonri. Filem "True Lies" yang diedarkan pada tahun 1994 merupakan satu filem besar kepada Cameron. Jodol filem itu (True Lies) merupakan simbol penggunaan perkataan dan maknanya secara tunggang-balik yang memang lumrah didapati dalam ajaran Fremasonri untuk mengelirukan orang luar. Cara yang terbaik untuk memahami jodol itu ialah dengan mengingati satu frasa yang dicipta oleh seorang pengamal ilmu kebatinan dan ahli Freemeson bernama Aleister Crowley. Dia pernah berkata: "Kalau anda mahu memahami sesuatu, belajarlah berfikir secara menyorot daripada belakang."

Simbol yang muncul dalam filem itu memang berbagai-bagai. Ada yang menunjukkan beberapa helikopter yang dipaparkan berlatar-belakangkan pancaran suria pagi sehinggakan paparan helikopter itu nampak gelap sebagai simbol nama-nama perwatakan. Secara kebetulan pula pada tahun 90-an memang terdapat banyak lapuran mengenai kemunculan "helikopter berwarna hitam" di seluruh Amerika.

Dalam pembikinan "True Lies" Cameron telah menonjolkan nama "Trilby" bagi watak seorang pemimpin Kumpulan Omega yang merupakan satu organisasi risikan dalam filem itu. "Trilby" sebenarnya merupakan simbol jenis kopiah yang digunakan oleh ahli Freemasons ketika mereka berkumpul. Memang terdapat satu drama yang berasaskan satu novel yang ditulis pada 1848 oleh seorang Fremason. Itulah tahunnya di mana kumpulan Freemasons hampir dihalau keluar daripada Amerika Syarikat setelah berlakunya pembunuhan ke atas Captain William Morgan yang telah mendedahkan banyak rahsia kumpulan Masonic.

Nama organisasi Omega adalah satu simbol kepada masa yang akan datang sepertimana yang tersebut dalam "Alpha dan Omega" dalam kitab orang masons yang dikenal dengan nama "Book of Revelations". "Alpha" bererti masa silam sedangkan "Omega" adalah simbol masa hadapan. Inilah penunjuk betapa ada sesuatu yang akan muncul yang akan memperkuatkan "The True Lie" (Pembohongan Yang Berasas).

Dengan kejayaan yang dicapainya itu, Cameron sudah bersedia untuk dinaikkan martabatnya mengikut perundangan "Scottish Rite degrees of Freemasonri" untuk membolehkannya menerima petunjuk dan halatuju daripada satu kumpulan 'consortium' yang memang lama bertapak di Hollywood. 'Consortium' ini dikenali juga dengan nama Hollywood Twelve. Sebenarnya "Hollywood-12" adalah satu kumpulan yang mencerminkan kumpulan tajaan kerajaan Amerika yang diberi nama Majestic-12.

Majestic-12 ataupun MJ-12 telah diwujudkan pada tahun 1947 selepas peristiwa pendaratan yang memusnahkan kapal angkasa makhluk dunia luar di Roswell, New Mexico. Penubuhan MJ-12 itu adalah bertujuan untuk memanipulasi perjalanan sejarah dengan cara mengawal maklumat mengenai makhluk asing.

HW-12 pula ditubuhkan pada tahun 50-an ketika satu usaha yang dinamakan 'Red-scare' telah dicetuskan oleh McCarthy. Beliau melancarkan gelombang kebimbangan itu untuk melanda Amerika agar rakyatnya takut akan pengaruh ideologi komunisme. Apabila ahli Freemasons dan konsortium pakar jiwa mereka mula-mula memperkenalkan teknologi MK-ULTRA kepada Hollywood, tujuan mereka adalah untuk memutar fikiran manusia akan kewujudan makhluk asing dan juga konsep Order Baru Dunia. Satu ketetapan telah dibuat betapa satu konsortium perlu ditubuhkan di kalangan mereka yang berpengalaman dalam bidang perfileman untuk melaksanakan teknologi itu dan menentukan keselamatan rahsianya. Inilah yang memungkinkan kewujudan Hollywood-12 yang merangkumi beberapa studio filem dan rangkaian television. Di antara ahli HW-12 itu hingga ke hari ini adalah: 20th Century Fox, Universal, paramount, Warner Brothers, Sony/Columbia Pictures, Amblin Entertainment, Disney, Orion, CBS, NBC, ABC.

Missi utama HW-12 ialah menggunakan teknologi MK-ULTRA ke tahap yang paling maksimum dalam semua bentuk pembikinan bahan hiburan termasuk filem, television, majalah, komputer dan internet.

Pada tahun 1995, filem "Strange Days" telah mengadakan tayangan perdananya. Filem ini telah ditulis dan dikeluarkan oleh Cameron. Pengarahannya telah dilakukan oleh isterinya yang ketiga (sudah pun diceraikannya) bernama Kathryn Bigelow. Tajuk filem itu adalah merupakan ciplakan nama satu lagu yang menggambarkan beberapa perkara yang pelik-pelik yang berlaku pada tahun 1995 dan seterusnya yang akan membentuk jenis pemerintahan dunia ini yang menjurus ke alaf baru.

Pembikinan filem itu berdasarkan satu jenis teknologi yang diberi-nama "SQUID"; singkatan daripada "Superconducting Quantum Interference Device". Teknologi ini memperkenalkan satu alat yang merakamkan pengalaman manusia pada satu CD ROM yang boleh dimainkan semula untuk kegunaan masa lain. SQUID merupakan satu alat yang dihasilkan oleh teknologi MK-ULTRA untuk merakam dan memainkan balik rakaman itu. Ia mampu melakukan penjelajahan jiwa dan sebagai alat itu ia mampu merobah polar kesedaran manusia menjadi insan yang berbagai-bagai perwatakan. Inilah teknologi yang diasaskan oleh Dr. Donald Ewen Cameron dalam tahun 1959-an dulu yang berjaya dimainkan rakaman suaranya untuk didengar oleh para pesakit yang menghidap tekanan jiwa.

Banyak teknik gambaran SQUID dalam filem "Strange Days" itu yang menggunakan mesej terpendam yang direka oleh ahli 'consortium' yang berjaya menyelinap ke dalam "Digital Domain", sebuah syarikat yang memberi khidmat kesan khas dalam perfileman. Syarikat ini telah ditubuhkan oleh Cameron dalam tahun 1993. Filem 'Strange Days' tidak dapat banyak pungutan daripada penjualan tiket kerana ia memang direncana sedemikian. Rencana sebenarnya ialah untuk mengecam apa jenis gambaran subliminal yang akan menarik minat penonton menyaksikan filem Cameron.

Cameron telah berjaya mempengaruhi penggunaan teknologi SQUID yang berbentuk negatif sehinggakan tindakannya itu mengejutkan ahli 'consortium' yang mula sangsi akan kewibawaannya. Rupanya ketika menyediakan skrip filem itu, Cameron telah terbaca maklumat mengenai MK-ULTRA dan hubungkaitnya dengan kisah penyelidikan yang mengorbankan banyak nyawa di Montreal pada tahun 50-an dulu. Ketika itulah Dr. Donald Eewen Cameron melakukan penyelidikannya.

Cameron telah terkejut betapa bakat artistiknya telah dipergunakan dengan cara yang menakutkannya. Cameron cuba melepaskan dirinya daripada fenomena yang menggilakan itu.

Protocols of The Elders of Mindcontrol-ScrapFile006477HighLevel


Beberapa nota telah dikumpulkan dalam satu fail rahsia yang bertanda simbol rama-rama yang cantik.Nota-nota ini adalah catatan dari beratus-ratus fail sebenar yang terkumpul dalam arkib penting di MistisFiles: Folder yang bertulis Protocols of The Elders of Mindcontrol.Kompilasi ini mencatatkan beberapa komentar bekas-bekas pengaturcara kawalan minda untuk operasi-operasi sulit CIA dan 'shadow government' di Amerika.

Berdasarkan nota kaki yang dikompilasi dari scrapfile ini, dapat disimpulkan bahawa modus operandi para pengaturcara ini adalah sama di setiap operasi mereka, memilih mangsa mereka dari latar belakang keluarga yang berantakan, bermoral rendah dan tiada agama.Satu lagi cara ialah mencipta keluarga yang porak-peranda dengan menawarkan kekayaan kepada keluarga terbabit atau menggugut mereka untuk memasuki program kawalan minda.Keluarga tersebut akan dimuatkan dengan pelbagai silibus kawalan minda dan hasilnya-sebuah keluarga yang rendah moralnya, di mana sang bapa selalunya akan mencabul anaknya sendiri (incest) manakala sang ibu pula membenarkan malah menggalakkan perlakuan sang bapa tadi.Si bapa tadi juga akan melacur anak-anaknya (tidak kira lelaki atau perempuan) kepada orang lain (selalunya orang-orang dalam secret societies yang menyelia program kawalan minda).Terdapat juga satu silibus yang lebih sadis: si ibu dirogol beramai-ramai oleh orang-orang yang tidak dikenali dihadapan si anak (subjek mindcontrol) manakala si bapa akan diugut; si anak hanya melihat ibunya kesakitan manakala bapanya terduduk tidak berdaya.Ini semuanya semata-mata untuk mencipta rasa putus asa yang amat hebat dalam diri anak tadi sebagai subjek mindcontrol, dalam istilah mindcontrolnya; mind split. Mind split inilah yang akan dikembang hingga menjadi MPD-Multiple Personality Disorder.Orang yang menjadi MPD tidak ubah seperti zombie,hanya mengikut perintah tuannya tanpa ada rasa kemahuan yang lain.Personalitinya juga akan berbagai-bagai, dari seorang perisik, pakar, komando, ejen khas hingga kepada pelacur kelas atasan atau pembunuh upahan, ini semua dapat dikawal secara 'switching' hasil dari 'personaliti yang huru-hara' akibat dari kecelaruan minda hasil dari trauma dan tekanan psikologi yang dasyat.Keluarga yang rosak ini pula akan melahirkan generasi yang rosak-menjana keluarga incest (sumbang mahram) yang seterusnya dan ini dipanggil multigenerational abused family.

AMARAN! JIKA ANDA RASA ARTIKEL SETERUSNYA DALAM ISU YANG BERKAITAN AKAN MENGANGGU KETENTERAMAN ANDA, SILA KELUAR DARI SINI.ARTIKEL-ARTIKEL SETERUSNYA PENUH DENGAN KISAH-KISAH YANG MENYEDIHKAN,SADIS DAN DI LUAR NORMA SIVIK MANUSIA.

Ini adalah sedutan dari scrapfile tersebut.Dan kisah seterusnya lebih mengharukan dengan pengakuan berpuluh-puluh survivor yang terselamat dari program mindcontrol ini.Adakah anda pernah membaca berita berkenaan kisah seorang bapa mengurung anak perempuannya di bawah tanah untuk dijadikan hamba seks selama lebih 20 tahun? Itu adalah sebahagian kesan dari program terlaknat ini.Survivor mindcontrol jarang tampil, satu kerana masih trauma dan ada yang hilang ingatan atau gila, dan satu lagi kebanyakan mereka didapati membunuh diri.Inilah sebabnya Kate Moss ketagihan kokain, perkara yang sama terjadi kepada legenda Grunge, Kurt Cobain...

RAHSIA PROTOCOLS OF THE ELDERS OF MINDCONTROL AKAN TERUNGKAI.Bukankah Iblis mempunyai satu modus operandi yang menjadi 'killer skill' iaitu menjadikan seolah-olah kejahatan itu difikiran manusia satu kebaikan?Maka manusia tadi tidak akan nampak lagi baik dan buruk, dosa atau pahala.Ini ada disebut dalam Al-Quran yang mulia.Ini adalah kunci rahsia mengapa SecretSocieties amat berbangga dengan teknik mindcontrol mereka.IBLIS TERLAKNATLAH YANG MENGAJAR MANUSIA-MANUSIA SYAITAN INI TEKNIK MINDCONTROL YANG MENCELARUKAN MINDA MANUSIA DAN MENGHALANG MEREKA DARI MEMBEZAKAN BAIK ATAU BURUK.'MEMBEZAKAN BAIK DAN BURUK' ADALAH SATU KRITERIA PENTING DALAM MEMBUAT PILIHAN DI DALAM MATRIKS YANG MANUSIA BERHIDUP SEKARANG.

MASALAHNYA IALAH PILIHAN.

Projek MonarchFail No. 000543371-Project Monarch.Iaitu salah satu folder terpenting dalam kajian kawalan minda "mindcontrol" di bawah Protocols of The Elders of Mindcontrol.Di bawah ini adalah penjelasan terperinci tentang program kawalan minda Dajal Laknatullah yang diberi nama Projek Monarch.Projek Monarch adalah intipati dari MK-UlTRA,satu lagi projek usahasama Dajal Laknatullah dan orang-orang Amerika yang sesat kegelapan di mana ketika itu amat obses dengan pengetahuan sains tahap tinggi yang dimiliki oleh Dajal yang sebelum itu mengambil kesempatan dari umurnya yang amat panjang mengkaji sains kawalan minda dari sumber-sumber Firaun Mesir,Babilon,Sumeria dan mistik pagan termasuk dari bangsa-bangsa misteri berteknologi tinggi yang dimusnahkan Allah s.w.t akibat perbuatan mereka yang melampaui batas.

Kepada bekas-bekas mangsa "mindcontrol" atau pencabulan seks sama ada dari ritual sesat atau disiplin perubatan tertentu,dinasihatkan supaya membaca artikel ini dengan kawalan pakar terlatih atau tidak membaca langsung artikel ini.Di dalamnya penuh dengan 'trigger' (perkataan sensitif yang hanya dapat ditafsirkan oleh orang yang mengalami trauma tertentu) dan ini amat merbahaya kepada bekas mangsa "mindcontrol".

-M.O

Di tengah-tengah pembohongan dan penyelewengan ke atas masyarakat awam,menerusi medium-medium yang telah dimanipulasikan,wujud satu daripada kejahatan dan kekejian yang dilakukan sebahagian manusia;satu bentuk kawalan minda yang sistematik yang mana telah menyerap di setiap lapisan masyarakat selama lebih dari 50 tahun.Untuk secara objektifnya menegaskan yang berikutnya,seseorang mungkin memerlukan menyemak semula pemahaman yang selama ini diterima dan dianut merujuk kepada keadaan dualistik kemanusiaan.

Menyelesaikan soalan bersifat falsafah sama ada kita di pihak yang benar atau di pihak yang salah adalah sama dalam membentuk realiti kepada persepsi kita,secara spesifiknya ketidaktetapan spiritual di dalam kehidupan.

Penjelasan ini adalah bagi memperkuat bukti kepada kebenaran dokumen-dokumen rahsia milik kerajaan Amerika,individu-individu yang mempunyai hubungan dengan komuniti intellijen Amerika,penulisan sejarah,kajian subjek kawalan minda,penerbitan dari pengamal perubatan kesihatan mental dan temuramah yang diambil dari orang-orang yang terselamat dari pengaruh yang tidak disedari kepada bentuk yang kompleks dari kawalan minda berasaskan-trauma yang dikenali sebagai PENGATURCARAAN MONARCH.

Peringatan kepada bekas-bekas mangsa kawalan minda (mindcontrol) atau mangsa pencabulan ritual,terdapat sejumlah 'triggers' di dalam artikel ini.Oleh itu disarankan mereka tidak membaca artikel ini kecuali telah dipulihkan dengan sistem sokongan yang berkaitan atau telah dirawat/dikembalikan personalitinya.

*selepas ini istilah mindcontrol digunakan untuk merujuk kepada kawalan minda berkaitan

Sejarah Mindcontrol

Kultus-kultus misteri dari Mesir Kuno,Greek,India dan Babilon membantu menempatkan asas kepada okultisme,membawa maksud 'pengetahuan yang tersembunyi'.Satu daripada tulisan awal memberikan rujukan kepada okultisme adalah Egyptian Book of The Dead,sebuah kompilasi pengamalan ritual secara terperinci menerangkan kaedah penderaan dan gertakan (untuk mencipta trauma),dan penggunaan ubat-ubatan (dadah) dan kata-kata mantera (hipnotisme),sesungguhnya mengakibatkan wujudnya perhambaan total kepada mangsa.Ini semua ada ramuan utama kepada sebahagian dari okultisme yang dikenali sebagai Satanisme,merentasi zaman-berzaman.

Ketika abad ketiga belas,Gereja Roman Katolik telah meningkat pengaruhnya dan meneguhkan kekuasaannya merentasi Eropah melalui apa yang dinamakan Mahkamah Inquisition.Satanisme telah berjuang untuk selamat dari jangkamasa pemburuan Inquisition ini dengan menyerap ke dalam bayang-bayang pelbagai kumpulan mistik keagamaan.

Dalam tahun 1776,seorang Bavarian Jesuit yang dikenali sebagai Adam Weishaupt telah diarahkan oleh Rothschild untuk memusatkan pangkalan kuasa kultus-kultus misteri kepada apa yang digelar Illuminati,yang bermaksud 'Yang Mendapat Pencerahan'.Ini adalah penggabungan keturunan ajaran sesat (occultism bloodlines) yang berkuasa,kelompok rahsia (secret societies) tahap elit dan persaudaraan Masonic (Freemason) yang berpengaruh,dengan keinginan untuk membina perancangan kepada 'New World Order'.Matlamat kepada perancangan ini adalah untuk memberikan kebahagiaan sejagat untuk umat manusia.Walau bagaimanapun,yang sebenarnya mereka sedikit demi sedikit cuba untuk meningkatkan kawalan mereka ke atas dunia,dan menjadi raja atau 'tuan' kepada planet ini.

"Sekutu Anglo"

Dalam abad ke 19,Inggeris dan Jerman telah dikesan sebagai pusat utama kepada pengaruh Illuminati.Ia kemudiannya menjadi kejutan untuk mengetahui bahawa kerja-kerja pertama di dalam kajian Behavioral Science telah dilaksanakan di England pada tahun 1882,ketika teknik-teknik awal dalam psiakiatri dan perubatan yang terlibat dalam mindcotrol telah dirintis di Institut Kaiser Wilhemn di Jerman.

Tavistock Institute of Human Relations telah ditubuhkan di London dalam tahun 1921 untuk mengkaji 'breaking point' manusia.Kurt Lewin,seorang ahli psikologi Jerman,telah menjadi pengarah kepada institut tersebut pada tahun 1932,di mana pada masa yang sama Nazi Jerman telah meningkatkan kajian mereka di dalam bidang neuropsikologi,parapsikologi dan okultisme turun-temurun.Menariknya,satu penukaran idea saintifik telah berlaku di antara England dan Jerman,terutamanya dalam bidang genetik;gerakan yang taksub untuk meningkatkan spesis manusia menerusi kawalan faktor keturunan dalam penjodohan.Kumpulan kejahatan di antara dua negara telah dibentuk,sebahagiannya menerusi Order of The Golden Dawn,kelompok rahsia yang mana terdiri daripada ramai pegawai berpangkat tinggi di dalam Parti Nazi dan aristokrasi British.

Pegawai SS Nazi yang terkenal,Heinrich Himmler,telah ditugaskan di dalam projek saintifik yang dikenali sebagai Lebersborn,yang mana dimasukkan program pemilihan keturunan dan pengambilan anak,secara khusus sejumlah besar anak kembar dari mereka.Matlamat mereka di dalam program ini adalah untuk mencipta bangsa unggul (Aryan) yang akan mencurahkan taat setia kepada Third Reich (New World Order-Tata Dunia Baru)

Banyak di antara persiapan ujikaji memberi perhatian kepada kejuruteraan genetik dan pengubahsuaian tingkahlaku yang mana telah dipimpin oleh Dr. Josef Mengele di Auschwich, di mana dia secara kejam menganalisa kesan-kesan 'pengikatan-trauma',warna biji mata dan 'twinning' ke atas mangsa-mangsanya.Disamping ujikaji perubatan yang tidak berperikemanusiaan yanag mana dilaksanakan di kem konsentrasi,sesetengah daripada kanak-kanak tersebut telah dijadikan subjek kepada ujian kejutan elektrik secara besar-besaran.Sedihnya,ramai di antara mereka mati semasa kekejaman ini berlangsung.Pada masa yang sama,proses 'bersih-otak'telah dilaksanakan ke atas penghuni kem konsentrasi Dachau,di mana mereka ditempatkan di bawah pengaruh hipnosis dan diberi dadah halusinogen 'mescaline'.Ketika perang,ujikaji tingkalaku yang sama dipimpin oleh Dr. George Estabrooks di Universiti Colgate.Penglibatannya dengan pihak tentera,CID,FBI dan agensi-agensi lain meninggalkan rahsia yang terselubung.Namun begitu,Estabrooks dalam kesempatan tertentu 'menyimpang' dan membincangkan kerja-kerjanya yang mana terlibat dalam penciptaan pembawa hipnosis-terprogram dan personaliti berpecah terhipnosis.

Selepas Perang Dunia Kedua,Jabatan Pertahanan Amerika secara rahsianya mengimport ramai saintis dan perisik elit Nazi Jerman dan Fasis Itali ke dalam Amerika Syarikat melalui Amerika Selatan dan Vatikan.Nama kod bagi operasi ini adalah PROJEK PAPERCLIP (atau dikenali juga sebagai Operasi Paperclip).Salah seorang yang terkemuka ialah Jeneral Reinhard Gehlan,seorang Jerman.Dia ialah ketua intellijen Hitler ke atas Rusia.Menjelang ketibaannya di Washington pada tahun 1945,Gehlen telah bertemu dengan presiden Truman,Jeneral William "Wild Bill" Donovan,Pengarah Jabatan Perkhidmatan Strategik (OSS) dan Allen Dulles,iaitu yang kemudiannya menjadi pendukung CIA.Objektif sesi 'cambah-minda' mereka adalah untuk mengorganisasi operasi intellijen Amerika,memindahkannya kepada sebuah organisasi sulit efisien-tahap tinggi.Kemuncak penglibatan mereka menghasilkan Central Intelligence Group pada tahun 1946.Organisasi ini dinamakan semula dengan nama baru,Central Intelligence Agency (CIA) pada tahun 1947.

Reinhard Gehlan juga mempunyai pengaruh amat besar dalam membantu mencipta National security Council,dari apa yang diambil dari National Security Act pada tahun 1947.Serpihan perundangan tertentu diperalatkan untuk melindungi aktiviti haram pihak kerajaan yang amat banyak sekali,termasuk program sulit kawalan minda.


bersambung...


...akan datang "Evolusi Projek MK-ULTRA"

Projek Monarch BHG. II
Sambungan dari artikel Projek Monarch.Di sesetengah tempat istilah 'kawalan minda' digantikan dengan 'mindcontrol'.

-M.O


Selepas Perang Dunia Kedua,Jabatan Pertahanan Amerika secara rahsianya mengimport ramai saintis dan perisik elit Nazi Jerman dan Fasis Itali ke dalam Amerika Syarikat melalui Amerika Selatan dan Vatikan.Nama kod bagi operasi ini adalah PROJEK PAPERCLIP (atau dikenali juga sebagai Operasi Paperclip).Salah seorang yang terkemuka ialah Jeneral Reinhard Gehlan,seorang Jerman.Dia ialah ketua intellijen Hitler ke atas Rusia.Menjelang ketibaannya di Washington pada tahun 1945,Gehlen telah bertemu dengan presiden Truman,Jeneral William "Wild Bill" Donovan,Pengarah Jabatan Perkhidmatan Strategik (OSS) dan Allen Dulles,iaitu yang kemudiannya menjadi pendukung CIA.Objektif sesi 'cambah-minda' mereka adalah untuk mengorganisasi operasi intellijen Amerika,memindahkannya kepada sebuah organisasi sulit efisien-tahap tinggi.Kemuncak penglibatan mereka menghasilkan Central Intelligence Group pada tahun 1946.Organisasi ini dinamakan semula dengan nama baru,Central Intelligence Agency (CIA) pada tahun 1947.

Reinhard Gehlan juga mempunyai pengaruh amat besar dalam membantu mencipta National security Council,dari apa yang diambil dari National Security Act pada tahun 1947.Serpihan perundangan tertentu diperalatkan untuk melindungi aktiviti haram pihak kerajaan yang amat banyak sekali,termasuk program sulit kawalan minda.

Evolusi Projek MK-ULTRA

Bersama-sama CIA dan National Security Council,satu siri program 'pembersihan-minda' secara sulit telah dikendalikan oleh Tentera Laut Amerika pada tahun 1947.Projek Chatter telah dibangunkan sebagai maklumbalas kepada kejayaan Soviet menerusi penggunaan 'dadah sebenar'.Rasionalnya,walau bagaimanapun adalah sebuah 'cover story' jika program tersebut didedahkan.Kajian tersebut difokuskan ke atas pengesanan dan pengujian dadah-dadah tertentu untuk kegunaan pemeriksaan dan merekrut ejen-ejen.Projek itu secara rasminya ditamatkan pada tahun 1953.

CIA berkeputusan untuk mengembangkan kepentingan mereka di dalam bidang pengubahsuaian tingkahlaku,dengan kehadiran Projek Bluebird,disahkan oleh pengarah Allen Dulles pada tahun 1950.Objektifnya adalah:

1. mencari rahsia setiap keadaan individu untuk mengelakkan pengeluaran maklumat yang tidak dibenarkan dari mereka bagi maksud-maksud yang diketahui.

2. menyiasat kemungkinan kawalan seseorang individu melalui aplikasi teknik penyiasatan yang khas.

3. menyiasat peningkatan memori.

4. menubuhkan maksud pertahanan untuk mengelakkan kawalan permusuhan oleh agensi perseorangan.

Pada Ogos 1951,Projek Bluebird telah dinamakan sebagai Projek Artichoke,yang mana telah dinilai sebagai kaedah 'menyerang' dalam teknik penyiasatan,termasuk hipnosis dan penggunaan dadah.Program itu terhenti pada tahun 1956.Tiga tahun awal dalam masa penamatan Projek Artichoke,Projek MK-ULTRA wujud pada April 1953,diusulkan oleh Richard Helms,Penolong Pengarah Central Intelligence (DDCI) dengan rasional menubuhkan 'mekanisme pembiayaan khas untuk sensitiviti '

Etimilogi bagi 'MK' mungkin bermaksud 'Mind Kontrolle'.Terjemahan nyata bagi perkataan Jerman 'Kontrolle' dalam bahasa Inggeris adalah 'control'.Sebuah penyeliaan dari doktor-doktor Jerman,diperoleh dari 'lubuk orang-orang pintar Nazi' ketika perang,telah menjadi aset yang berharga menuju ke arah pembangunan MKULTRA.Hubungan antara eksperimen kem konsentrasi dan sejumlah subprojek dari MKULTRA adalah jelas sekali.Pelbagai cabang pengetahuan dalam bidang sains digunakan untuk mengawal tingkahlaku manusia di bawah MKULTRA termasuk:

-radiasi
-kejutan elektrik
-psikologi
-psikiatri
-sosiologi
-antropologi
-grafologi
-bahan-bahan yang memberikan kesan sakit
-peralatan separa tentera
-material 'LSD'

Satu prosedur yang khas,direkabentuk MKDELTA,telah disahkan untuk memimpin kepada aplikasi MKULTRA secara meluas.Material MKULTRA/DELTA telah digunakan untuk gangguan,penodaan atau menghilangkan keupayaan.

Di sana ada 149 subprojek tersenarai di bawah MKULTRA.Projek Monarch tidaklah dinilai sebagai mana-mana dokumentasi sebagai salah satu subprojek yang berhubungan,tetapi digunakan lebih dari itu,sebagai penerangan kepada 'catch phrase' oleh orang-orang yang terselamat,ahli terapi dan 'orang-orang dalam' yang berkemungkinan.Monarch mungkin secara faktanya mencapai kemuncak dari subprojek MKSEARCH seperti SPELLBINDER,yang mana telah disetkan untuk mencipta pembunuh upahan 'sleeper' (rujuk Manchurian Candidate) yang mana diaktifkan setelah menerima satu perkataan khas (keyword) atau frasa tertentu ketika dalam keadaan terhipnosis.Operasi OFTEN,sebuah kajian yang mana cuba untuk memanfaatkan kuasa sihir,berkemungkinan satu daripada 'cover program' untuk menutup realiti Projek Monarch.Definisi dan Penerangan

Nama 'MONARCH' bukanlah bermaksud berkaitan dengan konteks kebangsawanan atau maksud diraja,tetapi jelas merujuk kepada rama-rama jenis monarch.Apabila seseorang menjadi trauma akibat dikenakan kejutan elektrik,perasaan seperti terasa 'bercahaya di kepala' telah dialami;seolah-olah terawang-rawang atau berkibaran seperti rama-rama.Ia juga membawa maksud mewakili transformasi atau metamorfosis rama-rama;dari beluncas kepada kepompong (tidur,tidak aktif) kepada rama-rama (makhluk baru) yang mana kembali kepada asal-usulnya.Ini adalah proses pemindahan yang membuatkan spesis ini unik.

Simbolisme ajaran mistik mungkin telah memberikan pandangan tambahan kepada makna sebenar 'JIWA' adalah perkataan untuk kedua-dua 'roh/semangat' dan 'rama-rama' datang dari kepercayaan yang semangat manusia datang dari rama-rama ketika mencari kehidupan yang baru.

Sesetengah kumpulan mistik kuno,seperti Gnostic,telah melihat rama-rama adalah simbol kepada sesuatu yang jahat atau sesuatu yang rosak.'Angel of Death' (ingat Mengele?) dalam seni Gnostic telah digambarkan menghancurkan rama-rama.Satu boneka adalah patung yang dipasangkan tali temali dan ia dikawal oleh pemain boneka,sebab itulah pengaturcaraan MONARH juga dirujuk sebagai 'Sindrom Boneka'.'Imperial Conditioning'adalah salah satu istilah lain yang digunakan,ketika sesetengah ahli terapi mental mengetahui ia sebagai 'Conditioned Stimulus Response Sequences'.

Projek Monarch tepat dijelaskan sebagai satu bentuk pemisahan terstruktur atau integrasi tersihir,dalam matlamat untuk memecah-mecahkan minda kepada personaliti pelbagai di dalam satu kerangka kerja yang sistematik.Dalam proses ini,satu ritual syaitan,biasanya termasuk mistik Kabbalah, diadakan dengan tujuan menempatkan rasukan tertentu atau kumpulan rasukan kepada alter yang sesuai.Sudah pasti,yang paling meragukan akan melihat ini sebagai meningkatkan trauma di dalam mangsa untuk meniadakan sebarang kepercayaan yang belum diketahui;bahawa rasukan syaitan sebenarnya berlaku.

'Alter dan Trigger'

Cara lain memeriksa kaedah pemangsaan ke atas tubuh dan jiwa yang rumit ini adalah melihat ia sebagai sebuah program komputer yang kompleks: satu fail (alter) adalah dicipta menerusi trauma,pengulangan dan pengukuhan.Dalam usaha untuk mengaktifkan (trigger) fail tersebut,satu kod akses yang spesifik atau kata laluan (isyarat atau arahan) adalah diperlukan.Mangsa/survivor dipanggil 'hamba' (slave) oleh pengaturcara/penyelia,iaitu orang yang membahasa dirinya 'tuan' (master) atau 'tuhan'.Kira-kira 75% daripada mangsa adalah perempuan,apabila mereka memiliki toleransi yang tinggi kepada rasa sakit dan cenderung untuk meleraikan rasa sakit itu lebih mudah berbanding lelaki.Subjek telah digunakan terutamanya dalam operasi sulit,pelacuran dan pornografi;penglibatan dalam industri hiburan khususnya.

Seorang bekas pegawai tentera yang ada kaitan dengan DIA ini,memberitahu:

"Di dalam gambaran yang besar,orang-orang ini (mangsa MONARCH) wujud di dalam semua bentuk perjalanan kehidupan,dari orang gelandangan di tepi-tepi jalan hingga kepada eksekutif yang berpakaian kemas"

Menurut sumber-sumber yang dipercayai,seorang ejen CIA secara samar-samar telah membincangkan penggunaan peribadi tertentu sebagai 'tumbuhan' atau 'sesumpah' bagi kegunaan penyusupan satu kumpulan yang dilantik,mengumpulkan maklumat dan/atau menyuntik agenda tersembunyi.

Di sana ada alter dalam jumlah yang banyak sekali di dalam diri mangsa/survivor dengan sejumlah program susulan,'cermin' dan 'bayang-bayang'.Satu bahagian KEBAIKAN dan KEJAHATAN dalam alter telah dijalin dalam minda dan diputarkan.Satu daripada struktur utama,(yang mana ada banyak lagi) di dalam sistem adalah berbentuk seperti 'double-helix',mengandungi tujuh tahap.Setiap sistem mempunyai pengaturcara dalaman yang mana mengawasi 'penjaga pintu' (syaitan?) iaitu yang membenarkan atau tidak membenarkan kemasukan ke bilik yang berbeza.

Sesetengah imej dalaman yang menonjol telah dilihat oleh mangsa/survivor:

-pokok
-lambang Kabbalah 'Tree of Life',dengan sistem akar yang bersambungan
-gelungan yang tidak terkira banyaknya
-huruf-huruf dan simbol-simbol kuno
-sarang labah-labah
-cermin atau kaca yang retak
-topeng
-istana
-rumah sesat
-hantu/raksasa/makhluk asing
-kerang
-rama-rama
-ular
-reben
-bow
-bunga
-jam pasir
-jam
-robot
-diagram rantaian-arahan
-skematik papan litar komputer

Keturunan dan Kembar

Kebanyakan mangsa/survivor datang dari keluarga yang mengamalkan Satanisme turun temurun dan secara berpura-pura diprogramkan 'untuk mengisi takdir kehidupan mereka sebagaimana yang telah dipilih atau generasi yang dipilih' (terma yang diambil dari Mengele di Auswich).Sesetengah dimasukkan ke dalam keluarga seperti itu atau asal-usul yang sama.Yang lainnya digunakan dalam mimpi-ngeri secara neurologi adalah dianggap sebagai dia 'seorang yang dapat dikembangkan'(bukan dari keturunan tersebut),biasanya datang dari rumah anak yatim (ingat Marilyn Monroe?),rumah penjagaan kanak-kanak atau keluarga yang mengamalkan sumbang mahram (incest) dengan sejarah pedofilia yang panjang.Di sana wujud juga bentuk keluarga ahli yang mempunyai kaitan dengan kerajaan atau agensi intellijen ketenteraan.

Ramai mangsa pencabulan datang dari keluarga yang menggunakan Catholism,Mormonism atau ciri-ciri Kristian yang berkarisma sebagai 'barisan hadapan' untuk aktiviti-aktiviti jahat mereka (walaupun ahli-ahli dalam perkumpulan agama yang lain ada yang terlibat).Mangsa/survivor secara amnya bertindakbalas lebih bersedia kepada struktur hierarki ciri-ciri agama yang kaku (dogma dan hukum-hakam) kerana ia berselari dengan program asas mereka.Kewibawaan biasanya tidak dapat dicabar,sebagaimana keinginan mereka telah pun direbut menerusi penyelarasan berorientasikan-arahan dan secara subjektif.

Ciri-ciri pengesanan fizikal ke atas mangsa selalunya termasuk parut-parut kesan dari prod elektrik atau bintik-bintik di atas kulit mereka.Sebahagian kecil dari mereka mempunyai bahagian-bahagian dari tubuh mereka yang kecacatan (kesan jangka panjang) berpunca dari penggunaan pisau,besi panas atau jarum.Simbol rama-rama atau tatu okultisme juga adalah dikesan dan ia merupakan perkara biasa.Pada amnya,orang yang mempunyai keturunan mindcontrol Satanisme kurang mempunyai tanda-tanda,sebagaimana kulit mereka dibiarkan 'asli dan tidak dicemari'.

Fungsi yang utama kepada manipulasi canggih ini ke atas individu-individu tersebut mungkin berbunyi agak tidak realistik,bergantung kepada pemahaman kita kepada alam fizikal dan spiritual.Alter yang paling 'dalam' dan paling 'gelap' di dalam keturunan Satanisme adalah diakui masih 'tidur' sehinggalah 'Antichrist' (Dajal) muncul.Alter 'New World Order' ini dikatakan mengandungi arahan panggil-kembali dan arahan-arahan untuk melatih dan/atau merekrut sejumlah besar kemasukan orang ramai (mungkin klon atau 'yang tidak bersemangat'),dengan cara demikian merangsang program kawalan sosial menjelang alaf baru.

Kaedah 'twinning' yang tidak secara biologi adalah ciri aneh yang lain diperhatikan di dalam PENGATURCARAAN MONARCH.Umpamanya,dua orang kanak-kanak yang tidak mempunyai hubungan darah akan disambut dalam satu upacara sihir 'pengikatan roh' jadi mereka mungkin menjadi 'pasangan yang tidak dapat dipisahkan selamanya' (kemungkinan ada kaitan lain dengan Mengele?).Mereka secara asasnya berkongsi setengah maklumat terprogram,membuatkan mereka saling bergantung di antara satu sama lain.Fenomena paranormal seperti 'wahyu' (atau suara-suara misteri),telepati,ESP dan sebagainya muncul lebih dari yang disebutkan oleh orang yang mengalami proses ini.

Tahap-tahap Pengaturcaraan Monarch

ALPHA. Disebut sebagai program am atau biasa di dalam personaliti kawalan asas;dicirikan secara ekstrem,dinyatakan sebagai penyimpanan memori,bersama-sama peningkatan kekuatan fizikal yang diperkuatkan dan ketajaman penglihatan.Pengaturcaraan Alpha selesai menerusi membahagikan personaliti mangsa dengan sengaja yang mana,asasnya,menyebabkan satu pembahagian kanan-otak dan kiri-otak,membenarkan penyatuan program Kanan dan Kiri (L and R) menerusi rangsangan neuron.

BETA. Dirujuk sebagai pengaturcaraan 'secara seks'.Pengaturcaraan ini akan menghapuskan apa jua hukum-hakam moral dan ketinggian akhlak dan ia merangsang ke arah perlakuan seksual yang primitif,tiada apa-apa halangan atau sempadan.Alter 'Kucing' datang pada tahap ini.

DELTA. Ini digelar pengaturcaraan 'pembunuh',pada asalnya dibangunkan untuk melatih ejen khas atau tentera elit (contohnya Delta Force,First Earth Battalion,Mossad) dalam operasi-operasi sulit.Pengeluaran adrenalin yang optimal dan kawalan tindakan agresif adalah jelas sekali berlaku pada tahap ini.Subjek akan tidak merasa takut sama sekali;sangat sistematik dalam menbawa tugasan mereka.Pemusnahan-diri-sendiri atau arahan bunuh diri adalah berlaku pada tahap ini.

THETA. Dipertimbangkan sebagai pengaturcaraan 'psikik'.Keturunan Satanisme (yang datang dari keluarga Satanisme turun temurun khasnya Illuminati) telah diputuskan mempamerkan kecenderungan yang besar untuk mempunyai kemampuan telepati daripada bukan berasal dari keturunan tersebut.Berdasarkan kesaksian yang terhad,walaupun demikian,pelbagai bentuk sistem mindcontrol elektronik telah dibangunkan dan diperkenalkan,pada nama seperti peralatan telemetri manusia bio-perubatan (implan otak),laser tenaga-terarah menggunakan gelombang mikro dan/atau elektromagnetik.Ia dilaporkan digunakan dalam hubungan dengan komputer keupayaan tinggi dan sistem pengesanan satelit yang canggih.

OMEGA. Satu bentuk pengaturcaraan 'pemusnahan-diri-sendiri',juga dikenali sebagai 'Code Green'.Tingkahlaku yang berkaitan termasuklah kecenderungan untuk membunuh diri dan/atau mencacatkan diri sendiri.Program ini pada amnya diaktifkan ketika mangsa/survivor mula menjalani terapi atau terlampau banyak ingatan mereka terpulih sendiri.

GAMMA. Bentuk lain dari perlindungan sistem menerusi pengaturcaraan 'pembohongan',yang mana mendatangkan kesalahan maklumat atau penipuan.Tahap ini terjalin dengan maksud kejahatan dan cenderung terjana sendiri pada lain masa jika tidak diaktifkan secara tidak tepat.

Kaedah dan Komponen-komponen

Proses awal bermula dengan mencipta peleraian minda (dissociation) di dalam diri subjek biasanya dilaksanakan dari masa lahir (bayi) hinggalah ke umur 6 tahun.Ini dicapai menerusi penggunaan kejutan elektrik (ECT) dan ia berulang kali dilakukan semasa bayi itu masih lagi di dalam rahim ibunya.Merujuk kepada trauma yang teruk yang dikenakan menerusi kejutan elektrik,pencabulan seksual dan kaedah lain,minda akan berpecah kepada personaliti tambahan dari yang asal.Dahulunya dikenali sebagai Multiple Personality Diorder (Kecelaruan Personaliti Pelbagai),selepas itu ia dikenali sebagai Dissociative Identity Disorder (Kecelaruan Identiti Terlerai) dan ia adalah asas kepada PENGATURCARAAN MONARCH.Keadaan yang lebih jauh kepada peningkatan minda mangsa menerusi hipnotis,kekerasan,putaran rasa nikmat-sakit,makanan,air,tidur dan penghapusan deria,bersama-sama penggunaan pelbagai jenis dadah yang mana mengubah fungsi otak tertentu.

Tahap seterusnya adalah untuk menanam dan memampatkan arahan terperinci atau mesej di dalam alter tertentu.Ini dicapai menerusi penggunaan headset berteknologi tinggi,bersamaan penggunaan penjana berkomputer yang mana menghantar gelombang bunyi atau harmonik yang tidak dapat didengar yang mana memberi kesan kepada RNA meliputi laluan neuron ke minda sedar dan bawah sedar.Peralatan optikal 'Realiti Maya' kadangkala digunakan serentak dengan penjana harmonik memancarkan denyut-denyut cahaya berwarna,visual skrin-terpecah dan subliminal.Kejutan elektrik voltan tinggi kemudiannya digunakan untuk memutuskan memori.

Pengaturcaraan dikemaskini secara berkala dan ditempatkan semula menerusi visual,pendengaran dan medium penulisan.Sesetengah tema pengaturcaraan awal termasuklah Wizard of Oz dan Alice and Wonderland,kedua-duanya penuh dengan simbol-simbol okultisme.

Banyak daripada filem-filem Disney dan kartun mereka telah digunakan dalam sikap dua-lipatan:

-menimbulkan kepekaan kepada majoriti populasi,menggunakan subliminal dan pengaturcaraan neuro-linguistik (NLP)
-dengan sengaja membangunkan 'trigger' yang spesifik dan kata kunci untuk asas pengaturcaraan kesan tahap tinggi KANAK-KANAK MONARCH.

Contoh utama bagaimana pengaturcaraan subliminal bekerja ialah dengan melihat sensasi perfileman Disney dalam Pochahontas menarik perasaan ingin tahu sebagaimana filem animasi '33 darjat'(darjat tertinggi Freemasonry Scottish Rite) mereka.Di dalam filem itu,Nenek Willow ialah pokok mistik yang berumur 400 tahun yang mana menasihati Pochahontas yang tidak beribu untuk mendengar luahan hatinya dan membantu dia sedar semua jawapan di dalamnya.Nenek Willow secara berterusan bercakap dalam 'percakapan-berlapis'(ingat multilayer?) dan menggunakan 'pemutaran' (contohnya "Kadangkala jalan kebaikan bukan yang termudah") wujud kata-kata esoterik:seolah-olah jalan kejahatan itu adalah yang termudah.

Di dalam sistem MPD Terstruktur Illuminati,pokok willow mewakili kuasa ajaran sesat Druidisme.Imej sebenar cabang-cabang sistem pokok,daun dan akar adalah sangat signifikan,sebagaimana sesetengah ilmu hitam terikat dengan baiknya dengan Pengaturcaraan Pokok Willow:

1. Dahannya digunakan untuk menyebat mangsa dalam ritual untuk fungsi 'pembersihan'
2. Sebuah pokok willow boleh memikul gangguan cuaca yang teruk (ribut contohnya) dan ia diketahui sifatnya yang fleksibel dan lembut.Mangsa/survivor kepada pengaturcaraan menerangkan dahan-dahan willow dibalut ke sekeliling mereka,dengan tiada harapan untuk keluar.
3. Sistem akar yang mendalam kepada pokok willow membuatkan mangsa/survivor merasa sebagaimana jika mereka jatuh terlalu dalam ke dalam jurang ketika ketidaksedaran hipnosis.

Muzik memainkan peranan penting sebagai instrument utama dalam pengaturcaraan,menerusi kombinasi ton yang pelbagai,irama dan lirik.Sejumlah novel-novel Freighmeister Stephen King dan filem-filem berikutnya,adalah diertikan melalui sumber-sumber yang dipercayai telah digunakan untuk tujuan-tujuan yang jelik.Satu daripada bukunya yang terbaru,Imsomnia memaparkan gambar beliau dengan frasa trigger "WE NEVER SLEEP" (KITA TIDAK PERNAH TIDUR)-menunjukkan seseorang dengan MPD/DID,di bawah 'Mata Yang Melihat Segalanya' (ingat Illuminati?)

Satu senarai yang digunakan untuk menempatkan pengaturcaraan asas:

-Pinnochio
-Sleeping Beauty
-Snow White
-Beauty and The Beast
-Aladdin
-The Little Mermaid
-The Lion King
-E.T
-Star Wars
-Ghost Busters
-Trancers II
-Batman
-Bewitched
-Fantasy Island
-Reboot
-Tiny Toons
-Duck Tails
-The Dead Sea Scrolls
-The Tall Book of Make Believe

Sesetengah filem menggambarkan sesetengah aspek PENGATURCARAAN MONARCH adalah Hell Riser 3,Raising Cain,Labyrinth,Telefon,Johnny Mneumonic,Point of No Return,The Lawnmower Man dan Closet Land.bersambung...

akan datang:Kisah kekejaman pengaturcara mindcontrol ke atas subjek ujikaji

Projek Monarch BHG Akhir


Kepada bekas mangsa mindcontrol atau individu tertentu yang sensitif,dilarang membaca artikel ini atau membacanya dengan pengawasan pihak terlatih.Kepada pembaca lain,jika artikel ini mengganggu ketenteraman anda,anda tidak digalakkan untuk meneruskannya.

-M.OPengaturcara dan Tempat

Ia adalah amat sukar untuk menyatakan siapakah yang menjadi pengaturcara sebenar kepada projek syaitan ini,merujuk kepada jumlah maklumat salah yang besar dan kecelaruan yang dilakukan oleh 'golongan elit' ini.Dua orang individu yang terkenal dalam bidang mindcontrol ini,di mana dikodkan dengan kod warna Dr. Green adalah seorang doktor berbangsa Yahudi,Dr. Gruenbaum,orang yang dikatakan bekerja dengan Nazi ketika Perang Dunia Kedua.Seorang lagi adalah Dr. Josef Mengele,seorang yang dikenali dengan sebagai berhati dingin dan kejam,bukan sahaja menjadi igauan ngeri bagi mangsa/survivor dari Auschwitz,malah oleh mangsa-mangsa yang tidak terkira banyaknya di seluruh dunia.Penglibatan secara terus Mengele ke atas kem konsentrasi Auschwitz tidak syak lagi dimainkan ketika Perbicaraan Nuremberg,dan dari itu bukanlah usaha yang diperhebatkan oleh Amerika dan sekutunya ke arah penangkapannya.

Untuk mengelirukan penyiasatan lokasi dia berada,sumber-sumber rasmi Amerika telah melaporkan bahawa Mengele telah berdiam di Paraguay atau Brazil,atau telah mati ('Angel of Death' secara ajaib mesti kembali hidup sekurang-kurang pada lima masa berbeza;>).Kajiannya yang jelik,yang mengorbankan beribu-ribu nyawa,tidak syak lagi adalah bonus yang signifikan kepada kemahuan Amerika (dan Dajal Laknatullah).Dengan menggunakan nama samaran Dr. Green,mangsa mengenalinya sebagai Vaterchen (ayah),Schoner Joseph (Joseph yang Tampan),David dan Fairchild.Seorang yang berperawakan tampan dan tinggi lampai,Mengele selalu dilihat memperdayakan orang lain dengan sikapnya yang bersahaja,pada masa yang lain,dia berkelakuan ganas dan kejam.

Ciri lain yang dingati oleh para mangsanya adalah bunyi kasut but hitam berkilatnya di mana dia sering melangkah ke depan dan ke belakang, serta permainan bunga-bungaan 'I-love-you/I-love-you-not'.Ketika dia menarik kuntuman bunga yang terakhir,dia dengan kejamnya menyeksa dan membunuh kanak-kanak kecil dihadapan kanak-kanak lain yang hendak diprogramkan.Ada bekas-bekas mangsa yang kebingungan mengingati kembali bahawa mereka telah dicampakkan dalam keadaan tidak berpakaian ke dalam kurungan yang dipenuhi monyet,di mana monyet-monyet itu telah dilatih untuk menyakiti mereka.Jelasnya,Mengele berasa seronok merendah-rendahkan manusia ke tahap haiwan.Dia juga dengan sengaja menahan mangsa dari menangis,menjerit atau menunjukkan emosi yang berlebihan.

Dr. D. Ewen Cameron,juga dikenali sebagai Dr. White,adalah bekas pengarah Canadian,American and World Psychiatric Association.Oleh kerana pengalaman dan kemahirannya,Allen Dulles (CIA) telah membelanjakan berjuta-juta dolar menerusi organisasi seperti Investigation of Human Ecology,yang mana Cameron mengetuainya.Banyak ujikaji telah diadakan di beberapa tempat di Montreal,terutamanya di Universiti MacGill,Hospital St. Mary dan Allan Memorial Institute.

Di sebalik kekejaman kaedah psikiatri konvensional,seperti suntikan dadah,kejutan elektrik dan lobotomies,Cameron telah menyusun satu teknik 'pemanduan psikik',di mana pesakit diletakkan di dalam pengaruh dadah,koma selama beberapa minggu dan dikenakan kejutan elektrik secara teratur.Pada masa yang sama, topi keledar elektronik telah dipakaikan di kepala mangsa dan mesej didengarkan berulang kali pada kelajuan yang berbeza.Ramai di antara mangsa dimbil dari kanak-kanak yang mengalami pencabulan,yang datangnya dari sistem rumah anak-anak yatim Roman Katolik.

Bukanlah satu kejutan,Dr. Cameron telah pun mengeluarkan banyak jurnal psikiatri yang bagus-bagus.Ini mungkin secara faktanya,melalui cara besar-besaran merujuk kepada MKULTRA telah didedahkan kepada umum pada tahun 1970,menerusi perundangan yang difailkan oleh para mangsa mindcontrol Kanada berserta keluarga mereka.Namun begitu CIA dan Kerajaan Kanada telah terlepas dari kes itu maka dengan itu tidaklah perlu bagi mereka mengaku apa jua perbuatan mereka adalah satu kesalahan.

Seorang bekas Leftenan Kolonel Tentera Amerika dalam bahagian peperangan psikologi,Micheal Aquino,adalah yang terkini dalam barisan para sadis (seorang yang kejam) tajaan kerajaan.Aquino,seorang yang genius pelik yang obses dengan ritual pagan Nazi,telah menubuhkan Temple of Set,yang mempunyai kaitan rapat dengan Gereja Syaitan yang diasaskan oleh Anton LaVey.Aquino telah dihubungkaitkan dengan skandal Presidio Army Base,di mana dia telah dituduh mencabul kanak-kanak.Lebih menyedihkan ibu bapa kanak-kanak yang menjadi mangsa,semua dakwaan telah digugurkan.Mempunyai nama-kod 'Malcolm',Aquino telah dilaporkan membangunkan pita rakaman latihan bagaimana untuk mencipta 'hamba MONARCH' dan bekerja di antara pihak intelijen kerajaaan/tentera dan pelbagai organisasi yang terlibat dalam jenayah serta kumpulan-kumpulan ajaran sesat yang mempunyai peranan dalam penghasilan hamba-hamba Monarch.

Heinreich Mueller adalah pengaturcara penting yang lain,yang mempunyai nama-kod 'Dr.Blue' atau 'Gog'.Dia rupanya mempunyai dua orang anak yang dieksploitasi dalam rancangan jahat ini.'Dr. Black' yang asal rupa-rupanya adalah Leo Wheeler,anak saudara lelaki kepada General Earle G. Wheeler,orang yang menjadi komander Joint Chiefs of Staffs ketika perang Vietnam.Anak murid Wheeler,E. Hummel adalah seorang yang aktif di Nortwest,bersama-sama W. Bowers (keturunan Rothschild).

Para ahli manipulasi fikiran yang lain,yang lepas dan kini adalah seperti berikut:

-Dr. Sydney Gottleib
-Lt. Col John Alexander
-Richard Dabney Anderson (USN)
-Dr. James Monroe
-Dr. John Lilly
-Lt. Comdr. Thomas Narut
-Dr William Jennings Bry
-Dr. Bernard L. Diamond
-Dr. Martin T. Orn
-Dr. Louis J. West
-Dr Robert J. Lifton
-Dr. Harris Isbel
-Col. Wilson Green

Dalam usaha untuk mengekalkan MKULTRA dari senang dikesan,CIA memisah-misahkannya kepada subprojek bidang-bidang tertentu sebagai penyelidikan dan pembangunan (R & D) di universiti,penjara,makmal persendirian dan hospital.Sudah pasti,mereka telah ditaburkan dengan pelbagai pembiayaan dan bantuan.

Nama-nama dan lokasi-lokasi bagi sesetengah institusi utama yang terlibat dalam ujikaji PENGATURCARAAN MONARCH adalah:

-Cornell
-Duke
-Princeton
-UCLA
-University of Rochester
-MIT
-Georgetown University Hospital
-Maimonides Medical Center
-St. Elizabeth’s Hospital (Washington D.C.)
-Bell Laboratories
-Stanford Research Institute
-Westinghouse Friendship Laboratories
-General Electric
-ARCO
-Mankind Research Unlimited

'Produk terakhir' selalunya dicipta di atas kemudahan dan pangkalan tentera,di mana keselamatan maksimum diperlukan.Merujuk kepada pusat-pusat pengaturcaraan atau makmal-makmal TRAUMA-HAMPIR MATI,yang paling berperanan berat telah dikenalpasti:


-China Lake Naval Weapons Center
-The Presidio
-Ft. Dietrick
-Ft. Campbell
-Ft. Lewis


-Ft. Hood
-Redstone Arsenal
-Offutt AFB
-Patrick AFB
-McClellan AFB
-MacGill AFB
-Kirkland AFB
-Nellis AFB
-Homestead AFB
-Grissom AFB
-Maxwell AFB
-Tinker AFB


Tempat-tempat lain yang dikenalpasti sebagai tapak pengaturcaraan utama:


-Langley Research Center
-Los Alamos National Laboratories
-Tavistock Institute
-Kawasan sekitar atau di dalam Mt. Shasta, CA, Lampe, MO and Las Vegas, NV.


Nama-nama Terkemuka

Satu daripada kes pertama ejen sulit Monarch adalah seorang model seksi 1940an,Candy Jones.Buku ini,The control of Candy Jones,(Playboy Press) telah menceritakan pembabitannya yang menggemparkan sebagai ejen CIA.Dia yang nama sebenarnya Jessica Wilcox,rupanya telah memenuhi profail fisiologi sebagai salah seorang mangsa ujikaji terawal atau 'human guinea pigs' di bawah projek saintifik kerajaan Amerika,MKULTRA.

Kes yang paling didedahkan kepada umum berkenaan MONARCH dapat ditelusuri melalui buku TRANCE Formation of Amerika: The True Life Story of a CIA Slave by Cathy O'Brien.Pada bahagian belakang buku tersebut ada menyatakan:

"Cathy O'Brien adalah satu-satunya yang terselamat (survivor) di mana berani mendedahkan operasi mindcontrol MKULTRA Projek MONARCH Central Intelligence Agency".

Autobigrafi ini mengandungi kenyataan yang terpaksa didedahkan oleh O'Brien setelah bertahun-tahun menjadi mangsa pencabulan yang kejam dan akhirnya terjerumus ke dalam perangkap yang lebih gelap dan sadis;kemudiannya diperkenalkan kepada program PENGATURCARAAN Projek MONARCH oleh ayahnya yang telah merosakkan kehormatannya sebelum itu.Dibantu penulis bersama,Mark Phillips,iaitu yang telah menyelamatkannya serta memulihkannya,Cathy telah membuat penjelasan meliputi jenayah konspirasi terancang yang sukar untuk dipercayai,pelacuran paksaan (white slavery) dengan penglibatan pihak atasan politik,tugasan sulit sebagai penyeludup dadah dan hubungan industri muzik country-Barat dengan aktiviti haram CIA.

Paul Bonacci,seorang survivor yang berani,telah memikul kesan buruk di bawah Projek Monarch,mempunyai kesaksian yang kuat mengenai jenayah dan rasuah dalam skala besar dari peringkat daerah,negeri hinggalah di dalam White House sendiri.Dia telah menyaksikan tentang budak-budak lelaki yang mengalami pencabulan seks,dipilih dari Boy's Town di Nebraska dan diletakkan berdekatan Offut AFB,dimana mereka dikatakan menjadi subjek PENGATURCARAAN MONARCH yang mendalam,dibawah pengawasan Commander Bill Plemmons dan bekas Lt. Col. Micheal Aquino (pengasas Temple of Set).Selepas mendera kanak-kanak itu sehingga hilang kesedaran (moral dan nilai-nilai murni),mereka telah digunakan (bersama-sama kanak-kanak perempuan) untuk tujuan pornografi dan pelacuran dengan beberapa 'broker' kuasa ekonomi dan politik.Bonacci sendiri telah dipindahkan dari pangkalan Tentera Udara melalui pesawat kargo ke McClelland AFB di California.Bersama-sama individu-individu lain yang terdiri dari remaja yang masih muda dan mentah,dia telah diarahkan ke khidmat elit,Bohemian Groove (kelab sosial kaum elit).Para pelaku kejahatan ini mengambil keuntungan penuh ke atas para mangsa yang tidak bersalah ini,melakukan pencabulan dan penganiayaan yang sukar untuk difikirkan,untuk memenuhi nafsu binatang kaum elit ini.Sesetengah mangsa telah dibunuh,yang lainnya mengalami trauma yang teruk dan mengerikan serta kanak-kanak yang rosak.

Seorang aktres berbakat (telah meninggal dunia),seorang evangelist yang rosak akhlaknya,seorang bekas pegawai Green Beret dan seorang penyanyi popular muzik Country adalah sebahagian mangsa yang terjerumus dalam dunia mengerikan dan gila ini (MONARCH).Lee Harvey Oswald,Sirhan-Sirhan,Charlie Mansion,John Hinckley Jr.,Mark Chapman,David Koresh,Tim McVeigh dan John Salvi adalah sebahagian nama-nama terkenal,dikenalpasti menjadi buah catur dalam permainan kejam dan sadis MKULTRA.


Para Pemulih dan Individu yang Membuat Pendedahan

Dr. Corydon Hammond,seorang ahli psikologi dari Universiti Utah,telah menyampaikan ceramah yang mengesankan bertajuk "Hypnosis in MPD:Ritual Abuse" di Ulang Tahun Keempat Eastern Regional Conference on Abuse and Multiple Personality, pada 25 Jun 1992 di Alexandria,Virginia.Dia pada dasarnya bersetuju dengan kecurigaan orang ramai dari pakar kesihatan mental yang mana pada peratusan tertentu dari pesakit mereka telah mengalami pengaturcaran kawalan minda tertentu di dalam cara yang tersusun.Hammond menyinggung kaitan dengan Nazi,pihak tentera dan kajian kawalan minda CIA,pengaturcaraan warna dan huruf Greek serta secara spesifik menyebutkan Projek Monarch mempunyai kaitan kepada satu bentuk merahsiakan operasi.Sebaik sahaja dia menyampaikan ceramahnya itu,dia telah menghadapi ancaman bunuh.Tidak menggadaikan keselamatan keluarganya,Dr. Hammond menghentikan kerja-kerjanya.

Mark Phillips,bekas subkontraktor elektronik kepada Jabatan Pertahanan Amerika,mempunyai rahsia kepada sebahagian aktiviti mindcontrol yang amat sulit dilaksanakan oleh kerajaan Amerika.Sifat ingin tahunya,kesedaran yang kuat dan sikap mengambil berat ke atas Cathy O'Brien,seorang 'Presidential Model' di bawah Projek Monarch,memimpin dia kepada pendedahan kegiatan sulit pembohongan terbesar ini bermula pada tahun 1991.Selanjutnya,dia telah membantu O'Brien melarikan diri dari orang yang mengawalnya dan memulihkannya bertahun-tahun di Alaska.Phillips yang kontroversi ini mempunyai pandangannya sendiri kepada orang yang meragui dengan dakwaan jujurnya.

Pakar terapi New Orleans Valerie Wolf diperkenalkan dua daripada pesakit-pesakitnya sebelum pertemuan Jawatankuasa Presiden ke atas Ujikaji Radiasi Manusia pada 15 Mac 1995 di Washington D.C.Testimoni yang menakjubkan dibuat oleh dua wanita yang berani ini termasuk kenyataan doktor-doktor Jerman,penyeksaan,dadah,kejutan elektrik,hipnosis dan pemerkosaan disamping didedahkan kepada sejumlah radiasi.Wolf dan pesakitnya menyatakan mereka telah kembali mengingati program CIA ini tanpa apa-apa teknik hipnosis.Wolf telah menghabiskan banyak masa untuk mengkaunseling survivor-survivor yang lain.

Bekas pengacara awam untuk Atlantic Richfield CO.,David E.Rosenbaum,telah mengendalikan 9 tahun penyiasatan (1983-1992) memerhatikan penyiasatan ke atas penderaan fizikal dan paksaan ke atas para pelanggannya di ARCO di Monaca PA.Pelanggannya,Jerry L.Dotey dan Ann White,adalah mangsa pendedahan radiasi;tetapi dengan sesi temuramah Rosenbaum yang menggali lebih dalam, 'Pandora Box' telah terbuka.Kesimulannya yang paling menggemparkan ialah Jerry Dotey dan Ann White seperti warisan dari Adolf Hitler,berdasarkan satu bahagian persamaaan dari gambar (penampilan wajah,struktur tulang dan saiz yang dipertimbangkan).Rosenbaum juga menyatakan,"Mereka keduanya mempamerkan perasaan dan pengalaman yang menunjukkan mereka seolah-olah kembar".Dotey dan White disyaki menjadi subjek kepada banyak jenis penderaan ketika di bawah pengaruh dadah hipnosis,dengan setiap satunya mengalami sekurang-kurangnya 3 teknik latihan oleh doktor tertentu.Setiap mangsa telah dilatih untuk memasuki satu keadaan hipnosis menjelang terjadinya rangsangan yang spesifik,biasanya melibatkan satu perkataan 'clue' atau frasa kepada "ingat untuk melupakannya" apa yang terjadi di dalam keadaan terhipnosis.Mereka berulangkali menjadi subjek kepada 'identical stimulus-response sequence' untuk menghasilkan reaksi automatik yang hampir kepada status biasa.Veteran MKULTRA,Dr. Bernard Diamond,Dr. Martin Orne dan Dr. Josef Mengele biasanya melawat ARCO,merujuk kepada Rosenbaum.Keadaan istimewa Dotey dan White telah diperuntukkan untuk penciptaan personaliti-buatan kembar Jerman.Rosenbaum,seorang Yahudi,telah mengekalkan hubungan baiknya dengan keduanya,meskipun merupakan dalam keadaan yang berbahaya.

Ahli terapi terkenal lain yang terlibat dalam program pemulihan adalah Cynthia Pamela Monday,Steve Ogilvie,Bennett Braun,Jerry Mungadze dan Colin Ross.Sesetengah kaunselor Kristian telah mampu membuang sebahagian kesan pengaturcaraan dengan kejayaan yang terbatas.Jurnalis yang baru-baru ini menjelaskan subjek ini dengan cara yang patut dicontohi adalah Walter Bowart (Operation Mind control),Jon Rappoport (U.s Government Mind-Control Experiments on Children) dan Alex Constatine (Pscychic Dictatorship In The USA).


Kesimpulan

Kenyataan yang paling terlibat kepada apa yang berlaku dibuat oleh sumber rasmi kerajaan sebagai kewujudan yang mungkin kepada Projek Monarch dikeluarkan oleh Anton Chaitkin,seorang penulis untuk penerbitan The New Federalist.Ketika bekas pengarah CIA William Colby ditanya secara langsung,

"Bagaimana dengan Monarch?"

Dia telah membalas dengan perasaan marah dan mencurigakan,

"Kita telah menghentikannya di antara lewat 1960an dan awal 1970an"

Cukup untuk dikatakan,di dalam suasana kecelaruan yang nyata,pada amnya dalam menafikan kenyatan yang meliputi konspirasi yang bermacam ragam ini.Sejumlah mangsa/survivor Projek MONARCH adalah memerlukan pertolongan.Bagaimanapun,majoriti terbesar masyarakat hari ini adalah terlalu asyik dengan diri mereka sendiri dari menunjukkan apa-apa perhatian kepada individu yang mengalami pengalaman yang teruk dan perlu dibantu ini.Kelesuan telah mengambil alih fikiran masyarakat,yang memilih untuk hidup selesa di dalam dunia ini.Realiti menjadi tidak jelas oleh sikap mementingkan diri ini.

Kajian Kes:Marilyn Monroe

Lokasi: Room 37,Mindcontrol Research Laboratory,Level 15,
Area 13.

Masa: 11.30 a.m

Hujan turun renyai-renyai.Mendung.

Seorang pembantu penyelidik menyerahkan satu fail bertanda simbol rama-rama yang cantik.Di sudut kanan fail itu tertulis 'Subject Investigation:CaseFiles No.15478000554.Di bawahnya dicap warna biru "Protocols of The Elders of Mindcontrol".Cap rasmi jabatan.

Fail itu pun dibuka.Ia mengandungi hasil kompilasi kajian kes tentang mangsa-mangsa mindcontrol,terutamanya di kalangan orang-orang terkenal.

Di antara sekian banyak kertas-kertas laporan,terselit gambar seorang aktress terkenal Hollywood zaman Broadway dahulu,Marilyn Monroe.Tidak perlu diperkenalkan siapakah dia.Dia merupakan seorang lagenda,simbol seks dan ikon Hollywood paling menyerlah di zamannya.Gambar itu menunjukkan 'pose'nya yang paling terkenal,keadaan Marylin Monroe mahu menutup gaun seksinya yang ditiup angin.Laporan dibaca.

12.30p.m- di atas meja terdapat sekeping CD dari kumpulan rock terkenal, Eagles.CD dimainkan.Ketika sampai ke trek "Hotel California",laporan kajian kes Marylin Monroe dibaca kembali.

Dibaca dengan teliti.Satu-persatu.

(untuk lebih memahami artikel ini sila rujuk artikel 'Projek Monarch')-M.O
Hamba kawalan minda Monarch seperti Loretta Lynn dan Marylin Monroe hidup dengan dikawal ketat kehidupan mereka,sehingga ada di antara mereka tidak dibenarkan memandu kenderaan.Satu pengecualian ialah Loretta Lynn telah dibenarkan memandu kereta di sekeliling halaman rumahnya.Berikut adalah catatan-catatan seorang pengkaji senario kawalan minda Monarch dan juga pengakuan dari saksi sendiri iaitu seorang wanita yang pernah menjaga Marylin Monroe semasa hayatnya.

Pada suatu hari pada Oktober 1957,seorang wanita bernama Lena Pepitone telah diarahkan untuk menjaga selebriti terkenal Hollywood,Marylin Monroe.Kemudiannya,pada tahun 1979,wanita itu telah menerbitkan memoirnya tentang dirinya yang ketika itu adalah orang yang paling rapat dengan aktress terkenal itu ketika bertugas menjaganya.Saya (pengkaji terbabit) secara peribadi memikirkan bahawa Lena Pepitone adalah bersih dan jujur,dan tidak tahu dengan siapakah sebenarnya dia sedang berurusan.Dia telah menerangkan secara terperinci kehidupannya bersama Marylin Monroe.Cerita di sebalik kehidupan aktress itu tidak langsung seperti yang difikirkan ramai orang.Buku karangan Lena itu adalah sangat jelas menerangkan bagaimana kehidupan seorang hamba kawalan minda Monarch,dan saya mengambil keputusan menggunakan bukunya sebagai asas kepada sesetengah artikel.


Marylin Monroe adalah seorang anak yatim,dan ketika kecil lagi dia telah diprogramkan oleh Illuminati/CIA untuk menjadi hamba Monarch (rujuk artikel Projek Monarch).Sebelum menjadi seorang aktress terkenal,ketika itu dia masih bekerja sebagai 'stripper',dia telah banyak meluangkan masa bersama pengasas Gereja Syaitan,Anton Lavey.Mangsa-mangsa Lavey telah merujuk dia sebagai seorang pengaturcara mindcontrol.Pada masa itu Marylin mempunyai beberapa nama termasuk Mona.Ketika mereka menjadikan dia seorang bintang,Marylin telah tinggal di alamat 13th Floor,13E di Sutton Place,New York-sebuah tempat yang mewah dan terkenal.Di sanalah Lena bertugas menjaganya.

Walaubagaimnapun,kewujudan Marylin bukanlah seperti orang kaya yang bebas membuat sesuatu sesuka hatinya,tetapi lebih kepada pesakit jiwa,banduan atau tahanan yang terpenjara.Marylin tidak dibenarkan mempunyai kehidupan peribadi (dia telah diprogramkan untuk menjadi 'public figure' oleh orang yang memprogramnya) di luar arahan dan kawalan 'master programmer'nya.Dia telah dikawal sepenuhnya,diprogramkan dan disekat kehendaknya,tetapi sebagai manusia biasa yang tidak dapat bertahan dari penderaan dan tekanan berlebihan yang dihadapinya,Marilyn Monroe adakalanya berkelakuan di luar batasan seperti orang gila dan pesakit jiwa yang teruk.Para pengaturcara mindcontrol dan pihak-pihak yang 'menggunakannya' merasa bosan dan berkali-kali cuba merapatinya untuk mengawal kelakuannya.Inilah sebab mengapa Lena dipanggil untuk menjaganya.

Berikut adalah petikan dari memoir Lena Pepitone yang mana berjudul Marylin Monroe Confidential An Inmate Personal Account,New York terbitan Simon & Schuster 1979.

m/s 16:"dari lantai ke siling,cermin ada di mana-mana.Walaupun ruangan makan di belakang bilik tidur mempunyai meja dengan cermin di atasnya.Semua cermin ini (dengan jumlah dan rekaletaknya yang tidak munasabah) sungguh tidak memberikan keselesaan"


Di dalam pengaturcaraan Hamba Monarch,cermin mempunyai fungsi yang besar.Di dalam minda hamba Monarch,imej-imej cermin yang tidak terkira banyaknya telah dibina (rujuk 'split personality').Mangsa akan melihat seakan-akan beribu-ribu cermin di dalam mindanya.Oleh sebab Marylin banyak diprogramkan untuk menjadi pelbagai personaliti,dia telah menghiasi rumahnya seperti apa yang dilihatnya dalam mindanya-penuh dengan cermin.Walaupun mangsa-mangsa Monarch yang lain juga mempunyai kegemaran menghiasi rumah mereka dengan cermin,tetapi Marylin adalah paling ekstrim di dalam kes ini yang saya tahu amat obses memenuhkan rumahnya dengan cermin.

m/s 25:"ruangan bilik tidur Marylin sesungguhnya bukanlah sebuah peraduan sang ratu...tiada lukisan di dalamnya kecuali cermin-cermin.Orang yang mengawalnya telah membuatkannya tidak selesa.Biarpun dia seorang yang terkenal dan hebat,tetapi dia hidup bagaikan seorang hamba yang terkurung.Dia tidak dibenarkan mempunyai estim-diri di sepanjang apa yang dia diprogramkan.

m/s 29:"mungkin akhirnya perlu untuk dipanggil seorang pemandu untuk membawanya pergi"...Marylin adalah seorang tahanan,dia tidak boleh pergi ke mana-mana sendiri,dia selalu memerlukan seseorang membawanya pergi.
m/s 33:"Pertama sekali,kehidupannya adalah sangat membosankan buatnya.Temujanji doktornya (saya kemudiannya mengetahui bahawa temujanji ini sebenarnya dengan pakar psikiatri) dan pelajaran lakonannya adalah kehidupannya sehari-hari.Dia banyak menghabiskan masanya di atas katil di bilik tidurnya...Marylin keluar dari situ untuk diprogramkan atau untuk didandan (untuk aktiviti profesionnya).Yang lainnya,dihabiskan berkurung di dalam biliknya.Adakah para pembaca mula sedar dan melihatnya sebagai seorang mangsa yang tidak mempunyai kehidupan pilihannya sendiri?

m/s 33:"Dia tidak mempunyai televisyen sendiri,tidak pernah mendengar radio".Mereka mengekang Marylin dari sebarang hubungan dunia luar untuk memastikan kesan mindcontrol ke atasnya berfungsi.Mereka bimbang jika sesuatu yang buruk akan terjadi ke atas 'Presidential Slave' yang pertama yang mana dibenarkan muncul di khalayak ramai...

m/s 41:"Shit.My life is shit (hidupku teruk),"dia sering berkata begitu sambil menangis,"Di mana-mana di dunia,dengan siapa?"dia bertanya dengan sedih."Dengan siapa?Dengan diri sendiri"

"Mr.Miller,kawan awak..."

"Apa kawan?Saya tidak mempunyai sesiapa"

Banyak kali ketika pengaturcaraan,para pengaturcara memisahkan mangsa dari seseorang yang menyokong mereka,mereka dipisahkan dari mempunyai rakan-rakan kecuali 'rakan-rakan' di dalam 'occult' (rujuk pengaruh kelompok mistik sesat dalam Illuminati dan kaitannya dalam Projek Monarch).

m/s 71:"Marylin berkali-kali mengatakan dirinya pelacur.Dia berkata,"Mereka ketawakan aku.Apalah aku ni...tiada apa-apa...pelacur!".Lebih jauh lagi,Marilyn memberitahu Lena bahawa tiada siapa yang mengambil berat terhadap dirinya di sepanjang hidupnya termasuk ibunya sendiri...

m/s 77:"Jangan ambil anak saya,mereka nak ambil anak saya...dan saya tak dapat melihatnya lagi".Selepas Marilyn selamat melahirkan bayinya,mereka telah mengambil bayinya dan dia tidak dibenarkan melihatnya lagi.Ia seperti 'dikorbankan'.Marilyn terlalu takut untuk menanyakan apa yang mereka mahu berbuat dengan bayinya.

m/s 100:Marilyn telah kehilangan anaknya di tempat yang sama di mana dia diprogramkan.Ada yang membuat spekulasi bahawa anaknya telah dipergunakan untuk kegiatan tidak bermoral...

m/s 134:"Operasi tersebut mengambil tempat di Hospital Poliklinik di mana Marilyn telah kehilangan bayinya setahun sebelum itu (rujuk penggunaan trauma dalam mindcontrol)..."

Kembali ke hospital adalah suatu mimpi ngeri...(rujuk penggunaan hospital sebagai salah satu pusat mindcontrol)Kesakitan?Apa itu kesakitan?Baginya,kesakitan adalah kehilangan anaknya sendiri.Diingatkan bahawa dia selalu ke Hospital Poliklinik.Mangsa Monarch selalu memikul sejumlah besar penyeksaan yang dasyat.Mereka didera untuk proses 'disassociation' satu teknik mindcontrol berasaskan-trauma.Apabila Marilyn berkata,"Apakah itu kesakitan?"Dia secara tepatnya menggambarkan tindakbalasnya terhadap kesakitan.Dia tidak memahami maksud kesakitan,kerana telah 'dileraikan' darinya (disassociate-rujuk proses menghasilkan mangsa Multiple Personality Disorder).Sesetengah alter dicipta untuk merasa sakit,sesetengahnya tidak mempunyai langsung pengalaman tentangnya.

m/s 135:"Saya menjumpai Marilyn di dalam bilik kecil tanpa sebarang benda.Ia sangat menekan,terutamanya setelah diketahui tiada sebarang bunga atau rakan-rakan yang memikirkan tentangnya."Bayangkan seorang aktress yang hebat sepertinya tidak sebarang bunga atau apa sahaja yang menceriaknnya.

m/s 193:Kakak angkat Marilyn cuba untuk merapati kehidupannya.Marilyn berkata,"Saya tidak mempunyai hak untuk mempunyai keluarga".Dan pada anekdot yang lain,"Gee,kamu adalah benar-benar kakakku...kakakku...sekurang-kurangnya kamu hidup dengan kenalan".Orang yang mengawal Marilyn tidak mahu dia mempunyai keluarga.Mereka selalunya memisahkan alter yang terdalam pada diri seorang hamba Monarch dari mempunyai sebarang kaitan dengan orang-orang 'non-cult'...

m/s 199:Marilyn telah menempah pakaian berwarna 'emerald green' berharga $3000 untuk dibuat.Warna 'emerald green' adalah warna kegemaran mangsa Monarch kerana program Wizard of Oz adalah salah satu pengaturcaraan asas.

m/s 212:"Frank...pasangkan dua anting-anting 'emerald green' ke telinga Marilyn".Sekali lagi warna tersebut selalu digunakan oleh hamba Monarch.

m/s 205:"Ketika bersama Frank,kehidupannya di California seoalh-olah sama dengan kehidupannya di New York.Dia tidak membaca,tidak menonton televisyen,tidak pergi ke mana-mana pun.Walaupun matahari sentiasa bersinar,kulit Marilyn tetap pucat.Dia tidak suka keluar pada hari siang".


"Mirrors on the ceiling,
The pink champagne on ice
And she said "we are all just prisoners here, of our own device"
And in the master chambers..."

-Hotel California, Eagles


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Presidential Model-salah satu peranan seorang hamba Monarch.Selalunya seorang Presidential Model melakukan tugas-tugas seperti melayan para presiden (khasnya di Amerika Syarikat) dan orang-orang kenamaan,menjadi perisik atau mengintip dan juga adakalanya digunakan untuk menggugut para pemimpin politik dalam dan luar negara.Seks adalah mainan biasa bagi hamba Monarch 'Presidential Model' di mana mereka diprogramkan dalam keadaan 'beta'- sila rujuk artikel Projek Monarch Bahagian II 'Tahap-tahap Pengaturcaraan Monarch'.

Marilyn Monroe adalah Presidential Model yang pertama dalam sejarah mindcontrol CIA/Illuminati diketahui setakat ini.
Related Posts with Thumbnails